EL TEMPS

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 12 de juliol de 2021

Caminada al Bosc del Suanya

 

Nova caminada saludable que hem gaudit aquest dilluns per començar la segona setmana de juliol. Concretament hem estat vint-i-quatre les persones que del nivell de caminades llargues ens hem aplegat i compartit i d’una manera força innovada amb el guiatge del company Pere Feliu, que de camins per l’entorn de l’anella verda en coneix i n’ha trepitjat moltíssims. Ja ho constatareu amb les fotografies que s’han fet durant l’itinerari, per mostra un botó, encara que són llocs que repetim i que habitualment acostumem a anar-hi fet d’una manera o d’una altra no cal dir que la mateixa caminada pot ser més o menys atractiva, tot i que no obviaré que un dels factors importants en l’hàbit de caminar és fer quelcom per preservar la salut, gaudir de la natura que tot plegat ja ens sedueix, però si l’hi afegim que l’entorn tan paisatgístic, com el de la natura amb tot el que ens ofereix que no és poc, guanyem en altres valors importants també, diguem que les matinals de les quals tenim la sort de poder realitzar com a mínim tres cops per setmana, el resultat en benefici del nostre benestar és fenomenal. El fet de poder encarar els dies amb alegria i les energies renovades sincerament no es paga amb diners.

Són dotze anys de dur a terme aquestes caminades saludables, i puc assegurar que inconscientment, el que va ser una empresa amb moltes incògnites avui en dia s’han superat i amb escreix en tots els àmbits. Vull dir tant de participació pel nombre de persones, com pel bon ambient d’amistat, de relació social, de compartició de coneixements de tota mena, tant pel que fa a la natura com en altres aspectes, sobretot culturals, és un conjunt de factors que també encoratgen a seguir evolucionant positivament en com he dit l’empresa, fins al punt que: Quan el principi vàrem començar amb una caminada al mes, es va passar a una a la setmana, més endavant dues per setmana, i actualment ja en són tres. El que les primeres caminades era fer uns aproximadament nou quilòmetres amb una durada de dues hores, ara a banda de gaudir de tres nivells com són les curtes, mitjanes i llargues, les persones que gaudim de les llargues de les quals ho vàrem iniciar, generalment acostumem a fer un mínim de tretze a catorze quilòmetres, amb un temps de tres hores, tres hores i quart, això per no dir que a final de mes habitualment cada últim dimecres hi ha el costum de fer-la més completa, un xic més llarga. Les dels divendres, el nombre de participants és més baixa i he de dir que les duem a terme de manera excepcional, encara que els objectius siguin similars a les normals, amb alguns retocs són caminades també una mica més llargues i per tant les tres hores s’allarguen fins a tres i mitja a quatre hores, tot depèn de lloc al qual es desitja anar. Una cosa clara és la de moure’ns sempre o quasi sempre per l’entorn de l’anella verda que probablement ja sabeu que és molt generosa, que la tenim a casa i no ens calen mitjans de transport a les persones que residim a Manresa, deixeu-me dir que en aquest sentit també hi participen persones de la comarca del Bages, i òbviament aquestes sí que s’han de traslladar, com també el company que ve de Corbera de Llobregat com és el cas del company Josep Admetlla.

Per avui ho deixo aquí, perdoneu si m’he allargat amb detalls que poder no considereu rellevants, però les meves experiències són aquestes i moltes més.

Un altre dia ja em centraré més en la caminada, finalment amb les fotografies en estar posades cronològicament ja us en fareu una idea de com l’hem dut a terme aquest dilluns, així com se seguiu la traça de Wikiloc: Del Cap al Bosc del Suanya-Cuques-2021OK

SALUT I CAMINADES!

EL PERFIL DE LA CAMINADA D'AVUI

SORTIDA PER LA BAIXADA DE LA COVA

EL CONGOST ANEM PEL LATERAL DE LA VIA DEL TREN 

FENT EL CAMÍ LATERAL PER ANAR A LA CATALANA

DEL BARRI DEL SOL I AIRE ANEM  FINS AL TRENCANT DE L'ESQUERRA...

...QUE MENA AL TURÓ DEL XATO - ARA ESTEM EN EL PLA DEL TURÓ...

...A ON HI PODEM VEURE AQUESTA BARRACA DE PEDRA SECA

PEL GENERÓS CORRIOL QUE HI HA ANEM FENT VIA...

...PER  PASSAR  PEL TORRENT...

...DE LA MASÍA BLANCA...


ENTRADA A LA MASÍA PEL CAMÍ DEL XUP

EL BOSC DEL SUANYA

GAUDINT DEL SEU ENTORN FEM EL DESCANS

EL COMPANY JOAN CLEMENTE EN PRIMER TERME-ÉS HORA DE RECUPERAR FORCES

FOTOGRAFIA DE RECORD - AVUI ENS HA ACOMPANYAT...

...EXCEPCIONALMENT LA NETA DE LA COMPANYA MOTSE RIBALTA - LA CLAUDIA

EL PERE FELIU SOMRIENT A PUN D'INICIRA EL RETORN

ANEM  VIA AL MEANDRE PER L'ESQUERRE

EL PONT QUE PERMET TRAVESSAR LA RIERA DE RAJADELL

JA SOM AL CORRIOL QUE ENS FA ARRIBAR AL...

CORREDOR NATURAL QUE PER SOBRE HI PASSA LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

SOM AL PLA DE CAL CUQUES

UNA ALTRA PERSPECTIVA

CAL CUQUES  UNA BONICA ENTRADA

PER LA PISTA DE LA TORRE LLUVIÁ  LA SILUETA DE MONTSERRAT LA VEIEM AIXÍ

PER L'ALTRA COSTAT EL COLLBAIX

LA TORRE LLUVIÁ I EL SEU ENTORN EN AQUEST TEMPS

FENT EL CORRIOL DEL CAMÍ VELL...

EL POBLE VAÍ DE SANT JOAN I MANRESA A LA VISTA

UNA NOVA CAMINADA SALUDABLE FANTÀSTICA!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada