EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 26 d’abril de 2019

Pintures rupestres

Avui  divendres vuit membres del grup Walk Friday, hem compartit una matinal molt interessant, tant pel contingut com pel que hem pogut gaudir de l'entorn i dels llocs que hem visitat.
Un aclariment, hem estat vuit membres encara que en realitat de principi els que estàvem disposats a compartir-la érem deu, però per un incident que tan sols en començar, la companya del grup Neus Santamaria, ha sofert, i, ha necessitat atenció mèdica d’urgències, que l’ha acompanyat la també membre del grup la Dolors Solà, ha alterat el nombre de participants en la sortida que com he dit, ha estat de vuit membres. Per tranquil·litat de tots, diré que la Neus, ha pogut retornar a casa amb el braç amb cabestrell, i  amb antiinflamatoris prescrits pel dolor intens, però sense cap més complicació  a la vista.  
Entrem doncs amb el tema de la caminada. Si ho desitgeu i és del vostre grat podeu seguir l’enllaç del trac que he fet a Wikiloc: Pla dels rovellons-Tolega- Caçadors
En primer lloc situar-vos al fet que l’objectiu d’avui  ha estat anar a visitar les pintures rupestres del municipi de Sant Fruitós de Bages, que no fa gaire se’n va informar públicament per diferents mitjans de comunicació. Un és aquest: Surt a la llum un conjunt de......
El lloc concret és al Pla dels rovellons, a on també si troba la urbanització de Les Brucardes. Algun dimarts ja havíem fet una escapada per localitzar-les i contemplar-les, però no les havíem gaudit com avui, pel fet que amb la diferència de l’horari que ho hem fet en el cas d’avui, ens ha permès de veure més clarament les pintures, ja que el sol no hi era tan present, i les siluetes com és evident  (insisteixo), eren més nítides. Vist i gaudit  del primer objectiu hem anat a la font de la Tolega, cosa que ha fet que utilitzem la passera nova que s’hi ha posat per salvar el desnivell sobtat que dóna accés al camí de ronda, per arribar a la Font de La Tolega, i fer l’esmorzar. Un cop recuperat les forces, hem continuat per anar a veure si podíem localitzar la font dels Caçadors, que  quasi m'aventuro a dir que podria ser. Amb tot em reservo el dret a fer les consultes pertinents per confirmar-ho. 
Resultat final:  Una caminada  perfecta amb un temps fantàstic de primavera, acompanyat d'unes vistes magnífiques.  És una caminada assequible  sense cap dificultat apta per a tothom, qui desitgi  passar una matinal amb contacte amb la natura i gaudir intensament de tot el que durant la caminada, se’ns ofereix amb els diversos miradors estratègicament ubicats que anem trobant tot fent la caminada.
Com sempre us encoratjo a fer-la algun dia. Salut i Caminades!!
Si desitgeu més informació, hi deixo un enllaç que recomano que el visiteu pel seu contingut, molt ben treballat i amb una informació desinteressada de la seva autora Marta Dachs, que mereix tota classe d’elogis per la seva valuosa aportació informativa, gràfica i de situació. Personalment la vaig felicitar, i li vaig mostrar la meva gratitud per la feina de qualitat que la comparteix altruistament.
Per visitar el bloc de la Marta: Som de picnic
DE BON MATÍ  BAIXANT A LA LLERA DEL RIU LLOBREGAT

FENT LA PISTA DE SANT BENET TROBEM  EL SENYAL

ARA SOM A DALT DE A ON HI HA LES PINTURES

ENS TOCA FER UN XIC DE BAIXADA

EMBADALITS  LOCALITZANT LES PINTURES

LA BALMA QUE LES RESGUARDA

SI VIGILEU BÉ LES PODREU DEFINIR

VEIEU EL SOL EN EL CERCLE?

OBSERVEU BÉ QUE HI HA ALTRES COMPONENTS

LA IMPRESSIONANT PASSERA NOVA PER SALVAR EL DESNIVELL

HI HA DOS MIRADORS PER SATISFER LA VISTA AMB LES.....

....PANORÀMIQUES QUE SI PODEN OBSERVAR

ARRIBADA A LA FONT DE LA TOLEGA

LA FONT

FA DIFERENTS NIVELLS HI HA AQUEST DIPÒSIT

FOTO DE RECORD DELS PARTICIPANTS D'AVUI

EN AQUESTA IMATGE TAMBÉ HI SURT EL MARIO- GENERALMENT FA ELS REPORTATGES GRÀFICS. ENCARA QUE AVUI TAMBÉ HI HA PARTICIPAP EL JOSEP LLUÍS (EL PEPE)

QUIN REGAL VISUAL OI?

EL LLOBREGAT AMB MONTSERRAT AL FONS- ARA SENSE LA BOIRA

LA CASA DE LES GENERES DES DE LA CARENA

ENTORN A ON PENSO QUE  HI HA LA FONT DELS CAÇADORS

UNA IMATGE DE LA FONT

AQUESTA POT SER ÉS VEU MILLOR - FA UN BON RAIG

PANORÀMICA MUNTADA PEL JOSEP LLUÍS -  FABULOSA OI? AMB AQUESTA IMATGE DONO PER FET EL REPORTATGE DE LA CAMINADA D'AVUI.

1 comentari:

 1. Hola Vicenç,
  He arribat a aquesta entrada per casualitat i m'han fet molta il·lusió les teves boniques paraules sobre el meu blog, moltes gràcies. Vaig contestar el teu missatge uns dies després que m'escriguèssis.
  El teu bloc també és molt interessant i també fas una feina ben altruista.
  Una abraçada
  Marta Dachs

  ResponElimina