EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

diumenge, 5 de juliol de 2020

La Font dels Llops


Bon diumenge lectors. El divendres passat tenia programada amb el grup de caminades Walk Friday, anar a recuperar si m’ho permeteu, la Font dels Llops. Aquesta està ubicada entre els barris de La Balconada i Sant Pau de Manresa. En ploure tota la nit i per la feina que estava previst que hauríem de fer per accedir a l’objectiu, vàrem desistir i deixar-ho per l’endemà dissabte. I ahir
ho vàrem fer realitat, puix que el temps ja ens permetia poder treballar amb l’herbassar tan ufanós, i superar les dificultats que per accedir aquesta font tan preciosa, doncs ara és obligat grimpar i fer accions improvisades, fa que sigui un objectiu que jo personalment us diré que: en un termini de deu anys, és la tercera vegada que hi accedeixo per poder-la gaudir. Cada vegada m’hi ha acompanyat altres persones que tenen la curiositat de conèixer-la, ja que la gent gran de la ciutat, antigament hi anaven a passar la tarda i fer un berenar. També si tenies ganes de passejar, s’hi arribava fàcilment, però com he dit anteriorment avui en dia, a causa del cinturó de ronda que es va fer per enllaçar amb la carretera C/55 que ens mena a Barcelona, va quedar aperduada, la ciutadania que l’interessa el tema, en parla i desitgen anar però no saben com fer-ho, perquè a sobre hi ha un problema social afegit que l’Ajuntament no el resolt.
En quant aquest tema tan sols dir que n’he parlat personalment amb el regidor de torn, hi ha bones intencions però d’això ja en fa més de tres anys i mai s’hi troba el moment oportú per fer-hi una actuació com cal per donar facilitat a l’accés, i per tant que la ciutadania en general pugui gaudir d’aquesta font que data del 1930. Sincerament una vertadera llàstima que es deixi abandonat, i no es valori un patrimoni tan nostre, com pot ser part de l’Anella Verda, el camí Ignasià, o altres elements que complementen l’atractiu turístic natural de Manresa. En fi.....
Ara el matí faig aquesta entrada per la quantitat de fotografies que per aquesta ocasió vàrem fer.
La veritat és que una vegada assolit l’objectiu de la font, la caminada va seguir per anar a fer una part de l’itinerari de la pedra seca de Can Poc Oli, per arribar a visitar el Pou de gel de la riera de Rajadell, però això si disposo de temps, ho faré a la tarda.
En aquesta entrada hi deixo l’enllaç de Wikilok, per si fos del vostre interès conèixer i accedir a la font, o també fer la caminada amb tots els elements que he citat.
SALUT I CAMINADES!!
SENYAL VERTICAL DEL CAMÍ DE RONDA

ESPERANT LA RESTA DE COMPANYS DE CAMINADA

JUST A ON ANEM PER LA DRETA AL CORRIOL DE LA FONT

COM PODEU VEURE MOLT PROBLEMÀTIC

LA PISTA AMPLA QUE NO HI TENIM ACCÉS PER PROBLEMES SOCIALS

HA COSTAT PERÒ UNA VEGADA MÉS I HEM ARRIBAT

EL JOAN CANTON AMB LA FALÇ...

..I EL JOAN MUIXÍ AMB LES TISSORES DE PODAR...

HEM POGUT ACCEDIR A LA FONT DELS LLOPS - PRECIOSA!

LA MERCÈ JA TENIA GANES DE CONÈIXER-LA

ALTRES COMPANYS-LA DOLORS EL JOSEP L'ANTOLÍ

EL PERE TORRAS, LA ISABEL PONT, LA MONTSE CASALDÀLIGA..

EL JOAN CANTON AMB L'ANTOLÍ I EL JOSEP RUBIRALTA

GAUDINT DE LA FONT QUE S'HO VAL

UN TOTAL D'ONZE PERSONES HO HEM COMPARTIT ...

...EN AQUESTA CAMINADA
 
COM PODEU OBSERVAR ELS JOAN TREBALLANT PER OBRIR PAS

AMB GRIMPADES INCLOSES HO HEM SUPERAT

EL CAMP DE FÚTBOL ESTÀ IMPRACTICABLE

AQUESTA ÉS LA FONT DEL LLORER A TOCAR DE LA ZONA ESPORTIVA

DAVANT DEL BAR O "XIRINGUITO" DEL CAMP DE FÚTBOL

AMB ELS BANCS I BONA OMBRA SI POT FER UN GLOP D'AIGUA

Fins aquí la primera part de la caminada, a la tarda seguiré

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada