EL TEMPS

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 14 de juliol de 2021

A la Torre de Santa Caterina

Dimecres de caminada saludable amb estrena inclosa. En la caminada d’avui l’objectiu ha estat com en altres vegades anar a la Torre de Santa Caterina, crec recordar que deu ser el segon cop de l’any que hi hem fet cap un total de vint-i-cinc persones concretament.

El primer tram de l’itinerari ha estat l’habitual de sempre, però la sorpresa agradable ha estat a fer el retorn per al tram del camí Ignasià, que en altres caminades també hi passem, i que d’un temps ençà ja haureu constatat amb fotografies que comentava la restauració del mur de pedra seca, que estava molt degradat i que uns operaris l’han anat restaurant. És una de les actuacions que amb motiu de la celebració dels cinc-cents anys de què Sant Ignasi va romandre a la nostra ciutat, s’han dut a terme per la molt probable visita de persones que puguin venir per conèixer i viure les petjades que el Sant va deixar per les nostres contrades per diferents motius. Segons ens han informat avui que podem dir que hem gaudit de ser el primer grup de caminadors que l’hem fet quasi totalment acabat, llevat d’alguns petits detalls que falten per polir, hi ha empleat cent vuit tones de pedra que durant un mes els tres operaris que ho han realitzat, han mogut i treballat per poder recuperar el tram de mur de pedra seca. Ara la veritat és que fa de bon veure i ens ha sorprès una pedra en especial que la ressenyo com podeu veure pel seu gravat molt encertat:

SORPRESA!! UNA JOIA MÉS A GAUDIR DE LES CAMINADES

Com podreu entendre això ha comportat que n’hàgim gaudit i deixat constància gràficament per guardar-ne el record  tant del grup com individualment les persones que ja he citat ho hem compartit en aquesta ocasió. Per tant un nou element a tenir en compte a l’hora de caminar per aquesta zona si hi aneu aviat o com sembla que de cara a la festa major, en l’àmbit de la Manresa desconeguda, aquest any sembla que hi dedicaran alguna activitat, per poder veure la descoberta de l’antiga Església a la Torre de Santa caterina, del monestir que en la seva època  hi havia ubicat i que ara se’n pot veure les restes, amb el tram del camí Ignasià, fer la part del mur de pedra seca i que de ben segur aquesta pedra gravada que hem vist avui ens en donaran explicacions, les persones expertes que acompanyin en aquestes actuacions.

El resultat final de la caminada saludable ha estat molt gratificant, generalment ho és, però amb la novetat que ja he citat ha estat doblement agraïda, perquè no tan sols hem fet quelcom per la salut i el benestar personal, sinó que hem tingut el privilegi de ser el primer col·lectiu que hem gaudit de l’estrena.

Avui la traça que hi deixo és del  mes de maig de l’any 2019, ja que l’hem dut a terme exactament igual i per no guardar-ne tantes de repetides aprofito aquesta, imagino que ho enteneu oi?

La traça és: Del Cap a la Torre de Santa Caterina-OK

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA


El que hi ha de diferent és les persones i la novetat que ja he comentat, però que gràficament ja ho podeu constatar amb les fotografies que aquestes sí que són les del dia d’avui.

SORTIDA DE LA CIUTAT PER LA COVA EN OBRES

TAMBÉ DESBROSSEN I NETEGEN

PEL PONT VELL ANEM AL BARRI DE LA GUIA

FENT LA PUJADA

ACOMPANYATS DE LES OLIVERES UN CAMÍ AMABLE

MANRESA AMB LA SEU VISTA DES DEL PLA DE LA TORRE

ÉS HORA DE RECUPERAR FORCES

ÉS UN LLOC ACOLLIDOR AMB MOLT BONES VISTES DE LA CIUTAT

LES COMPANYES MONTSE VILARÓ  LA MONTSE RIBALTA I LA SEVA NETA CLAUDIA QUE ENS ACOMPANYA

FENT-LA PETAR I GAUDINT DE LES PRECIOSES IMATGES

UNA EXPLANADA MOLT ADIENT PER GAUDIR DE TOT EL QUE OFEREIX

AL FONS HI TENIM MONTSERRAT

LA FOTOGRAFIA DEL GRUP PER RECORD

EN AQUESTA TAMBÉ HI HA EL COMPANY JOSEP ÀLVAREZ

COMENCEM A FER EL RETORN

AMB EL DIA ESPLÈNDID D'AVUI MONTSERRAT  EL PODEM GAUDIR COM VEIEU

ARA SOM EN EL TRAM DEL CAMÍ IGNASIÀ

ELS OPERARIS QUE TREBALLEN PER LA RESTAURACIÓ DEL MUR DE PEDRA SECA

AVUI EL DONEN PER ACABAT ENCARA QUE RESTEN SERRELS PER POLIR

EMBADALITS VEIENT EL DETALL DE LA PEDRA GRAVADA

AQUÍ LA PODEU APRECIAR

AMB AQUESTA IMATGE PODER  QUEDA MÉS CLAR 

GAUDINT DEL MOMENT IRREPETIBLE ÉS INTERESSANT

EL COMPANY JOSEP ÀLVAREZ SEMPRE AL PEU DEL CANÓ...

...HA IMMORTALITZAT EL MOMENT IMPORTANT

UNA ALTRA PERSPECTIVA

BÉ! LA CAMINADA SEGUEIX

SOM-HI!!

EL DIA VA AVANÇANT I LA CALOR ES VA FENT NOTAR

FENT VIA PER ANAR AL BARRI DEL SOL I AIRE

ACABO EL REPORTATGE D'AVUI AMB AQUEST...

...RAMAT PASTURANT QUE HEM VIST EN LA CAMINADA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada