EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 3 de desembre de 2018

BARRI ROSALEDA -CALORIES


Bon vespre. El primer dilluns de desembre hem anat el grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns de la Sagrada Família al barri de la Rosaleda. Segur que sabeu que pertany al municipi de Sant Fruitós.
Vint-i-set persones hem compartit aquesta caminada que amb una durada total de dues hores i mitja, hem fet els 11,20 quilòmetres i en termes generals hem cremat unes 600 llargues de calories, depenen de si la persona és home o dona. Aquest però és un tema delicat i molt complex per la diversitat d’opinions i la quantitat d’informació que es pot trobar per internet, que ara per ara, és un mitjà que molts utilitzem, però no obviem que no totes les fonts són prou fiables.
Amb tot sense ser massa estrictes amb el tema, sí que penso que, pot interessar el fet de tenir-ne una noció per saber si a més de fer l’exercici de caminar com fem nosaltres, ajudem al nostre cos col·laborant, fent una alimentació més o menys correcta, i cremem les calories diàries per assolir l’objectiu de preservar la salut.
Evidentment les persones qualificades per esbrinar el tema personal de cada u, ja sabeu que són les/els: dietistes, nutricionistes. Ara bé! Si gaudim d’una bona salut, i com he dit fem exercici (caminem) regularment, i ho completem amb la dieta mediterrània que sortosament els que vivim en aquesta zona podem practicar sense cap mena de problema, es converteix en una mera curiositat el fet de voler saber  les calories que hom gasta i portar un control de qualitat de la nostra vida.
Avui doncs afegiré uns enllaços que hem semblen de fiar per ampliar el tema i tu lector en treguis les conclusions que creguis convenient. La xarxa està farcida d’informació (altra cosa insisteixo és que sigui la correcta), Hi deixo la fórmula que jo m’aplico personalment des de fa forces anys. No dic que sigui la millor eh!
Encara que sí que és de fiar, la podem compartir, i, en podem parlar, perquè en tinc les dades correctes i per tant els arguments són raonables.
Exemple:
La caminada d’avui ha sortit per 11,20 quilòmetres; aquests quilòmetres ho multiplico per 1000 m. que té el quilòmetre, i ho divideixo pels centímetres de la meva passa= 0,74 cm; dóna un resultat de = 630,63 calories cremades.
1r.Pas -Fórmula:11,20*1000/0,74 = R/ 15.135,14 passes
2n. Pas-15,135,14/24 calories que cremo per passa= R/630,63 calories cremades.
Espero que s’entengui bé, si teniu, algun dubta, ens veiem i m’ho feu saber que intentaré donar una explicació.
També ha de quedar clar, i que no puc esbrinar del tot, que existeix una diferència entre home i dona, El ritma a què es du a terme la caminada també és un factor que té una influència que repercuteix evidentment en el resultat final. La dona amb les mateixes característiques que l'home crema menys calories. Això pot oscil·lar entre un 3 i un 5% menys, es justifica que, ve donat per la diferència de la massa muscular d’entre una i l’altra constitució personal.
Són factors a tenir en compte, però el més important és que hi hagi una constància i la manera de calcular sigui sempre igual, per poder tenir uns resultats fiables i dur el control, si la persona té aquesta curiositat de voler-ho saber.
Jo exposo el meu cas que pel fet de ser sempre la mateixa, i en la meva persona no hi ha canvis rellevants en el meu tarannà, és la que faig servir i és la que presento als controls mèdics que per ser un malalt crònic, per haver sofert un IAM (infart agut de miocardi), que ja vaig explicar fa un cert temps, entendreu que em toca passar com qualsevol altra persona humana.
Per tant avui no hi ha trac de la caminada, però sí que hi deixo unes imatges que s’han fet durant aquesta visita que hem dut a terme al barri de La Rosaleda.  


Enllaços a seguir si desitgeu ampliar informació:
LA ROSALEDA  Per conèixer el barri.
CALORIA Definició caloria
CALCULAR LES CALORIES Model per calcular
GUIA FITNESS   Guia orientativa
IDEAS DIARIES  Per posar en pràctica

SALTANT D'AIGUA DEL RAMAL DE LA SÈQUIA ALS PLANS DEL GUIX

PASSANT PER DAVANT DE L'APARCAMENT DE CARAVANES DEL GRAU

SORTINT DE MANRESA PELS PLANS DEL GUIX-GRAU

FENT ELS PASSOS DE VIANANTS DE SANT FRUITÒS


TOT EL GRUP AL FONS SANT FRUITÓS

UNA VISTA MÉS PROPERA

PORTALADA D'ENTRADA A LA POBLACIÓ AMB LA FONT

PARC DEL POLÍGON DE SANT ISIDRE-SANT FRUITÓS

RECUPERANT LES FORCES PER SEGUIR

DONANT LA BENVINGUDA A LA PILAR PARÈS AMB  LA SEVA AMIGA  PILAR RODRÍGUEZ

EL GRUP DE PARTICIPANTS D'AVUI

SEMPRE ACOSTUMEM A FER-NE DUES PER PODER SER-HI TOTS

ENS HEM POSAT A DAVANT I NO HEM DEIXAT VEURE LA BARRACAFENT LA PASSERA PER ARRIBAR AL BARRI DE LA ROSALEDA

JA TENIM L'OBJECTIU  A LA VISTA 

UNA PART DEL BARRI - TOT GAIREBÉ SÓN CASETES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada