EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 3 de maig de 2018

SANT ISCLE

Bona nit. Ara toca parlar de la caminada que ahir per programa vàrem anar a Sant Iscle, el Grup de Caminadors del Cap de la Sagrada Família i Associació de Veïns del barri.

Són les entitats que donen suport a les caminades saludables que aniré comentant.
La propietat del Mas de Sant Iscle, documentada l'any  950 i contemporània a la Marca Hispànica i al monestir de Sant Benet de Bages (bressol de la cultura vinícola bagenca). Està situada al bell mig del Pla de Bages en l'encreuament de l'Eix Transversal (C-25) i el camí reial Barcelona-Cardona, i a tocar del canal de la Sèquia. Una obra medieval de 26 km que porta l'aigua des de Balsareny fins a Manresa, aquest celler té el privilegi d'estar en un indret únic. Ho podeu consultar a la web en construcció: https://www.masdesantiscle.com/el-bages/
La nostra caminada, que és circular la fem sortint del CAP de la Sagrada Família i anem al Gimnàstic Parc, ens dirigim per la pista ampla sempre recta fins que trobem un trencant a la dreta que hi ha un ramal de la sèquia. L’agafem i sortirem a la urbanització de  Pineda i travessant la carretera de Santpedor, veiem un senyal que ens indica per arribar a Sant Iscle.
En l’espai habilitat que hi ha, fem un petit recés i recuperades les forces, retornem per la sèquia fins al Parc de l’Agulla, seguirem  per tornar a seguir pel voral de la sèquia fins que passant per la indústria joiera “Tous” (antiga fàbrica tèxtil del Guix), per la passera anirem a l’altre costat de la carretera de Vic per anar als plans del Guix. Continuem per anar per sota del pont que hi passa la C-55 al c/ dels Tovots, i ens atansarem al c/ Sant Joan d’en Coll, per arribar a l’aparcament de la central elèctrica, davant la rotonda d'entar a Manresa per la caretera de Vic, i ens trobem al c/ Arquitecta Montagut, tot recta amunt ens fa treure cap al c/ Sant Cristòfol, que el travessem i ja som al punt de partida.
Hem fet uns 11,70 km, amb un temps de 2 h i 30 minuts.
Podeu veure unes fotografies que el nostre company Josep Álvarez, en cada sortida que ens acompanya, ens fa el servei de fotògraf particular. Gràcies a ell tenim molts records de les caminades, ja el coneixereu algun dia.


 Podeu consultar el trac
https://drive.google.com/open?id=19nooK1Hbm8Mm3EwMYlVJgSaoS2o&usp=sharing
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada