EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 9 de juliol de 2018

AL BOSC DEL SUANYA

Molt bona tarda. Dilluns dia 9 de juliol, el Grup de caminadors de la Sagrada Família, que acostumem a compartir les caminades saludables que els dilluns i dimecres duem a terme habitualment, avui els que fem les caminades normals –diguem-ne-, hem anat al “Bosc del Suanya”. Bé! Que quedi clar que totes les caminades són normals eh! El que passa, que les persones que fa dies que seguiu el bloc, ja esteu informats que ens repartim en tres grups, que són: caminades curtes, mitjanes i llargues. Personalment porto les caminades llargues, i són a les que pel trac, i les explicacions que dono, sempre van relacionades a aquest tipus concret de sortides.
Ja sabeu que insisteixo al fet que desitgem ser molts participants i volem compartir-ho amb tota persona que hi estigui interessada.
Tan sols heu de venir preparats amb bon calçat, aigua, i els elements que calgui per a l’època. Ara a l’estiu amb ulleres de sol, gorra, crema pel sol ec.
Com he dit en començar hem anat al Bosc del Suanya, i ho hem fet de la manera que segueix: Del Cap per l’avinguda de Francesc Macià, hem anat al passeig del riu per arribar al Congost. Ara ens dirigim pel camí vell de Rajadell, paral·lel a la via del tren que va a Lleida, que quant podem la travessem i ens trobem el camí agrícola que va al bosc que he citat. Passarem per davant de la Casa dels Pardals, trobem alguns trencants però no els hi fem cas. Sempre recta arribarem al nostre objectiu. Després de caminar una hora més o menys ja serem davant del nostre objectiu. Recuperem les forces amb un petit recés i emprenem la caminada de nou. Ara ho farem per la llera de la riera i al cap de deu minuts o un quart d’hora, veurem un senyal vertical a la nostra dreta que mena a un corriol que el pujarem, sense deixar-lo sortirem davant la via del tren que abans hem travessat. Un cop som l’altre costat amb un bosc preciós ja veiem la Casa de Can Cuques, a l’arribar a la pista ampla per la dreta anem via a la Torre Lluvià, que molt aviat la veiem, per l’esplanada que estem caminant, amb els camps de cereals que hi ha per l’entorn. Farem la pista sencera i sortim a l’asfaltat que ve de Rajadell, de seguida però a la dreta nostra hi ha un trencant que va a la planta del gas, ho fem i per la vora del camp que hi ha sortirem a un pont que una vegada més ens fa travessar la via del tren, seguint el camí que tenim davant sense deixar-lo en cap moment sortirem a l’altura de la Casa dels Pardals (que ja hi hem passat a l’anada), doncs ara per l’esquerre tornarem a la zona del Congost i refarem el camí pel passeig del riu, encara que ara seguirem pujant pel c/ Vallparadís, el camí de la Cova de Sant Ignasi i arribem al barri de Les Escodines, pel c/ dels Caputxins, anem al baixador dels Catalans, i d’aquí ja ens dirigim de bell nou al Cap, punt de sortida i arribada.
Avui deixo dos enllaços, el primer és de la planta del dia si en voleu saber més: LA BOGA
El de l’itinerari és aquest: Manresa-Suanya-Manresa
Gràcies als col·laboradors amb les fotografies, els companys J.Clemente i l’Antolí. A la Mercè Soldevila, perquè ella amb el tema de la botànica, i algunes informacions sobre construccions que ja anireu llegint, és la persona experta que ens en dóna referències. Constatareu que entre tots ho fem tot, som un bon equip.

BONA SETMANA I SALUT !

EL PONT D'ENTRADA AL BOSC DEL SUANYA

RECUPERANT FORCES I FENT-LA PETAR


LA FOTO DE RECORD DELS PARTICIPANTS

QUASI SEMPRE EN FEM DUES PER SER-HI TOTS

LA PLANTA O FLOR DEL DIA  - AVUI  "LA BOGA"

LA PLANTA EN EL SEU ENTORN NATURAL

AVUI L'HEM  TRAVESSAT  QUATRE VEGADES PER DIFERENTS LLOCS ÉS CLAR!

"CAN CUQUES" VISTA GENERAL

TREBALLANT - SEGANT EL CEREALCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada