EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 1 de febrer de 2020

Pedra seca i Saltants d'aigua


Hola de nou. L’entrada d’avui va dedicada a dues caminades que sembla que d’ara en endavant pot ser habitual si disposo de temps suficient per poder-les comentar. De vegades ja he dit que el grup dels divendres anomenat “Walk Friday”, ens repartim amb dos i per tant acostumo a parlar de les dues sortides que s’hagin fet per l’ocasió.
Tot això va encaminat al fet que ja sabeu que personalment pateixo unes mancances físiques que no em permeten fer segons quines sortides per la seva exigència amb desnivells importants, o de vegades el vertigen també juga males passades pel que segons l’itinerari a fer si s’ha de transitar per corriols massa estrets, amb una certa altura a la vista, el cap ja fa de les seves, tan sols de veure a una persona que s’acosta (per mi més del conte a la vora), ja em fa patir, i sincerament no és el que més em convé. Per aquests motius i algun altre que poder em descuido, són factors que m’impedeixen participar de segons quines sortides. Ah! També imagino que l’edat influeix amb el tema del cansament i perquè no dir-ho, les coses es veuen des d’una altra perspectiva, la joventut ja l’he passat fa temps la veritat.  Sóc dels que penso que a cada moment s’ha de fer el que hom creu convenient, tampoc és necessari ser exigent amb un mateix, ja que l’objectiu a més de gaudir de la natura, estimar-la i respectar-la és ser conscient del que hom pot fer i per tant tenir-ne un bon record i gaudir de la vita tant com es pugui en fi.... Imagino que algunes persones convindran amb mi que la prudència sempre és positiva.
Com ja he citat al principi dues caminades s’han dut a terme, la primera tan sols hem estat sis persones que l’hem compartit, ja ho constatareu amb les fotografies que hi deixo. La caminada ha estat atractiva i molt adient per diferents motius, un el cabal d’aigua que per la riera de Rajadell aquests dies per les pluges passades encara si pot veure, i l’altre perquè hem gaudit de l’entorn de can Poc Oli, d’una quantitat de construccions de barraques de pedra seca, de pous i d’uns saltadors que ens han fet reviure la història dels nostres avantpassats.
Els valents com els anomeno generalment, s’han desplaçat a la comarca de l’Anoia per fer una caminada en la qual han pogut gaudir de molts saltants espectaculars d’aigua dels que també hi deixaré unes fotografies que m’han fet arribar.
Concretament la seva ubicació està a cavall de les comarques de l’Anoia i l’Alt Penedès, si és del vostre interès, podeu trobar informació a internet que hi ha alguna web especifica com la que podeu interactuar si aneu a l’enllaç que segueix: Salts d'Aigua Cabrera d'Anoia
També us hi deixo un enllaç per seguir la traça que els companys han dut a terme avui:Salts d'aigua de Canaletes
Amb tot el material gràfic tant d’una com de l’altra caminada, espero que sigui del vostre grat i en gaudiu com jo mateix ho he fet.
Dono les gràcies a les persones que m’han acompanyat una vegada més per compartir la matinal tan fantàstica, que ens ha proporcionat noves sensacions i experiències a banda de gaudir de la naturalesa, de caminar que és el que ens agrada i evidentment fer quelcom per preservar la salut.
Felicito els companys que han estat a Cabrera, perquè no dubto ni un instant que s’ho han passat de meravella i les sensacions que em fan arribar són envejables, de l’alegria i la nova experiència que la majoria  de participants han compartit i han gaudit  dels saltants espectaculars d’aigua, que sempre val la pena anar a visitar, però per la influència de les últimes pluges, que en alguns llocs malauradament han fet mal, amb sort, per al nostre entorn més proper, han estat positives per la neteja que s’ha fet dels rius i rieres, que encara que som els ciutadans i les institucions que les hauríem de vetllar, per raons que ara no entraré a detallar no es fan les actuacions pertinents amb la consegüent degradació del seu estat, d’aquesta manera pagar-ne un preu més elevat del que pertocaria´
Perdoneu que no posi títol a les fotografies dels salts d'aigua per por a equivocar-me i crear confusió, si seguiu l'itinerari a Wikiloc, veureru les fotografies i els noms correctament.
Gràcies pel temps dispensat i fins a la nova entrada.
CAN POC OLI PEDRA SECA
EL DIA HA COMENÇAT TAL COM PODEU VEURE

OBSERVANT ALGUNA COSA A  L'ALTRE COSTAT DEL CARDENER

FENT VIA A CAN POC OLI

LA SERRA DE MONTLLEÓ  AL FONS

ENS TROBEM DAVANT D'UN POU D'AIGUA

APARTANT ALGUNA PEDRA L'HEM VIST PLE QUASI A VESSAR

UNA DE LES BARRAQUES DE PEDRA SECA QUE HEM POGUT VISITAR

UN ENTORN MOLT AMABLE I GENERÓS 

LA FINA SEU A UN DELS SALTADORS-UNA JOIA

ENTRE OLIVERES I AMETLLERS LES BARRAQUES

LA DOLORS, EL PERE ISMAEL I JO MATEIX

UN ALTRE SALTADOR -AQUEST MÉS GRAN QUE L'ANTERIOR

RECORD PELS PARTICIPANTS A LA CAMINADA

MÉS BARRAQUES - TOTES  DIGNES DE VEURE I BEN CONSERVADES

VIGILANT  EL TRAC A VEURE SI ANEM AMB BONA DIRECCIÓ

BUSCANT NOUS ELEMENTS PER L'ENTORN

JA EN TROBEM MÉS  I TAMBÉ MOLT BEN CONSERVADES

LA DOLORS I JO JA FENT US DE L'ÚLTIM SALTADOR QUE HEM GAUDIT

LA FINA A LA RIERA DE RAJADELL DAVANT DEL GORG DE LES ESCALETES

 GAUDINT DEL GORG DELS ESPARVERS

EL RAFAEL, JO, LA DOLORS, LA FINA I EL JAUME - FALTA EL PERE ISMAEL QUE HA FET LA FOTOGRAFIA

IMPRESSIONANT EL GORG DE LES ESCALETES

DE RETORN A LA CIUTAT S'HA FET AQUESTA ÚLTIMA IMATGE

ELS  SALTANTS D'AIGUA
LA IMATGE PARLA PER SI SOLA- UN ENTORN BEN UFANÓS

DOS SALTANTS D'AIGUA

IMATGE DE GRUP- ELS SALTANT PRECIÓSEL TRAM DE LA CORDA --  EL JOAN SOTA EL SALTANT D'AIGUA

FENT EL TRAM DE LA CORDA

UNA PRECIOSITAT-  FA ENVEJA OI?

EL JOAN FENT VIA EVIDENTMENT PER ZONA MOLT HUMIDA

PERÒ ELS REGALS NATURALS SON FANTÀSTICS!

DOS MOMENTS DE LA CAMINADA-SEMPRE AMB UN ENTORN GENERÓS

SEGUEIXEN ELS REGALS - UNA PASSADA!

AIXÒ JA ÉS INSUPERABLE- JO ALMENYS QUEDO EMBADALIT


SUMA I SEGUEIX 

EL GRUP DAVANT DEL SALTANT 

SENSACIONAL

Gràcies a les persones participants de la caminada, per compartir-la, per fer arribar les fotos i la informació per poder fer aquest petit reportatge i a la vegada poder gaudir de les meravelles que heu  visitat, d’aquesta manera els que no ho podem fer per les raons que siguin, sí, que podem gaudir-ne amb la vostra aportació.
SALUT I CAMINADES COMPANYS!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada