EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 30 de juliol de 2018

FONT DE L'ARRELPer fer la cloenda del mes hem fet la caminada que ens ha portat a veure i gaudir de la Font de l’Arrel, i el seu entorn, que en aquest temps de calor és fascinant, relaxador, encisador, captivador en fi... Motius: Per la frescor que s’hi respira i els diferents corriols que s’hi poden trepitjar per fer l’itinerari escollit per l’ocasió, i que el podeu seguir mitjançant el trac que com és habitual hi deixo pel vostre coneixement.
Sortim de Manresa pels carrers i camins de sempre, ja que com sabeu la sortida és del Cap de La Sagrada Família, anem al passeig del riu i per la zona del complex esportiu del Congost, anem a travessar la via del tren, per pujar a la Casa dels Pardals. Seguint tot recta arribem al Bosc del Suanya, però seguim fent l’asfaltat per  arribar a sota del pont de l’eix diagonal, C-37, per endinsar-nos al primer corriol a la dreta que ens mena directament a la Font de l’Arrel pel torrent de l'Infern.
La font de l’Arrel està situada en una obaga de la vall del torrent de l’Infern, prop d’on aquest conflueix amb la riera de Rajadell.
Per internet s’hi troba informació molt variada, segons l’interès de cada persona. Un volt hem descansat deu minuts, emprenem la caminada travessant el torrent de l’Infern, per seguir pel corriol, i sense sortir-ne, farem un parell de trencants a la nostra dreta que no els hi fem cas, arribarem al Gorg Blau, si no volem travessar per la riera, seguim  uns metres amunt i a la dreta veurem una passera que ens porta a l'altra costat de la riera, això és el que fem i seguint el corriol ens porta de nou al Gorg Blau però, com he dit a l'altre costat. Ara agafem el corriol que puja a la via del tren que va a Lleida. Travessem el pont i trobem la cruïlla que va a la Morera, però per la dreta baixant anirem a cal Cucas, per arribar a la Torre Lluvià, farem una mica d’asfalt però molt aviat arribem al pont que hi passa l'eix C-25 per sota,  per l'esquerre hi ha un corriol que ens permet baixar a la zona del Congost. A partir d’aquí refem la zona del Congost i el passeig del Riu, per tornar al punt de sortida.


Per seguir aquest itinerari l’enllaç és:  Manresa-Font de l'Arrel- Gorg Blau


FENT EL PONT DE LA RIERA DE RAJADELL AL SUANYA

JA ESTEM ARRIBANT AL TRENCANT QUE ENS PORTARÀ A LA FONT

JA HI SOM! LA NOSTRA JOIA LA FONT DE L'ARREL


ÉS QÜESTIÓ DE RECUPERAR FORCES


TAMBÉ S'APROFITA PER FER-LA PETAR

CADASCÚ HI DIU LA SEVA

FOTO DE RECORD DEL GRUP PARTICIPANT

ARRIBEM AL GORG BLAU

COM SEMPRE MERAVELLÓS - EL GORG BLAU

LA NATURALESA ES CAPRITXOSA

EL PONT QUE PER SOTA HI PASSA LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

EL POU DE CAL CUCAS

DAVANT DEL PLAFÓ INFORMATIU DE LA TORRE LLUVIÀ

SALUT I CAMINADES!
La pròxima ja serà el mes d'agostCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada