EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 27 de febrer de 2020

El Mas de Santa Marta
El febrer va arribant al final, pel que fa a les caminades saludables ahir dimecres vàrem fer la que generalment està programada com la més llarga que acostumem a dur a terme l’últim dimecres de cada mes aquesta vegada hem anat a fer una visita a la masia de Santa Marta, o coneguda també com a can Canals vell, que està ubicada dintre el terme municipal de Sant Joan de Vilatorrada, al peu del Collbaix. Si desitgeu saber-ne més detalls, podeu seguir aquest l’enllaç: Mas Can Canals vell
A dos quarts en punt de nou ens posem en marxa per gaudir de la caminada que ho hem fet anant a la zona del Congost, a on hem agafat el camí de Rajadell per anar fins al pont que per sota i passa l’eix transversal c/25, i així poder anar a la zona de la falda del Collbaix. Hem passat per davant del berenador, pista asfaltada i al final d’aquesta sense desviar-nos enllacem amb la pista de terra, al cap d’uns tres-cents metres veiem una fita a la dreta que indica un itinerari en memòria de Florenci Codina. Sembla ser una persona molt estimada del poble de Sant Joan i que li van dedicar com ja he dit un itinerari que podeu consultar a la imatge de sota
PART DE LA CAMINADA QUE HEM DUT  A TERME

Fem una baixada entre el bosc molt maca i ben aviat enllacem amb una altra pista que ve de Sant Joan, anem per l’esquerre i podem veure la masia que hem escollit com a objectiu per la caminada.
Un volt hem descansat una mica i hem recuperat les forces per seguir l’itinerari previst, emprenem aquesta, seguin la baixada però al primer trencant a la dreta que l’agafem, ens va fent pujar a dalt a una pista que mena per una banda a Sant Joan, i l’altre a la muntanya del Collbaix. Ara toca anar via a Sant Joan que ho farem per la carena i gaudirem d’unes vistes precioses de tot l’entorn, ens farà entrar pel mas de Vilatorrada, que dóna el nom al poble i pels carrers del mateix anirem fins a poder travessar pel pont vell el riu Llobregat i d’aquesta manera anar a la zona coneguda com el Poal, que ens permet arribar a Manresa per la zona universitària, per seguir fins al passeig i atansar-nos al Cap del barri de la Sagrada Família, del que ja ha estat el punt d’inici de la caminada saludable del dia.
Si la desitgeu fer com nosaltres podeu seguir aquest enllaç: Manresa- Santa Marta Cap
Fareu uns quasi setze quilòmetres, amb alguna pujada suau, i sense cap mena de dificultat gaudireu dels boscos, corriols i pistes molt amables, també d’unes vistes panoràmiques precioses si el dia acompanya, és clar! Tot plegat amb un temps aproximat tres hores i mitja, pel que comporta fer una matinal molt agradable, distesa, em contacta amb la natura tan diversa que l’envolta i sortosament la tenim a tocar de casa sense desplaçaments ni complicacions.
Esperant que sigui del vostre grat com vaig fent acabo el comentari amb unes fotografies perquè en tingueu una constància del que he esmentat.
TRAVESSANT L'EIX TRANSVERSAL C/25...

... AMB EL NUC LA MASCOTA PARTICIPANT A LA CAMINADA

PER CAMINS MOLT AGRADABLES AMB BOSC, BARRAQUES, EC.

EL BERENADOR

EL COLLBAIX A LA VISTA INCOMMENSURABLE

LA BARRACA I ELS SEMBRATS PRECIOSOS

CADA VEGADA ESTEM MÉS A PROP UN REGAL PER LA VISTA

SEGUIM AMB L'ENTORN DE LA CAMINADA FANTÀSTIC!

QUARANTA-CINC PERSONES L'HEM COMPARTIT

ARRIBADA A SANTA MARTA

UNA MASÍA MOLT GRAN I  MOLT MACA

HEM ENTRAT PER UNA BANDA I SORTIT PER L'ALTRA

UNA DE LES DIVERSES ENTRADES A  L'INTERIOR DEL MAS

EN EL SEU ENTORN AMABLE FEM EL DESCANS...

I RECUPEREM LES FORCES

UNA VISTA MÉS GENERAL

ALGUNES PERSONES NO SEUEN PER  ANAR VISITANT L'ENTORN

SANTA MARTA DES D'UNA ALTRA PERSPECTIVA

LA FOTOGRAFIA DE RECORD

DE MÉS A PROP QUE ES VEGIN LES CARES

UNA MÉS PER GUARDAR A L'ÀLBUM

TORNEM A ESTAR EN MARXA

CAN CANALS VELL QUEDA ENRERE

PARADA  DE RE AGRUPAMENT

EL CARLES,LA MARI I EL  MATEO EN PRIMER PLA

UNA CAMINADA PER REPETIR...

... JA  CONSTATEU TOT L'ENTORN I ELS CAMINS TAN AMABLES

QUASI ARRIBEM AL POBLE DE SANT JOAN

AMB AQUESTA  DE FINAL DE CAMINADA ACABO L'ENTRADA D'AVUI

GRÀCIES JOSEP PER LES FOTOGRAFIES QUE ENS FAS DE RECORD. SENSE LA TEVA IMPLICACIÓ NO LES PODRÍEM GAUDIR Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada