EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 2 de setembre de 2021

A la Masía Blanca i Microscopies

 

Benvinguts al bloc una vegada més. Avui dilluns hem dut a terme la primera caminada saludable del nou curs i val a dir que hem gaudit de la primera sorpresa, aquesta ha estat a més d’anar a la Masia Blanca com estava programat, s’ha ampliat anant fins a la Torre Lluvià i gaudir del seu entorn en aquests dies molt especial per la quantitat d’obres d’art que s’hi ha realitzat amb motiu de la Festa Major de la ciutat, i que per segon any ha estat el lloc escollit per la segona edició de Microscopies.  Si per les festes no heu anat a visitar-ho, hi deixo un enllaç perquè en sapigueu el contingut i si és del vostre interès, podreu ampliar-ne coneixements: Anella verda Manresa

Si heu seguit l’enllaç, ja esteu en context i amb les fotografies que hem fet durant el recorregut per visitar les obres d’art totes elles més que interessants, tant les efímeres com la que en principi i queda com és la de l’Àngels Freixanet, titulada “Somnis Arrelats”, en tindreu una noció de tot plegat, tot i que aconsello que s’hi ha d’anar i viure in situ, és fascinador, la iniciativa personalment em sembla genial, a més d’enriquir si voleu l’entorn, el promociona i dona a conèixer una part de l’anella verda, que els que la trepitgem ja ens sedueix per si sola, però amb aquestes iniciatives encara encoratgen més a gaudir, si m’ho permeteu de la natura i de vegades ens obre els ulls aportant-nos una visió diferent de la que fins ara teníem, ampliant així un nou ventall de possibilitats per gaudir repeteixo de l’entorn i de la natura.

He de dir que això ha estat possible gràcies a la iniciativa o proposta que el guia de les caminades el company Pere Feliu, ens ha proposat al matí quan ens hem trobat davant del cap abans d’emprendre la caminada.

El resultat ha estat magnífic, gratificant, agraït i culturalment molt enriquidor. Òbviament ens hem passat amb el temps estipulat pel fet que també hem fet més quilòmetres dels previstos, però això es feia avui, o qui sap si deixant passar els dies hauríem perdut l’oportunitat de poder-ho gaudir com ho hem fet, amb absoluta tranquil·litat, amb tot el temps que ens ha calgut, a cada obra d’art hi ha el plafó informatiu, per tant la informació hi és molt present, per la qual cosa també influeix a què hom s’hi passi una bona estona per llegir observar i entendre, el que els artistes que han dut a terme les obres ens han volgut transmetre.

Això ha estat possible amb la implicació de L’ajuntament, l’Anella Verda, Meandre, i la responsabilitat encomanada per la seva personalitat a l’Artista Roser Oduber: Roser Oduber directora del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACIS), Forn de la Calç: CACIS - EL FORN DE LA CALÇ

M’agrada deixar els enllaços perquè si hom disposa de temps i els segueix, ajuden a ampliar coneixements del que estic parlant, avui en dia per la xarxa podem trobar i gaudir d’informació ràpidament molt valuosa, sempre i quan les fonts siguin les adequades.

Avui la caminada ha constat de fruir del que he intentat resumir amb poques paraules i que si ho desitgeu insisteixo en el fet que podeu ampliar més el que us sigui d’interès.

Gràcies pel temps dispensat, salut i caminades, també si es pot lligar amb la cultura encara molt més enriquidora tota l’activitat, amb la compartició de la natura que tant hem d’estimar i respectar.

Per acabar en aquesta ocasió també hi deixo un vídeo resum que el company Josep Àlvarez ens ha obsequiat de les caminades saludables que hem dut a terme durant el mes d’agost.

Moltes gràcies Josep, tu també ets un artista en el terreny de la fotografia i els vídeos que ens regales.


Si us ve de gust i voleu veure més fotografies de les caminades a més de les que jo hi penjo, podeu anar a l’enllaç del facebook de la companya Montse Ribalta: Montse Ribalta


IMATGE DEL MATÍ EN INICIAR LA CAMINADA


FENT LA ROTONDA DEL PASSSEIG DEL RIU CARDENER

CAMINADA EN MARXA A LA ZONA ESPORTIVA DEL CONGOST

TRAVESSANT LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

PEL CAMÍ AGRÍCOLA DEL SUANYA GAUDIM D'AQUESTA VISTA

FENT VIA A LA FALDA DEL TURÓ DEL XATO

EL CORRIOL ÉS FANTÀSTIC!

EL GUIA PERE FELIU HA PARAT PER FER UN REAGRUPAMENT

LA MASIA BLANCA DAVANT DELS NOSTRES ULLS

EN UN PLA QUE HI HA ABANS D'ARRIBAR...

...FEM LA PARADA PER FER EL MOS I DESCANSAR...

ENS TROBEM A MITJA CAMINADA MÉS O MENYS


SEGUIM FENT VIA PER ANAR ALS PLANS DE CAL CUQUES

HEM DE GRIMPAR UNA MICA

EL BOSC ESTÀ MOLT NET - PRECIÓS!

FENT EL PONTET DE TOTXO QUE L'HAN MALMÈS ALGUNS BRÈTOLS - PER SOTA HI PASSA LA VIA DEL TREN

LA BARRACA I EL SALTADOR DE CAL CUQUES

JA GAUDIM DE LA PRIMERA OBRA D'ART
...
...FLUXOS MOLT INTERESSANT!!

LA SEGONA OBRA QUE PODEM GAUDIR

UNA ALTRA PERSPECTIVA

LA TERCERA

DUES FOTOGRAFIES  PER GUARDAR-NE RECORD

AQUESTA ÉS L'OBRA QUE HA NASCUT PER QUEDAR-SE "SOMNIS ARRELATS"

UNA ALTRA QUE ENS OFEREIX UNA VISIÓ BEN DIFERENT DEL QUE ESTÀVEM ACOSTUMATS 

EL TONI FENT LA FOTOGRAFIA

L'ÀNGELS ESTÁ A PUNT PER VIURE LA NOVA VISSIÓ

EL VIDRE A ON HI HA ELS ULLS - HEM DE SEURE AL LLOC INDICAT  A TRAVÉS DELS QUALS HEM DE VIURE L'EXPERIÈNCIA NOVA

DAVANT L'OBRA D'ART COMENTANT I ESPERANT EL TORN PER PODER-HO CONSTATAR

UNA ALTRA PERSPECTIVA

PANORÀMICA AMB MONTSERRAT AL FONS 

LA VIL·LA EMÍLIA O TORRE LLUVIÀ

DUES VISTES DE LES OBRES D'ART - "SOMNIS ARRELATS" I "LA PORTA"

"LA PORTA" EN TRES PERSPECTIVES - EL POU D'AIGUA DE LA TORRE

TOTS EMBADALITS  PER TOT EL QUE ESTEM VEIENT, VIVINT, I COMPARTINT - UN RESUM? ÉS INEXPLICABLE S'HA DE VIURE

TORNADA A LA REALITAT -  EL RIU CARDENER AVUI UNA MICA TÈRBOLUNA ALTRA PERSPECTIVA

Per saber amb més detall de les obres d’art, podeu seguir  aquests dos enllaços: Catàleg de Microscopies ---- Manresa cultura


EL COMPANY JOSEP ÀLVAREZ AMB LA MÀQUINA SEMPRE A PUNT - GRÀCIES JOSEP!
1 comentari: