EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 11 de juliol de 2018

MIRADORS LLOBREGAT I CARDENERNova experiència amb una nova caminada. Aquesta vegada hem anat a fer els dos miradors. Tenim la gran sort de fer-ho de la forma que cada u cregui més convenient, o adient per les seves facultats. Nosaltres el Grup de Caminadors del Barri i el Cap de La Sagrada Família de Manresa ho hem fet tal com podreu veure si us interessa i obriu l’enllaç:
Us en faig una breu descripció: Sortim del Cap i anem al parc dels Trullols, per baixar a Viladordis, però a la nostra esquerra hi ha un ramal de la séquia que l’agafem i ens mena a una pista, que farem per l’esquerre molt poc tros perquè de seguida enllacem amb el camí que ve de Les Marcetes. Per la dreta anem avall i som a la carretera del Pont de Vilomara que la travessem i continuem recta pujant fins al cap de mitja hora, que veurem un trencant a la dreta que no li fem cas, a davant mateix ja hi tenim vistes del Pont de Vilomara i Montserrat al fons, per l’esquerra la vall que hi passa el riu Llobregat. Ja som al primer objectiu. Un volt s’han recuperat forces, anirem baixant la pista que veiem, sense deixar-la sempre recta, anem fent el camí de Sant Jaume, també de l’Abat Oliva, la qüestió és que va en direcció a Castell Galí. Quan hem passat la planta recicladora del Parc Ambiental, deixarem un trencant a la dreta, per tant seguim recta i a poc tros més endavant, veurem un corriol que enfila amunt per la dreta, l’agafem i ens porta al Mirador del Cardener. Segon objectiu assolit. Anem fent el camí de retorn pel corriol que segueix fins a sortir a una pista ampla, que seguim veient l’entorn del Parc Ambiental, farem una pujadeta, i de nou per l’esquerre torna a haver-hi un corriol que ja ens fa anar fins Al camí del Mal Balç, que anirem baixant, veurem la via del tren dels catalans, a uns dos-cents metres a l’esquerre hi ha un corriol que baixarem fins al riu Cardener, a davant hi veiem les fàbriques del barri de Sant Pau, Si estem atents, a la nostra esquerre, hi ha un caminet que va als horts que hi tenen els veïns, i que podrem anar fent per la llera del riu la tornada a Manresa. No és difícil, ja que es tracta d’anar marxant sempre endavant -sembla una mica de selva verge-, entre tant veurem la Font de Sant Pau i com qui diu ja entrem a Manresa per al vessant sud, que ens permet veure les icones de La Cova i La Seu. Per l’Ermita de Sant Marc i la via de Sant Ignasi, anem al c/ Montserrat, sortim a la plaça de Sant Ignasi, i pel carrer Viladordis, que ens porta a l’avinguda d’en Francesc Macià, retornem al Cap.
Com observareu, aquesta caminada ens ofereix molta diversitat de diferents temes: La Séquia, els camps, les vistes panoràmiques, pistes amples i corriols, diferents punts dels rius Llobregat i Cardener, amb algun Bernat Pescaire, en fi..... Una caminada que s’ha de fer, tant per mantenir la salut, com per l’amable que és,  si hom li agrada gaudir de la naturalesa, ja que la fauna i flora en aquest entorn és molt interessant!
Per acabar vull dir que avui hi hem participat vint-i-nou persones. Gràcies a totes per la vostra implicació, ja que sou els protagonistes del fet que les caminades saludables siguin una realitat i que a la vegada que les compartim també fem relació social. Tots aquests factors sumen per gaudir d’una bona salut.
FENT CAMÍ PER ANAR A VILADORDIS

ARA JA ESTEM FENT EL RAMAL DE LA SÉQUIA

SOM AL MIRADOR DEL LLOBREGAT

NO HA ESTAT EL MILLOR DIA PER VEURE MONTSERRAT PERÒ ÉS UNA VISTA PRIVILEGIADA

LA FOTO DE GRUP PEL RECORD

ENCARA ESTEM AL MIRADOR DEL LLOBREGAT

AVUI HEM TROBAT EL RAMAT D'OVELLES 

ARA ESTEM AL MIRADOR DEL CARDENER

UNA ALTRA PANORÀMICA PER GAUDIR

LA DEPURADORA DE MANRESA BAIXANT PEL MAL BALÇ

FENT LA BAIXADA DEL MAL BALÇ A LA DRETA LA VIA DEL TREN

ENTRADA A MANRESA AMB EL PONT VELL I LA SEU DE FONS - PRECIOSA IMATGE FETA PEL COMPANY ANTOLÍ

US AGRAEIXO EL TEMPS DISPENSAT, FINS DIVENDRES O DISSABTE. SALUT!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada