EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 21 de febrer de 2020

Sant Joan de Vilatorrada


Abans-d’ahir dimecres, quaranta-sis persones vàrem compartir de la caminada saludable que des del Cap i l’Associació de Veïns del barri de la Sagrada Família, duem a terme tots els dilluns i dimecres de cada setmana durant tot l'any, em refereixo a les caminades llargues i mitjanes, les curtes amb una durada d’una hora i mitja, podem dir que es fan cada dia de dilluns a divendres, per les persones que hi puguin estar interessades i desitgin caminar a diari, que sigui dit de pas, també és molt beneficiós per la salut la regularitat de l'activitat física.
En aquesta ocasió els components de les caminades llargues hem anat a la veïna població de Sant Joan per visitar el mas Sant Joan, a on hi ha ubicat dintre del mas, l’ermita que en diferents ocasions fan servir per celebrar-hi concerts de certa rellevància, també hi ha ubicat el conservatori de música, que molts infants en fan ús per introduir-se al món musical.
Molt breument comentaré la caminada que ha consistit a anar per la zona del Congost, pujar fins al pont que per sota hi passa l’eix C/25, i per gaudir de la carena que voreja l’entorn de Sant Joan, d’uns corriols amb unes vistes fantàstiques, no tan sols de la població i Manresa, sinó que també més enllà fins a on la vista que cadascú li permet. Ho dic per mi que entre altres coses per l’edat també va minvant. Fent el corriol que hem emprès anant sempre recta sense deixar-lo, ens mena a l’entrada del poble pel torrent del Canigó, i ens dirigim a una era que queda d’amunt d’un dels masos més antics  de la població, que hi ha una portalada preciosa que s’hi acostuma a celebrar alguns actes relacionats amb el diumenge de Rams, i també referent al portal del naixement de Nadal pel que és molt adient per fer-hi la representació del naixement. Hi ha un parc amb unes escales, que és el lloc escollit per fer-hi un descans i per tant poder recuperar un xic les forces que hem gastat per arribar al lloc, per així de nou reprendre la caminada per anar a visitar el mas que ja he citat, seguim la caminada per dintre del poble per anar al pont nou que el travessem, i accedir a la llera esquerra del riu Cardener, que pel camí que dóna accés als horts que hi ha per la zona. En el nostre cas ens permet anar fins a la resclosa de la Pirelli, i caminant per sobre de la dessalinitzadora, fer via pel parc del Cardener, que enllaça amb Manresa a la zona del Congost. Fins aquí hem fet una caminada circular, ja que ara convergim amb el passeig del riu que ja l’hem fet a l’anada, i d’aquesta manera arribarem de nou al Cap, que com és habitual, acostumem a sortir i acabar les caminades.
Per acabar el comentari hi deixo unes fotografies, la planta del dia, i la traça de Wikiloc per si algun us animeu a fer-la com l’hem dut a terme avui el grup de caminadors: Manresa-Mas de Sant Joan-1-2020
Per la planta podeu seguir aquests  dos enllaços:  Foixarda---Globularia
SALUT I CAMINADES!
SORTIM DE LA CIUTAT PEL PARC DE SANT IGNASI


PEL CARRER DE VILADORDIS - PISCINES

FENT LA VIA DE SANT IGNASI

FENT LA ROTONDA DEL PASSEIG DEL RIU CARDENER

EL MARIO FENT FOTOGRAFIES

COMENÇANT A FER EL CORRIOL DE LA CARENA

FENT VIA PEL CORRIOL I VISTA PANORÀMICA DES DE LA CARENA

UNA CAMINADA MOLT AMABLE PEL SEU ENTORN

UN TERRENY MOLT DIVERS I AGRAÏT

UNA ALTRA PERSPECTIVA VISUAL

ARRIBADA A L'ERA I EL MAS ANTIC DE SANT JOAN

CONTENTS PER HABER ASSOLIT  EL PRIMER OBJECTIU

EL TONI GUILLEN EN PRIMER TERME

LA HIGÍNIA, LA MONTSE, LA ANA I LA ROSA, RECUPERANT FORCES

CADA PERSONA HA TROBAT EL SEU LLOC PER DESCANSAR

L'ESPAI ÉS SUFICIENT PER A TOTS ELS PARTICIPANTS

ALTRES DRETS FENT-LA PETAR

ENS COMENCEM A MOURE

FEM LA FOTOGRAFIA DE RECORD

LA PRIMERA

I LA SEGONA PER ASEGURAR QUE TOT QUEDA EN ORDRE

UNA SENYAL VERTICAL INFORMATIVA

LA PLANTA DEL DIA "LA FOIXARDA" O  ESCORSIADA

L'OBJECTIU PRINCIPAL EL MAS DE SANT JOAN - ESCOLA DE MÚSICA

EL MAS I EL SEU ENTORN

UN LLOC MOLT ACOLLIDOR

TRAVESSANT EL PONT NOU  PER ANAR A LA LLERA DEL RIU CARDENER

DOS MOMENTS CAMINANT PER LA LLERA DEL RIU

LA RESCLOSA DE LA PIRELLI - BEN NETA DE CANYES

CAMINANT PER SOBRE DE LA DESSALINITZADORA

ARRIBADA A LA FÀBRICA DELS PANYOS

FENT  L'ENTRADA A LA CIUTAT PER LA VIA DE SANT IGNASICap comentari:

Publica un comentari a l'entrada