EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 27 de juliol de 2018

EL FORN DE LA CALÇ

Divendres canvi de tarannà. Encara que surti a caminar però sempre és diferent, ja que no acostumem a ser un grup tan nombrós, es fan caminades no habituals i d’aquí el canvi de nom dels participants. Avui som la colla dels “Senderistes”, i per aquesta ocasió s’ha decidit anar a visitar el Forn de la Calç, passant primer per Torre Cabota, que també hi ha una Ermita. La caminada la complementem anant a esmorzar a la Font de Les Tàpies, i fent la tornada per la casa del mateix nom, seguint els corriols, pistes o camins que menen a la casa de colònies de Can Canadell, per anar a visitar l’Ermita de Sant Salvador de Canadell, i seguint els senyals arribem a la casa de Les Quingles, seguirem caminant segons l’opció que escollim, pel fet que n’hi ha de diferents, fins que, arribem de nou  a la urbanització de Vista Pirineu, que és al lloc que hem deixat els cotxes per començar la caminada. Generalment la caminada no és massa llarga, però sí que és entretinguda per la quantitat de barraques, ermites, cases pairals, les diferents especies botàniques que s’hi troben, entre elles el Pistatxo (festuc), ec.
Hem participat en la caminada deu persones, i com us podeu imaginar ens ho hem passat molt bé, a banda de l’objectiu prioritari de fer salut.
Pels que no ho coneixeu, estic parlant dels municipis del Moianès, com són: Calders, Artés, encara que també s’hi pot accedir des de la part de Navarcles i per tant seria de la comarca del Bages. Per la qual cosa els límits territorials a vegades poden ser confusos si no s’és un expert en aquesta matèria (jo no ho sóc pas), Ja em perdonareu eh! Modestament intento transmetre el poc que sé i fer-vos en partícips, per aquells seguidors que els agradi viure la naturalesa i fer salut caminant com és el meu cas i el de les persones que conformem la colla.
Per acabar podeu consultar el trac a Wikiloc, que hi he penjat i, unes quantes imatges del que ha estat la matinal. Deixeu-me dir que de fet, ha estat un pèl decebedor per la manca d’aigua a la font de Les Tàpies, ja que la seva bellesa va acompanyada del cabal d’aigua i malauradament l’estiu ja va passant factura. Per aquests motius les caminades s’han de fer en totes les estacions de l’any, així poder observar i gaudir dels canvis naturals que ens va oferint cada una d’elles.
Desitjant que us sigui del vostre grat, i us animeu a fer-la algun dia perquè s’ho val, l’enllaç a seguir si la voleu fer com nosaltres avui és el següent: Forn de Calç - Font de Les Tàpies

Si desitgeu visitar la web del Forn de la Calç per tenir una informació acurada l’enllaç és: CACIS- FORN DE LA CALÇ
Si m’ho permeteu, ho recomano visitar, com també visitar la web per informar-vos de tot el contingut, ja que sóc incapaç de poder transmetre les sensacions que se senten i es viuen en aquest entorn. S'ha de viure!
GRÀCIES PER SEGUIR-ME

DAVANT DE TORRE CABOTA

ERMITA DE LA VERGE DE FÀTIMA  DE TORRE CABOTA

VISTA GENERAL DE TORRE CABOTA

BOSC DE L'ENTORN DEL FORN DE LA CALÇ

DIFERENTS MOMENTS DE LA VISITA AL FORN DE LA CALÇ


LA MERCÈ I LA CÀNDIDA SURTEN DE VISITAR L'INTERIOR  DEL FORN

SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE D'ART I SOSTENIBILITAT DEL FORN -CACIS-

PARLANT AMB LA ROSER ODUBER - LA DIRECTORA D'AQUEST CENTRE

FOTO DEL GRUP PER RECORD

ARA JA HEM SORTIT TOTS (amb les dues)

L'ANTOLÍ TRAVESSANT LA RIERA DE LA FONT DE LES TÀPIES

LA MERCÈ AL FONS AMB EL JOAN GENESCA, EN  PRIMER PLA LA CÀNDIDA I EL JOSEP RUBIRALTA

VISTA GENERAL DE LA FONT DE LES TÀPIES

DETALL DE L'AIGUA QUE ARRIBA AL SAFAREIG

L'ANTOLÍ I EL JOAN ES DISPOSEN A RECUPERAR FORCES

EL JOAN CLEMENTE JA ESMORZA, EL MARIO VA PEL CAMÍ

JA HEM ESMORZAT ARA LES FOTOGRAFIES DE RECORD

TAMBÉ HI HA PARTICIPAT LA ISABEL CASTAÑO I EL SEU MARIT EL JOSEP


VISTES DE LA CASA DE LES TÀPIES


JA LA DEIXEM PER SEGUIR LA CAMINADA

HEM ARRIBAT A CAN CANADELL  - CASA DE COLÒNIES -

ERMITA DE SANT SALVADOR DE CANADELL

LA CASA DE LES QUINGLES

AL RESTAURANT DE LA URBANITZACIÓ HEM FET UNA CERVESA PER ACABAR D'ARRODONIR LA MATINAL FORÇA CALOROSA PER CERT!


Aprofito per donar les gràcies a la Roser Oduber Muntañola, gran artista i directora del centre, per l’atenció que ens ha dispensat i el seu temps tant valuós. Personalment estic orgullós d’haver col·laborat amb seu treball “Jardins de Llum”, que per les festes de la llum a Manresa aquest any 2018, vàrem dur a terme amb la seva supervisió.

SALUT  PER TOTHOM I CAMINADES!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada