EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 7 de desembre de 2018

LA RUTA DE LES MENTIDES

Aquest divendres el grup dels Senderistes, a partir d’ara: Walk Friday, hem anat a fer “La Ruta de Les Mentides”. Feia força temps que no anàvem per aquella zona i és a on en aquesta ocasió s’ha consensuat d’anar a fer-hi una visita per moltes raons, una d’elles per la quantitat d’aigua que aquest any atípic diguem-ne, estem gaudint en general arreu del país.
Per situar-vos diré que aquesta ruta es desenvolupa al Solsonès, concretament a Pinell de Solsonès. És una caminada circular en la qual hi ha set punts d’interès, a més de les vistes fantàstiques que durant la mateixa s’hi poden veure si el dia ho permet (no ha estat el cas d’avui, per la boira pixanera, que ens ha acompanyat tot el matí), però que per altra banda no negaré mai que té el seu encant, almenys per mi personalment insisteixo que no em desagrada, evidentment no com a factor habitual eh!
Deixo dos enllaços perquè pugueu ampliar coneixements i gaudir d’una informació molt fidedigna del que us estic parlant:
Rutes Pirineus                    Descobrir cat
També us ajudarà a situar-vos molt millor sobre el terreny, i tindreu més opcions per escollir la forma que la voleu o podeu fer. Per exemple: avui hem trobat dues parelles amb els seus fills que la feien, però al revés del que l’hem fet nosaltres, que no deixa de ser una opció més, encara que ells ha estat la primera vegada que la feien i l’han començat podem dir al revés del que generalment s’acostuma a fer. Casualitats de la vida, ha resultat ser que també eren conciutadans de Manresa.
El lloc acostuma a ser molt tranquil, sense gairebé trànsit, envoltat de masies, fonts, bestiar que pastura, segons l’època, camps, i sense oblidar com he citat, molt bones vistes panoràmiques si el dia és clar, per la seva característica  planera del terreny i les muntanyes que la llunyania ens van acompanyant durant la caminada. Suggereixo seguir algun enllaç dels que he posat que estan molt ben especificats.
Les fotografies són totes fetes pel Joan Canyadell, i un petit vídeo del Joan Genesca. Afegiré que el final hem visitat el poblet de Sant Climenç que ens queda a tocar, és molt encisador sobre tot el nucli anomenat Vila Closa.
Segur que passeu una matinal com poques, no hi ha pèrdua per la bona senyalització que hi ha durant tot el trajecte, he de reconèixer que fa més o menys dos anys enrere no hi havia tanta informació. 
Enllaç de la caminada d'avui:Pinell Ruta de Les mentides
 SALUT I  CAMINADES SEGUIDORS!
INICI DE LA CAMINADA

PRIMER PUNT D'INTERÈS EL POU DE GLAÇ

INTERIOR DEL POU DE GLAÇ

LA MERCÈ EL J. RUBIRALTA I EL  JOAN GENESCA

MÉS FOSCA PERÒ ARA S'HI VEU A  LA DOLORS SOLERNOU

SEGON PUNT D'INTERÈS LA FONT DE L'HORTA DEL SOLER

TAMBÉ PODEM VEURE AQUEST FORN DE TEULES

TERCER PUNT- ERMITA DE SANT TIRS- IDEAL PER FER L'ESMORZAR

SELFIE A LA  BALMA DEL MARRÀ

AIGUA A DOJO IMPRESSIONANT

EL TORRENT TAMBÉ AMB GRAN QUANTITAT D'AIGUA QUE REP DE LA BALMA

PRECIOSA LA BALMA - UN LLOC  QUE DEIXA PETJADA

LA FOSSA NEOLÌTICA DEL CASALS-  SISÉ PUNT D'INTERÈS

EL LLEDONER DELS CASALS

EL JOAN GENESCA AL COSTAT DEL POU DE CAN VILA

EL PERE TORRAS, JO, EL J.RUBIRALTA, LA DOLORS SOLERNOU, LA MERCÈ I EL  J. GENESCA


SELFIE - EN AQUESTA S'HI POT VEURE EL JOAN CANYADELL- AVUI HA ESTAT EL FOTÒGRAF 

CARRER DE SANT CLIMENÇ - CONJUNT DE LA VILA CLOSA

PETIT VÍDEO

Si visiteu el “BLOG” i és del vostre grat, us agrairé que us afegiu com a seguidors, és molt fàcil. Si no ho sabeu fer, m’ho demaneu que amb molt de gust aclariré els vostres dubtes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada