EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 5 de novembre de 2018

LA RUTA DELS CAVALLS


Molt bona tarda. Hem encetat el mes de novembre fent la caminada saludable a la Ruta dels Cavalls, això està ubicat entorn del Poal al nord de la ciutat, en el cas d’avui a la vora del terme de Sant Joan de Vilatorrada, i que queda dintre el perímetre que conforma l’Anella Verda de Manresa.
Sense necessitat de fer cap desplaçament (en el sentit d’haver d’usar vehicles), ho podem fer tranquil·lament des de qualsevol punt de la ciutat en el qual residim. En el nostre cas com ja sabeu sortim del Cap de la Sagrada Família, anem per la benzinera de la ctra. de Vic i el polígon industrial dels Dolors, a convergir amb la via del tren dels Catalans per arribar al col·legi de La Salle, i anar a la ctra. de Santpedor. Ara ens dirigim al Gimnàstic Parc, per la pista ampla que trobem un cop passat el túnel que per sobre hi passa l’eix C/25, caminem uns 40 minuts aproximadament, i trobem un trencant a la nostra esquerre, per no confondre’ns hi ha un dipòsit d’aigua, veiem un corriol molt maco que el farem fins que enllaça amb el camí asfaltat que ve del Pont Llarg, haurem passat el pont que antigament hi passava la via del tren (ara en desús). Ens trobem a la casa anomenada Can Fèlix, per la dreta pugem uns metres i s’acaba l’asfaltat, ben aviat trobem un trencant a la nostra esquerre, que l’agafem i sense deixar-lo ens porta a l’antic camí de Joncadella, que actualment també està asfaltat, en aquest punt per la dreta a pocs metres hi ha un dipòsit d’aigua que hi parem a fer el mos. Un cop hem refet les forces tornem enrere per la part asfaltada, i al segon trencant a l’esquerre per darrere la Granja Pujol, anirem a trobar un ramal de la séquia que rega l’horta del Poal i tornarem a sortir al camí asfaltat que hem deixat a l’anada, però òbviament uns metres més avall. Seguim baixant fins que altra vegada al segon trencant que trobarem per l’esquerre, l’agafarem per anar sempre recta fins que veurem un trencant a l’esquerre que l’ignorem, ja veiem que és més important la pista que seguim i ens mena a la passera que per sota hi passa l’eix C/25. Un cop l’hem travessat per l’esquerre, anirem sempre recta a enllaçar amb la pista que va al Gimnàstic Parc, refem una part del camí de l’anada, però un cop passat el col·legi de La Salle, per l’av. dels Dolors, anem a la benzinera de la ctra. de Vic i així retornar al Cap, que ha estat el punt d’inici de la caminada.
Per no perdre el costum hi deixo el trac, enllaç a Wikiloc, per a qui li vingui de gust fer-la com hem fet avui nosaltres el Grup de Caminadors del Cap i l’Associació de la Sagrada Família.
Enllaç caminada: La Ruta dels Cavalls
Amb les imatges de la caminada que poder també poden ajudar  a engrescar a fer la sortida, tant per l’entorn com pels llocs pels quals es va transitant.
El que està assegurat és l’aportació que fem en favor nostre per la preservació de la salut.
Per ampliar informació del Poal hi deixo aquest enllaç: L'horta del Poal i Viladordis

SORTIDA DE MANRESA,  JO I EL LLUÍS AL CAP DAVANT

SEGUEIXEN LA PILAR EL PERE ISMAEL I EL CARLES

TRAVESSAT EL PAS A NIVELL DEL TREN


FENT EL CORRIOL QUE MENA A CAN FÈLIX

PANORÀMICA DE SANT JOAN DE VILATORRADA

LA BALLA DELS DOMINIS DE CAN FÈLIX-AMB LA BOIRA DIFICULTA LA VISIBILITAT

ANEM PER L'ESQUERRE ALS DIPÒSITS I  A VEURE ELS CAVALLS

L'OBJECTIU D'AVUI QUE DÓNA NOM A LA CAMINADA

EL PRIMER DIPÒSIT

DESCANS RECUPERACIÓ DE FORCES I SEGON DIPÒSIT- EL JOSEP ÀLVAREZ EN PRIMER PLA

LA FOTOGRAFIA DEL GRUP

UN ALTRE PER QUÈ HI SIGUEM TOTS

EL FERMÍ, EL RAMON PUIG, JO, L'ASSUMPCIÓ, FENT EL RETORN

EL CARLES, EL PERE ISMAEL, I ELS DEMÉS VAN SEGUINT

ELS MAGRANERS  PLETÒRICS, ESPLENDOROSOS

FENT EL RAMAL DE LA SÈQUIA -EL MARIO TANCANT EL GRUP

LA SÈQUIA-ÉS LA NOSTRA JOIA-L'AIGUA ÉS VIDA!

SENYAL INDICADORA DE LA ZONA PER A ON TRANSCORRE LA CAMINADA
ARA FENT EL TÚNEL DE L'EIX C/25


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada