EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 25 de juliol de 2018

FOSSA DE LES TORRES


El juliol s’apropa al final, però amb la caminada saludable d’avui encara ens en quedarà una per fer, ara desglossaré la d’aquest dimecres que hem anat a la “Fossa del camí Les Torres”.
Aquest lloc queda en el terme municipal de Sant Joan de Vilatorrada.
Sortim del Cap, pel c/Arquitecta Montagut, anem al c/ de Sant Joan d’en Coll i sortim a la carretera de Vic, que la travessem per anar fins a la benzinera. D’aquí anem a trobar la via del tren dels Catalans, fins que veurem un pas a nivell que el travessem i fent el camí tot recte sortim a la rotonda que ens porta al col·legi de la Salle, seguim pujant per anar al Gimnàstic Parc. Ara per l’esquerre anirem a trobar el pont que per sota hi passa l’eix, i som al camí de la sal, que per l’esquerre anirem baixant fins a enllaçar amb el camí de Joncadella. Anirem caminant fins que trobem el dipòsit d’aigua i deixem l’asfaltat per anar al Torrent Fondo. Un cop l’hem vist seguim caminant fins que trobem un col·lector d’aigua, però a la dreta hi ha un camí que ens permet pujar a l’asfaltat que ens mena a la Fossa de Les Torres. Un cop hem recuperat forces, retornem i refarem una part del camí de l’anada, però al segon trencant a l’esquerre agafem una pista que passa pel costat de la Granja Pujol, que ens permet enllaçar amb un ramal de la séquia que el farem fins que arribarem a la pista ampla que va a Santpedor, i per la dreta ens mena al Gimnàstic Parc, i, sortirem de nou a la carretera de Santpedor. Tornarem al col·legi de La Salle, i, per la zona industrial de l’avinguda dels Dolors, anirem a la carretera de Vic, per anar al c/ Arquitecta Montagut, per tant ja ens trobem de nou davant del Cap.
Amb tot, si seguiu el trac que com és habitual que hi deixo, no tindreu cap mena de problema per fer la caminada, que és molt planera, saludable i distreta, tant per l’horta del Poal, com pels dos objectius que he anomenat: el Torrent Fondo (si salta aigua), la Fossa, pel seu interès històric, el ramal de la séquia, l’antic recorregut del tren de la mina de Súria ec.
Com sempre desitjant que sigui del vostre grat, i si us sentiu intrigats per fer-la si no la heu feu ja. És una nova caminada saludable per passar un matí amb família o amics, però sempre important compartir-la per diverses raons. Una per gaudir-la amb família i si hi ha menuts, encara més, pel fet que no es perdi l’hàbit de caminar, i, perquè coneguin l’entorn tan valuós que tenim de l’Anella Verda. Un altre, el fet de desconnectar de la rutina diària i evidentment gaudir de la natura que aporta un benestar, que, afegit amb el relaxament, tot plegat són factors que fan que la vida sigui meravellosa.
Recordeu que s'ha de prémer el botó esquerre eh!

Per acabar hi deixo dos enllaços, el de la flor del dia: La Passionera
Per seguir l'itinerari l'enllaç és: Manresa - Fossa del Camí de Les Torres

SALUT I BONES VACANCES!

TRAVESSANT LA VIA DEL TREN

PASSANT EL PONT DE L'EIX CAP AL CAMÍ DE LA SAL

SOM AL TORRENT FONDO - CADA Ú HI DIU LA SEVA

ENCARA CORRE UN FILET D'AIGUA

EL COL·LECTOR D'AIGUA  DEL TORRENT

RESSENYANT  L'OBJECTIU DEL DIA D'AVUI

ELS CAMINADORS VAN ARRIBANT

PARADA I FONDA -RECUPERAR FORCES PER SEGUIR

ABANS PERÒ FEM LA FOTOGRAFIA DEL GRUP

AVUI VINT-I-CINC PERSONES HO HEM COMPARTIT


FENT EL PONT  DE L'ANTIGA VIA DEL TREN

LA FLOR DEL DIA - LA PASSIONERA

 APROFITANT L'OMBRE DEL PONT PER BEURE AIGUA - FA CALORCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada