EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 3 de novembre de 2018

SANTA MARTA-MUSEU ROJAS

La colla dels Senderistes, aquest divendres vàrem anar a Santa Marta. Aquest Mas queda per sota Collbaix, i pertany als dominis de Sant Joan de Vilatorrada, és una masia molt gran amb ermita inclosa i que de tant en tant ens agrada anar-hi a fer una visita, tant és així que les persones que resideixen al mas, ja ens coneixen, i quan hi anem fem petar la xerrada una estona, alguna vegada també ens han ensenyat l’ermita per dintre, que és molt maca.
De totes maneres avui dintre l’itinerari d’anar a Santa Marta (també hi ha que l’anomena Can Canals vell),ha estat anar al Museu Rojas, aquest entorn queda dintre els dominis de Can Canals nou.
La veritat és que ja hi hem estat diverses vegades però avui ha sigut especial pel fet què tibant d’influències, hem pogut disposar d’una persona que coneix molt tot l’entorn i quasi diria que hi té certa influència amb alguns dels detalls, esculturals, i artístics que es poden veure i gaudir en aquest paratge, que ens queda molt a la vora, que si pot accedir fàcilment i que recomanaria visitar, i, se li donés el valor que té, per la seva aportació cultural (insisteixo), artística, ambiental, adaptat a la natura i també a llocs de diferents continents.
En aquesta ocasió no explico la caminada per a on l’hem fet ni altres detalls que ja sabeu que tinc costum de fer. Tan sols hi deixo l’enllaç de com ho hem fet per si és del vostre grat fer-ho igual, si sortiu de Manresa, és clar!
Crec que les imatges que hi deixo, parlen per si soles si no hi heu estat mai, estic segur que us seduiran i us motivaran perquè us decidiu a fer-hi una visita. Us avanço que serà una matinal que la recordareu de bon grat. Ah! I la caminada és apta per a tothom, molt planera, i molt distreta tant pels paratges que l’envolten com són els boscos frondosos, la fauna d’ocells, que per la ribera acompanyen amb els seus cants, la riera de Fals, el riu Cardener, que aquests últims dies per les pluges està immens, en fi... Ho deixo aquí, gaudiu de les fotografies i animeu-vos a fer-ho algun dia amb família o amb bona companyia com avui, ho he pogut gaudir jo personalment.
Vull expressar el meu agraïment a la Rosa M. Sala, que ha dedicat part del seu temps a donar-nos els seus coneixements, amb els quals ens ha deixat embadalits, del museu exterior del Sr. Rojas, així com a la Mercè Soldevila, una companya del grup de Senderistes, que ho ha gestionat perquè ho hàgim viscut i gaudit d’una manera especial, ja que ella ha estat la que ha gestionat i ha fet que hagi estat una realitat, evidentment sense la seva implicació no hauria sigut possible.
L'enllaç de la caminada és: Santa Marta-Museu Rojas
Gràcies també a tots els membres que avui hem compartit la caminada i a la vegada tant interessant i fantàstica experiència.
SORTINT DE MANRESA

EMPRENEM LA PISTA AL COLLBAIX

AMB LA BOIRA EL COLLBAIX AL FONS

LA SENYAL QUE AIXÍ HO INDICA

ARA LA SENYAL ENS INFORMA DE SANTA  MARTA

UNA BONA FITA OI?

UNS BOSCOS MOLT FRONDOSOS GENEROSOS PER GAUDIR

SANTA MARTA A LA VISTA
TAMBÉ HI HA PEIXOS DE COLOR


ALGUNA RELÍQUIA COM AQUESTA

L'EIXIDA I L'ALTRE ENTRADA O SORTIDA COM ES VULGUI

SEGUIM LA CAMINADA

COMENCEM A VEURE QUELCOM INTERESSANT DEL MUSEU

HI DEIXO LA IMATGE DEL PLAFÓ,  SI LA FEU GRAN PODREU VEURE BÉ A ON QUEDA I PER LA  ZONA A ON ENS HEM MOGUT

ARA VEUREU LES DIFERENTS ESCULTURES I OBRES ARTÍSTIQUES QUE SI PODEN GAUDIR

ALTERNATIVES DELS DIFERENTS LLOCS QUE PODEM ANAR

MÉS DETALLS DE L'ENTORN MUSEÍSTIC

NO ENS VOLEM PERDRE DETALL- LA ROSA M. SALA ÉS UNA ENCICLOPÈDIA


UNA PASSADA! EL PEDRAFORCA

EN EL PENTAGRAMA S'HI LLEGEIX EL CANT DELS OCELLS

EDIFICI FET AMB  ALGUNES PEDRES DE L'ANTIGA  ESGLÉSIA DE SANT JOAN

LA SERP LA REINA DE LA TERRA


RECORD  DE LA VISITA AMB LA ROSA M. SALA LA NOSTRE GUIA PERSONAL

AMB UN DELS TÒTEMS A DARRERE

LA CIRERETA DE LA VISITA ELS TRES MIRADORS.....

AMB  LES REPRESENTACIONS CADA UN  LA SEVA ESPECIALITAT

SI OBSERVEU BÉ HI HA QUANTITAT D'IMATGES-TOTES SIGNIFICATIVES


TAMBÉ S'HI PODEN VEURE AQUESTS MAGNÍFICS TREBALLS- ACABEM LA VISITA AL MUSEU

EL RIU CARDENER AL SEU PAS PER SANT JOAN

JA SOM AL PONT NOU DE MANRESA

CONTEMPLANT EL CABAL DEL RIU CARDENER

EL RIU COM FEIA TEMPS QUE NO ES PODIA CONTEMPLAR


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada