EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 6 d’abril de 2019

Necròpolis de Pertegàs


Ja se sap que mai plou a gust de tothom però quan l’aigua ens manca la desitgem perquè no podem obviar que és una font de vida. Per començar, el nostre cos, tres quartes parts està compost d’aigua. Així que pel que a mi respecta benvinguda sigui la pluja amb tots els beneficis que comporta pel ben estar i la salut. Faig aquesta entrada amb aquest comentari pels dos dies que ara gaudim de les pluges que a estones van regant el país, i que tanta falta ens fa per seguir el creixement dels sembrats sense oblidar també que a la llarga poden repercutir en el nostre dia a dia de cara l’estiu.
Ahir el matí el grup Walk Friday de caminadors, ja teníem programat anar a visitar la Necròpolis de Pertegàs, són un conjunt de tombes que daten dels segles VI i IX. Si desitgeu ampliar informació sobre aquestes, us hi deixo dos enllaços que els podeu consultar: necròpolis de Pertegàs---Les Tombes de Pertegàs
És una caminada molt maca, que transcorre per paratges totalment diferents, estones acompanyats del riu Calders amb el seu meandre i bosc de ribera. De vegades per camins totalment empedregats, passant per la Colònia Jorba, Sant Pere de Viladecavalls, Can Llucià, la Necròpolis de Pertegàs, a tocar del mas enrunat. Les Fonts com poden ser la del Boixa, la de l'Angle, la de la Cura, ec..... Bé!, és un no parar d'admirar tot el que la naturalesa ens obsequia durant la caminada, afegint la quantitat de masies que donen vida a tot l’entorn del territori. La recomano fer, ni que sigui un cop a la vida. Dic això perquè estic segur del fet de que us seduirà tant que la repetireu.
Vàrem començar la caminada amb una glaçada com feia dies que no es produïa des del  Llac de Navarcles, enfilant la carena amunt per anar al polígon industrial del Pla del Cos i atansar-nos a la primera font com és la del Boixa, i a tocar hi ha la de l’Angle, que travessem el torrent i ens dirigim a Sant Pere de Cavalls, abans però encara anirem a veure un altra font que s’anomena: Font de la Bauma de l’Angle. Seguim la caminada per anar fins a Can Llucià. La diversitat i varietat dels camins i corriols és immensa ja ho he dit. Tota l’estona anem pujant pel fet que aquest mas queda a dalt de la carena, sembla que hi ha uns cinc-cents catorze metres d’alçada. Vist el mas, el cementiri i l’ermita, ara baixarem per anar a la riera de Calders que la travessem i ens parem a esmorzar.
Ho podreu constatar amb les fotografies que podreu veure.
Un cop fet el mos, emprenem la caminada de nou a la Font Calda, i, novament la pujada es deixa sentir, hi ha un bon desnivell, encara que es va fent per l’entorn que ens acompanya, a més que l’objectiu de la Necròpolis ja el tenim quasi a l’abast per poder-ne gaudir i satisfer la nostra curiositat (encara que no és la primera vegada que alguns membres del grup la visitem), insisteixo que és de les sortides que de tant en tant agrada repetir per les sensacions que transmet, el plaer de gaudir de la natura en la seva màxima esplendor, sigui primavera, estiu, tardor o hivern, qualsevol temps va bé, de fet s'ha de tenir en compte el cabal de la riera de Calders que la travessem dues vegades.
Bé! Ja hem fet la meitat de la caminada, el matí va transcorrent, hi ha moments que la pluja ens acompanya, molt suau eh!, anem fent les pistes que circularment ens faran arribar a les fonts del  Boixa i l’Angle, per al cap d’una hora més de camí, arribar al  Llac de Navarcles per agafar els cotxes i tornar a Manresa.
El que descrit ho podeu seguir amb el trac de Wikiloc que hi deixo, encara que demano perdó per no posar-hi els way pont corresponents, és a causa de portar guants pel fred, i el telèfon amb els guants no em deixa interactuar. Per aquest motiu tampoc faig fotografies, però els companys de caminades tots ells molt implicats en les feines a fer, aporten la seva part, un amb fotografies, l’altre amb el cafè, l’altre amb el guiatge, l’altre amb el seu bon humor, l’altre amb la seva bonhomia, és a dir que crec que ja ho he comentat altres vegades, entre tots ho fem tot, un equip difícil de superar en tots els sentits de la paraula. Us felicito a totes, i us en dono les gràcies per les estones tan valuoses que compartim de les nostres vides, durant les caminades, en les tertúlies que fem, i de l’amistat que en cada sortida s’enforteix més.
SALUT I CAMINADES
Ah seguidors perdoneu! Si voleu fer la caminada com nosaltres ho hem fet, podeu seguir l’enllaç de Wikiloc: Navarcles-Necròpolis de Pertegàs
EL LLAC DE NAVARCLES

LA RIERA DE CALDERS

FENT VIA PER ANAR AL POLÌGON INDUSTRIAL DEL PLA DEL COS

DAVANT LA FONT DEL BOIXA - L'ANA, LA NEUS I JO

DE MÉS A  PROP

DAVANT DEL PLAFÓ INFORMATIU - LA NEUS, EL JOAN, LA ISABEL, L'ANA, EL PERE, EL JOSEP LLUÍS I L'ANTOLIN

LA MERCÈ CONSULTANT EL TRAC, EL PERE AL COSTAT

LA FONT DE L'ANGLE

FOTO DE RECORD DAVANT DE LA FONT- FALTA LA CARME QUE HA FET LA FOTOGRAFIA

L'ENTORN DE LA FONT DE L'ANGLE

FONT DE LA BAUMA DE L'ANGLE

LA FONT DE MÉS A PROP

LA COLÒNIA JORBA

ESGLÉSIA NOVA DE SANT PERE DE VILA DE CAVALLS

LA FAÇANA

HEM ARRIBAT AL MAS  LLUCIÀ

UN MAS MOLT  GRAN AMB EL CEMENTIRI AL FONS

OBSERVANT AMB DETALL EL MAS-DARRERE HI HA L'ESGLÉSIA.....

AQUÍ LA PODEU VEURE.........

ÉS L'AUTÈNTICA ESGLÉSIA DE SANT PERE DE VILA DE CAVALLS

DETERIORADA PERÒ DEMPEUS - DUES VISTES INTERIORS

LES PINYES NOVES AFLOREN

LA RIERA DE CALDERS - VISTA DES DE LA CARENA

SOM  A LA RIERA I BAIXA  UN CABAL GUAPO

AMB ELS SEUS TOLLS

L'HEM TRAVESSAT - APROFITEM PER ESMORZAR

L'ANTOLIN I JO

EL JOAN CANYADELL, LA MERCÈ SOLDEVILA I L'ANA  HERNANDEZ

LA NEUS SANTAMARIA, LA CARME PICANYOL I LA ISABEL PRAT

FENT-LA PETAR

ÉS L'HORA DEL CAFÈ

TORNEM A TRAVESSAR LA RIERA DE CALDERS

SOM A L'OBJECTIU DEL DIA - LA NECRÒPOLIS

PODEU OBSERVAR QUE NO ÉS PETITA- HI HA COM UNES TRENTA TOMBES

EN PODEU VEURE TRES AMB DETALL - UNA ES D'UN INFANT

FENT EL CAMÍ DE RETORN - L'ANTOLIN S'HI POSA BÉ PER LA FOTO

LES PLANTES EN PLENA EFERVESCÈNCIA DONEN COLOR I VIDA A LA CAMINADA

UN CAMP IMMENS AMB LA SEVA BARRACA VIST DES DE LA CARENA QUE ESTEM FENT

VEGEU  EL MAS LLUCIÀ DES DE L'ALTRA BESANT- JA FA DUES HORES LLARGUES QUE L'HEM VISITAT

PASSANT PER LES PLANTACIONS DE NOGUERS

UN ALTRE BARRACA FORÇA BEN CONSERVADA

COM PODEU VEURE  HI HA UNA BONA EXTENSIÓ DE NOGUERS...AQUESTS ENS DONEN L'ENTRADA AL POLÌGON PEL QUE ARRIBEM DE NOU AL LLAC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada