EL TEMPS

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 19 de juliol de 2021

Santuari de La Salut -Viladordis

 

Avui dilluns per engegar la setmana quant a caminades saludables que des del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família, duem a terme habitualment, hem anat com estava previst al Santuari de La Salut de Viladordis. En el cas concret d’avui ha estat la segona vegada que aquest any ho hem fet, com ja sabeu encara que les caminades els objectius són repetitius, he de ressenyar que els itineraris els anem canviant per fer que les caminades siguin atractives, per aquesta ocasió ho hem dut a terme com podeu veure en la traça que s’ha gravat i que per primera vegada hem aconseguit fer els tretze quilòmetres llargs. Això ho comento perquè a més de gaudir de la natura, de conviure amb ella, de relacionar-nos amb les companyes i companys, de fer quelcom per preservar la salut, un dels factors importants són les calories cremades. En aquest sentit per regla general qualsevol persona d’una edat com la que la majoria ho practiquem, que som persones jubilades o també pensionistes, amb una edat dels seixanta en amunt, si les condicions físiques ens ho permeten, hem de cremar unes set-centes calories, i per aconseguir-ho hem de recórrer una distància que oscil·la entre els tretze i catorze quilòmetres. No ha de ser matemàticament exacta eh! Però insisteixo que s’aproxima molt a la realitat, en aquest àmbit el tema és complex pel fet que hem de tenir en conta algunes variants que  sincerament sense ser un expert en el tema per res voldria confondre a ningú, i quedi clar que no ho tingueu present com a cosa establerta, simplement orientativa, ja que com he dit és força complicat, si tenim present les característiques personals de cadascú.

Tota persona és diferent i per tant les necessitats també depenen de molts factors tan sols per exemple el fet de ser dona o home, per aquí ja comença haver de tenir en consideració el que hom necessita i ha de fer, no em canso de dir que és molt personal.

Amb tot, però també vull deixar clar que parlo del grup del nivell de caminades llargues, que amb unes condicions específiques, qui més qui menys es pot permetre de fer l’activitat amb un ritma, alegra i el resultat és aproximadament el que he esmentat. Els altres dos nivells de caminades mitjanes i curtes és evident que les necessitats són altres paràmetres més adients a les seves característiques.

La traça d’avui per si la desitgeu seguir és la que trobareu seguint l’enllaç:Manresa-Santuari de La Salut OK-21

Si aneu aquest enllaç podreu ampliar informació del Santuari, n’hi ha d’altres, però aquest el trobo molt interessant: Històries Manresanas

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

Una vegada més us dono les gràcies per visitar el bloc i dedicar un temps a l’hàbit de caminar, desitjant que sigui del vostre grat, i si en qualsevol cosa us puc ajudar, no dubteu, de posar-vos en contacta amb mi que de bon grat faré el que calgui per complaure-us.

SORTIDA DE LA CIUTAT PER LA PUJADA ROJA

PELS PLANS DEL GUIX

A LA SERRA DEL CARRERA ENS HEM  TROBAT A LES CAMINADES MITJANES

FENT VIA PER LA PISTA DE SANT FRUITÓS

LA MASÍA DEL GRAU LA VEIEM DE LLUNY

PER SOTA DEL PONT DE L'AUTOVIA...

...ANEM A FER LA PUJADA AL...

...CEMENTIRI DE VILADORDIS

LA MUNTANYA DE MONTSERRAT ENS QUEDA AL DAVANT

FA SOL I CALOR AVUI ÉS DEIXA SENTIR

TRAVESSANT PEL PONT L'AUTOVIA

ARRIBADA AL SANTUARI DE LA SALUT

TOCA DESCANSAR I GAUDIR DEL LLOC

RECUPERAR FORCES PER SEGUIR

ALGUNS LA FAN PETAR

EL COMPANY PERE FELIU - EL GUIA DE LES CAMINADES

AMB LA FONT I LES OMBRES DELS ARBRES S'ESTÀ BÉ

UNA VISTA DE L'ENTRADA AL SANTUARI

LA FONT DE LA SALUT

L'ENTORN EN GENERAL ÉS MOLT ACOLLIDOR

COM ÉS COSTUM LA FOTOGRAFIA PEL RECORD

EN AQUESTA HI SOM TOTS

FENT EL RETORN PER CAN CANYELLES

PEL RAMAL DE LA SÉQUIA DE VILADORDIS ANEM A LA CIUTAT

ENCARA HEM GAUDIT D'AQUESTA VISTA DELS HORTS AMB MONTSERRAT DE FONSCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada