EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 21 de novembre de 2018

LA TRONA CURTA
Sobrepassat el mig mes de novembre, avui dimecres dia 21, el grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns del Barri de La Sagrada Família, amb un dia ben emboirat, per encetar el dia ens hem disposat anar a visitar “La Trona”. És un petit turó, que queda per sobre l’anomenada casa de Cal Cuques, l’eix diagonal(C-37), i passa a tocar, d’ençà que es va construir aquesta via, que no serè qui jutgi si ha beneficiat o perjudicat  en la connexió i agilitat dels dos punts que uneix com són Manresa i Vilanova i la Geltrú. Que el parc ambiental, ha canviat molt, el que ho ha conegut de fa temps, sap que hi ha un abans, i un després de la construcció viària, pel fet que l’entorn, tot i respectar-lo, no podem obviar que ha quedat molt tocat i que no tinc cap dubta que algunes espècies d’animals i plantes se n’han ressentit.
Dit això, passaré a comentar la caminada d’avui. Aquesta l’anomeno la Trona curta, ja que com totes, es poden dur a terme de diferents maneres i les opcions són molt variades. Tenint en compte que generalment les sortides són de dues hores i mitja, o dues hores i tres quarts, tampoc ens permet de fer llargs recorreguts. Sí, que he de dir, que l’últim dimecres de cada mes, les allarguem aproximadament mitja hora més, el que més o menys reporta poder fer dos quilòmetres llargs més dels que periòdicament anem fent i per tant ens atansem a llocs que ens queden més allunyats i gaudim d’altres indrets que els tenim a l’abast i molt interessants per la diversitat dels continguts i components segons per a on es desenvolupi la caminada.
Bé! El cas doncs d’avui ha estat anar per la zona del Congost, a trobar el camí vell de Rajadell i l’arribar a dalt, ens trobem amb la pista que porta a la Torre Lluvià, encara que abans d’arribar-hi agafem un trencant a la nostra dreta que el farem fins quasi al final que veurem un pont que per sota hi passa l’eix diagonal. És el moment d’entrar al bosc que tenim a l’esquerre i veiem una barraca de vinya, o el que queda d’ella, anem seguint el corriol i sense deixar-lo, aquest ja ens mena fins a l’objectiu ”La Trona”, també coneguda per la Taula, per la seva singularitat. Ho comprovareu per les fotografies que hem fet avui. Una volt hem recuperat forces, emprenem la caminada de retorn passant per davant ara sí, de la Torre Luvià, una de les tres joies de la ruta modernista que podem gaudir si anem a caminar per aquesta zona de l’anella verda. Avui constatareu que ens hi hem parat una estona per poder-la veure i fer algun comentari, intercanviant maneres d’entendre o veure les coses, que tot és prou interessant i necessari, entre col·lectius, el diàleg, és el que enriqueix el nostre dia a dia, i compartir-lo dóna aquest plus de  motivació i de completar la relació entre els membres del grup que participem de les sortides. Un cop hem gaudit de la joia, seguim la caminada passant per la planta del gas, per anar a enllaçar amb el camí agrícola que puja del Congost al Bosc del Suanya, anirem per la dreta baixant fins a la via tren de la línia de Lleida, la travessem, i ens trobem a la zona del Congost, a partir d’aquí, pel passeig del riu anem a la via de Sant Ignasi, pel carrer Viladordis i l’avinguda d’en Francesc Macià arriem al Cap, per donar per finalitzada la ruta d’avui. Com sempre si us desperta interès a fer-la, hi deixo el trac, que anant a Wikiloc, en trobareu molts eh!, Però com he dit en començar, avui l’anomeno “La Trona Curta”, per diferenciar-la de la que és més llarga i evidentment, es necessita més temps per poder-la dur a terme.
Faig memòria que per obrir l’enllaç, heu de prémer el botó esquerre del ratolí i observeu que la lletra canvia de color, ja us redirigirà a la web corresponent per poder-lo visualitzar amb detall i les dades que ho complementen.
L’enllaç del trac: Manresa-La Trona curta


ESCAPANT DE LA CIUTAT

SENYAL D'ORIENTACIÓ

LA  HUMITAT D'AVUI ENS OFERIA AQUESTA VISIÓ DE LES TELES D'ARANYA

ENTRANT AL BOSC DE LA TRONA


EL JOSEP ADMETLLA JA SEU D'AMUNT LA TRONA


INFORMANT D'ALGUNA NOVETAT AL GRUP

FOTO DE RECORD DELS PARTICIPANTS D'AVUI A LA CAMINADA

ARA AMB LES DUES HEM SORTIT TOT EL GRUP

LA  M.REIG, LA CÀNDIDA I EL J. RUBIRALTA AL CAP DAVANT

EL GRUP  RESTANT ELS SEGUEIX, EL LLUÍS, EL PERE FELIU, EL j. HERMS,EL J. CANYADELL, EC.

APROFITANT L'AVINANTESA HEM VISITAT LA TORRE LLUVIÀ

EL MARIO  FENT LA SEVA FEINA - TANCAR LA CAMINADA

JA SOM DINTRE- EL J, CLEMENTE I EL  J.LÓPEZ  EN PLENA VISITA

 LA VILA EMÍLIA O TORRE LLUVIÀ PER LA FAÇANA PRINCIPAL

COMENTANT LA VISITA - EL R.PUIG, JO, EL FERMÍ, EL J. GRAU........EC.SORTINT A L'EXTERIOR

JA SOM TOTS  FORA COM PODEU VEURE NO ESTÀ REFORMADA DEL TOT, ENCARA FALTA ALGUNA FASE

AQUÍ FENT ELS COMENTARIS EMBADALITS DE LA RESTAURACIÓ DE LA TORRE

PASSANT PEL PONT QUE PASSA LA VIA DEL TREN  DE LLEIDA PER SOTA

AQUESTS BOLETS NO SÓN COMESTIBLES PERÒ S'HA COLLIT ALGUN ROVELLÓ

UN BON AMIC QUE SEMPRE QUE PASSEM PER AQUÍ ENS SALUDA

PEL PASSEIG DEL RIU CARDENER JA TORNEM A ENTRAR A MANRESA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada