EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 29 d’abril de 2019

Font del Soroll

Aquest dilluns el grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns de la Sagrada Família, per la cloenda de les caminades saludables del mes d’abril, ens hem arribat a la Font del Soroll. Aquesta la trobem pels vorals de Viladordis, gairebé a tocar de la casa del mateix nom, o també anomenada: Casa de Les Hortes.
En començar la caminada ens plovia una mica, però hem decidit de seguir amb la caminada pel fet que no amenaçava que fos massa intensa (la pluja), per tant, hem anat al Parc dels Trullols, a buscar el corriol que ens mena al Santuari de La Salut, i seguir en direcció al cementiri de la població esmentada. Hem fet una baixada una mica abrupta i pronunciada, per agafar el primer trencant que trobem a la nostra dreta i que sense deixar-lo ens fa arribar a la Casa de Les Hortes, seguint el camí a l’esquerre a uns cinquanta metres, hi ha la font que evidentment anem a visitar. Un cop vista, i fet algun que comentari, seguim la caminada, ja que no hi ha lloc adequat per poder fer un petit descans i amb conseqüència anem  per la llera del riu Llobregat, travessant una fuga d’aigua que ve del Canal de la Mina que hi ha unes passeres que permet de fer-ho, a enllaçar amb la pista de Sant Benet. En arribar a la cruïlla, anem per l’esquerre, fins que trobem un trencant altra vegada a l’esquerre nostre que ens mena al punt que convergeixen, el Canal de mina, amb el ramal de la séquia que ve del barri del Guix. Val la pena anar a veure la confluència de les aigües per motivar i augmentar l’interès de la caminada. Tornem un xic enrere per agafar de nou el camí que fèiem, i seguint endavant arribem a la centraleta elèctrica del Salt de Les Hortes. Aquí sí que podem parar, fer el mos, i recuperar les forces, amb les fotografies constatareu que és un lloc molt adient, pel seu entorn i perquè fins i tot hi ha un petit mur en el qual hi podem seure tranquil·lament.
Ja tenim més o menys mitja caminada feta i haurem gaudit d’unes quantes coses, però això vol dir que hem de continuar i que ens queden quilòmetres per fer, coses per veure i gaudir de la natura. Per un corriol que agafem travessant un petit pont, enfilem fins a un camp, i al cap de cent metres, veurem unes fites que ens marquen un corriol preciós, que ens permet de fer la pujada a un altre camp, en el que enllaçarem amb la pista que hem fet a l’anada. Seguim per la dreta i arribem a la pista que hem fet en baixar del cementiri, però ara anem per la dreta baixant al túnel que per sobre hi passa l’autopista. Seguim caminant en direcció a Viladordis, encara que a la cruïlla la passem de llarg sempre recte, arribarem a veure el mas del Grau, que queda a prop del barri del Guix, sortirem a la zona Industrial del Grau. Per darrere dels pisos de la Fàbrica Nova, el carrer del Ter, fem la pista dels horts i camps, per anar a la casa El Planell, agafem un camí entre camps que ens mena al túnel que per sobre hi passa la C/55, i sortim a les pistes de de pràctiques, que hi fan els exàmens pel carnet de conduir, podem dir carrer dels Tovots. Per completar la caminada ens arribem a la Torre Busquet i pel camí de Les Cots, entrem al barri de La Font dels Capellans, per retornar al Cap, que ja sabeu que és el nostre punt de sortida i arribada.
Avui a més del trac de Wikiloc, per si la voleu fer algun dia: Font del Soroll
També torno a començar a posar la planta o flor del dia, ja que novament tenim a l’experta en aquesta matèria, que comparteix les caminades amb el grup, i no podem obviar que és un al·licient més, del conjunt de factors que fan que gaudim i molt de les caminades.
La d’avui ha estat: Al·liària o Allenc
Gràcies Mercè per la teva implicació en aquest sentit, com al Mario, per cuidar que tot funcioni, fer fotografies i portar la farmaciola. Gràcies també al Josep Àlvarez, que amb la seva feina podem disposar dels records de les fotografies de grup, i algunes de la caminada. També dono les gràcies a totes en general per la vostra implicació i compartició, de vegades aportant fotografies, dades, o el que s’escaigui. El resultat és que fem caminades saludables, i la relació de cada sortida, enforteix la nostra amistat.
SALUT  I CAMINADES
LES ROSELLES  DONEN COLOR  A LA CAMINADA

EL SANTUARI DE LA SALUT AL FONS

HA PARAT DE PLOURE - ENS PODEM TREURE LES CAPELINES

CAMÍ DEL SANTUARI

ARA JA QUEDA ENRERE

PASSANT PEL CEMENTIRI DE VILADORDIS

FENT LA BAIXADA AMB CONTE- NO CAL CÓRRER

LA CASA DE LES HORTES

LA FONT DEL SOROLL

UN RACÓ MOLT MACO - ENCARA QUE MOLT POBLAT DE CANYES

HO APROFITEM QUE HO HAN NETEJAT

ALGUNES ÉS EL PRIMER COP QUE LA VEUEN

SEGUIM LA CAMINADA

ARA FENT LES PASSERES DE LA FUGA D'AIGUA

DE VEGADES ÉS POT FER PEL COSTAT- ALGUNES PILONES ÉS MOUEN

PASSANT PER DAVANT DE LA DESSALINITZADORA

EL RIU LLOBREGAT VIST DE LA CARENA

CONVERGÈNCIA DEL CANAL DE LA MINA I UN RAMAL DE LA SÈQUIA

CANAL DE LA MINA

OBSERVANT LA CONVERGÈNCIA I FENT COMENTARIS
AVUI M'HAN FOTOGRAFIAT ENTRE DUES PILARS-TOT UN PLAER COMPARTIR

UN LLOC PER VISITAR-ÉS ATRACTIU

FENT EL CAMÍ QUE ENS MENA A LA CENTRAL

HEM ARRIBAT

DE MICA EN MICA TOTS ARRIBEN

CONDUCCIÓ DE L'AIGUA SOBRANT DE LA CENTRAL

EL PETIT MUR VA BÉ PER PODER SEURE I FER UN MOS

AVUI HEM ESTAT TRENTA-UN PARTICIPANTS

EL TUC - LA MASCOTA DEL GRUP

BÉ! HEM DE SEGUIR LA CAMINADA

PODEU OBSERVAR QUE TOT L'ENTORN ÉS PRECIÓS

SOM'HI!

DUES VISTES PUJANT EL CORRIOL

LA  FLOR D'AVUI - L'AL·LIÀRIA O ALLENC

EL MANEL JA HA FET EL CIM

MANRESA ENCARA QUEDA LLUNY

SEMPRE ENVOLTATS DE BOSC

AMB ELS CAMPS  ARA UFANOSOS DEGUT A LES PLUGES

HEM COMENÇAT AMB EL COLOR VERMELL, PERÒ JA HO VEIEU...

LA PRIMAVERA ENS OBSEQUIA AMB VARIETAT DE COLORS

ARA ELS HI TENIM TOTS DOS - ES FANTÀSTIC!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada