EL TEMPS

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 8 de juliol de 2021


Una vegada més ahir vàrem anar al gorg de Les Escaletes de la riera de Rajadell per  seguir la programació prevista de caminades saludables que des del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família de Manresa anem fent habitualment. Dic una vegada més pel fet que en el cas concret d’aquest dimecres, encara que hagi estat la primera de l’any, acostumen a ser un parell de caminades les que ens ho marquem com a objectiu o destí, que sigui dit de pas, a banda de ser la referència del dia és el lloc escollit per fer-hi un petit descans i el mos per recuperar forces per seguir completant l’itinerari.

Amb la pluja que des del principi ens ha acompanyat una bona estona, que falta en fa, i molta, no ha impedit que setze persones ho hàgim compartit amb molta il·lusió i ganes per realitzar el que ens agrada com és l’hàbit de caminar, de mantenir contacte amb la natura, i al mateix fer aportar quelcom per preservar la salut. Ens hauria agradat poder veure com la riera alimentada per la pluja hi hagués un cabal d’aigua més o menys important, però no ha estat així, en la portada ja heu vist que la gola està ben seca, amb el bonic que és quan veiem les escaletes que l’aigua i corre, més encara si hi ha algun, o, alguns ànecs que hi donen la  imatge plena de vida. De fet els últims anys la riera en aquests temps d’estiu, amb tristor, però hem de reconèixer que és la imatge habitual.

De totes maneres no podem caure en el desànim, les esperances sempre han de ser positives i algun dia  més o menys proper podrem gaudir novament del cabal d’aigua que tant ens agrada. Hem gaudit del bosc de ribera, del cant dels ocells, dels murs de pedra seca, de l’entorn que el meandre ens ofereix, més l’afegit d’entomar una pluja minsa quasi agradable pel temps calorós que ens toca viure per l’època, el resultat ha estat molt positiu, hem caminat amb la parada de deu minuts que solem fer, tres hores i quinze minuts, hem recorregut una distància de 14,06 quilòmetres i hem complert les nostres expectatives de caminar, fer realitat una nova caminada que cada dia per altra duem a terme i el cos ens ho agraeix, per tant hem assolit l’objectiu, renovant les energies per seguir encarant el dia amb les obligacions que cada persona es planteja amb alegria, relaxació i pel que a mi respecta personalment amb felicitat.

Deixo la traça de la caminada per si es del vostre interès i la desitgeu fer nosaltres avui ha estat així: Del Cap a la Gola de Les Escaletes 2021


EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

Podeu veure algunes fotografies de les que s’han fet durant l’activitat perquè us en feu una idea més clara del que hem compartit durant la matinal passada per aigua, però que benvinguda és. L’aigua és vida!!

SALUT I CAMINADES!

EL PONT VELL ENS FA D'AIXOPLUG PER SEGUIR LA CAMINADA

PEL CAMÍ DE LES PEDRERES

AQUEST ASE ENS HA SALUDAT

L'ASE DE MÉS A PROP

AMB LA PLUJA HEM POGUT VEURE MONTSERRAT AIXÍ

SEGUEIX PLOVENT FINS I TOT ÉS AGRADABLE

EL MUR DEL CAMÍ IGNASIÀ SEGUEIX LA RESTAURACIÓ

JA SOM AL MEANDRE DE LA RIERA DE RAJADELL

LA RIERA I EL SEU ENTORN

FENT VIA PER ARRIBAR A LA GOLA

ELS PRIMERS INDICIS

EL GORG DE LES ESCALETES - ES POT VEURE COM PLOU

AIXOPLUGATS  PELS ARBRES FEM...

...LA PARADA PER...

RECUPERAR FORCES I SEGUIR

DUES IMATGES DE L'ITINERARI

AQUEST ÉS EL GORG DELS ESPARVERS

LA CINGLERA DELS ESPARVERS

UN REAGRUPAMENT PER TRAVESSAR LA RIERA DE RAJADELL

EL PONT DE LA C/1411 I LES PILONES DE LA RIERA

AVUI HI HEM FET LA FOTOGRAFIA DE RECORD

SEGUIM PEL CORRIOL DE CAN POC OLI

UN CORRIOL PRECIÓS

LA VEGETACIÓ BEN UFANOSA - EN PRIMER PLA LA COMPANYA ÀNGELS

FENT LA PASSERA DE CAN POC OLI AL RIU CARDENER

EL TORRENT DELS LLOPS  AVUI AMB AIGUA PER LA PLUJA

EL CARDENER L'ENGOLEIX SENSE PROBLEMA

LA RESCLOSA DEL CARDENER PER SANT PAU

ARRIBADA A LA CIUTAT - ENTRADA PEL PONT VELL

PER L'ERMITA DE SANT MARC...

...FEM VIA AL BARRI DE LES ESCODINES I AL CAP

AMB AQUESTA IMATGE DE MONTSERRAT AL FONS ACABO EL COMENTARI DE LA CAMINADA SALUDABLE DEL DIMECRES


1 comentari: