EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 20 de juny de 2018

A l'OLLER DEL MAS


Benvinguts al bloc de les caminades saludables, al meu bloc dedicat a fomentar-les, perquè tothom qui ho desitgi ho tingui fàcil amb la informació que hi poso, i a la vegada sigui engrescador si pot ser, per compartir-ho amb família i amistats.
Aprofitem el nostre entorn els ciutadans de Manresa, sobretot per les rodalies que l’Anella verda ens ofereix, ja que sense massa esforç físic i amb pocs quilòmetres es poden fer caminades molt diverses i cada una amb la seva singularitat, que ara no enumeraré. Sincerament desitjo que cada persona ho constati i ho confirmi per si mateixa, seguint els enllaços que deixo aquí en el bloc, o bé anant directament a l’aplicació de Wikiloc, que també hi trobareu molta informació que caminada rere caminada hi vaig col·laborant.
Descripció: Sortim del Cap, i anem a la zona del Congost, pujarem al barri del Sol i Aire, per anar al barri del Xup. Seguirem per la carretera d’Igualada fins al Sindicat de Salelles, que travessarem aquesta per agafar la pista que tot recta ens porta a l’Oller del Mas. Avui aquest ha estat el nostre destí.
Fem un petit recés de deu minutets i de nou ens disposem a caminar, per l’esquerre agafem la pista ampla que ens porta al raval de Monistrolá, fem la baixada i anem per l’esquerre recte a uns set minuts, trobarem un corriol a la dreta que ens mena a la Font del Balçet. Això són 150 metres que haurem de fer i retornar, és un corriol molt estret i s’ha d’anar amb precaució. Si aneu molts de colla, aconsello fer-ho per grups de quatre persones com a molt. Visitada la font, seguirem baixant la pista ampla que estem i arribem a una passera que la riera de Rajadell passa per sota (avui no era així), ja ho veureu amb les fotografies. Així i tot sense dificultat, és pot passar descalç o si hom no vol descalçar-se (cada u és lliure de fer-ho com li plagui). Ara estem a l’altre banda, a la dreta hi ha un senyal vertical que ens indica per anar seguint la caminada pel mas dels Corrons, al Casinet, i es comença a veure la Torre de Santa Caterina que hi anirem, però abans d’arribar-hi hi ha un camí que ens ve de cara i l’agafem per baixar fins al barri de La Guia, som al Pont de La Renfe, seguim caminant i per la Passera del riu Cardener i el Pont Vell anem per l’ermita de Sant Marc, la Via de Sant Ignasi, al c/ Montserrat, per anar al c/ Viladordis i pel Parc de Sant Ignasi, a l’avinguda de Francesc Macià, carretera del Pont de Vilomara i de nou ens trobem al Mercat i Cap del barri de La Sagrada Família.
Aquesta ha estat la caminada que avui ha tocat fer. Com és costum us hi deixo el trac:
Passeu el ratolí per sobre l'enllaç i premeu el botó esquerre del ratolí

I unes imatges perquè en tingueu una petita noció del que hem
fet

ATENTS PER TRAVESSAR LA CARRETERA D'IGUALADA

FENT CAMÍ A L'OLLER DEL MAS

JA HI SOM! FOTOGRAFIA DE RECORD

DAVANT LA PORTALADA DEL CASTELL

PATI INTERIOR DEL CASTELL  -OLLER DEL MAS

RECORD AMB LA COLUMNA ROMANA

Petita informació d'aquesta:
El text de la columna diu: “III MP Minorisa. XLVII MO Barcino”. Les sigles MP signifiquen Miliare Pietra.
El topònim Manresa es creu anterior a la romanització (quan va rebre el nom de Menorisa) ja que el sufix ‘-esa’ és freqüent en noms ibèrics. Aquesta columna és un ‘mil·liari’.  Un mil·liari és una fita del camí, un punt que indica mil passes romanes des de l’anterior i fins al següent. Mil passes romanes equivalen a 1.478,5 metres. Nosaltres comptem un pas quan posem un peu endavant (per exemple avancem la cama dreta) i això vénen a ser uns 70 centímetres; pels romans un pas era l’avanç primer de la dreta i després de l’esquerra, és a dir les dues cames. Informació trobada a internet.

TRAVESSANT LA RIERA DE RAJADELL  AVUI

EL MARIO REVILLA AJUDANT  A LES PERSONES. ELL SEMPRE  MOLTA ATENT- GRÀCIES MARIO!

GENERALMENT ES POT PASSAR SENSE TREPITJAR AIGUA. AVUI A L'ESTAR ELS TUBS EMBOSSATS HEM TINGUT AQUESTA DISTRACCIÓ QUE HA ANAT PROU BE EH! ENS HEM REFRESCAT QUE HA ANAT DE MERAVELLES.

INFORMACIÓ DE LA RIERA:
La riera és un afluent del Cardener. El seu naixement és a l’altiplà de Calaf i baixa fins al terme de Manresa. ‘Rajadell’ significa riu que es desborda.

LA FLOR DEL DIA  ES DIU XICOIRA- INFORMACIÓ FACILITADA PER LA COMPANYA MERCÈ SOLDEVILA. GRÀCIES MERCÈ!

DUES COMPANYES L'ELVIRA I LA CARME GAUDINT DEL BANY.
UNA CAMINADA MÉS GENIAL QUE HEM GAUDIT.
GRACIES A TOS PER LES VOSTRES APORTACIONS , QUE SOU ELS QUE FEU QUE TOT PLEGAT SIGUI UNA REALITAT.

SALUT I PER MOLTS ANYS COMPANYS!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada