EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 17 de juliol de 2020

Al Mas Roviralta i Sant Romà


Novament hem completat una setmana de caminades, que en el cas concret d’aquesta setmana ha estat anant al Mas Roviralta del municipi del Pont de Vilomara. També per la seva proximitat hem aprofitat l’avinentesa per atansar-nos fins a l’Ermita de Sant Romà, que per molt que com ja he dit queda prou a la vora del Mas Roviralta, sempre hi ha alguna persona que no hi ha estat sigui per les raons que siguin. Si ho desitgeu, deixo un enllaç que podreu saber d’una llegenda molt antiga que versa sobre un cavaller i Sant Romà:El Cavaller i Sant Romà de Roviralta
Aquesta informació ens l’ha fet arribar el company Xavier Cabot, no cal dir que és membre actiu del grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns del barri de la Sagrada Família de Manresa.
En el cas d’avui també hi ha participat un company que sí que recordava haver-hi estat, però d’això ja en fa trenta o més anys enrere així que han caigut unes quantes pluges des de les hores.
Sincerament us diré que jo personalment l’última vegada que ho vaig fer va ser just un any enrere, però en aquella ocasió ho vaig fer tornant per la Gola del Bigaire, avui en canvi hem tornat pel Raval dels Manresans, hem anat al Pont de Les Arnaules, i per Les Marcetes, hem anat al Casal de Viladordis, que ha estat el punt d’inici i final, pel fet que hi ha un bon aparcament per poder deixar els cotxes sense cap mena de problema. Una altra vegada que la vaig fer va ser com gairebé l’hem dut a terme avui, va ser l’any 2018, per tant deduireu fàcilment que un cop per any, amb les diferents opcions o itineraris, que hi ha per fer la caminada, acostumo a gaudir-la amb tots els seus elements que ens ofereix. Amb les fotografies que hi deixo i que segueixen un ordre cronològic, és molt fàcil esbrinar com he citat els elements naturals que anem veient, gaudint, i compartint amb tots els companys de caminada, que per cert avui hem estat sis de colla.
La veritat sigui dita que alguna sorpresa m’he emportat referent al paratge, puix que és un lloc a on està destinat a ser un corredor natural que el seu inici serà, o és ja actualment, a les Fonts del Llobregat, i ha de permetre arribar per la llera del riu, seguint el més a prop possible la llera o riba del riu fins a Vilafranca del Penedès, entendreu que aquesta actuació immensa repercuteix amb una quantitat de territori de tants i diversos municipis, que penso que l’ambició és molt positiva però costarà molt de poder-la realitzar. Un altre dia ja tocaré i ampliaré el tema.
L’itinerari d’avui ha estat el que podeu seguir a l’enllaç: Roviralta-S. Romà-Tina-Arnaules

LES FOTOGRAFIES
ESLLAVISSADA A LA LLERA DEL RIU LLOBREGAT

FENT VIA PER LA PISTA DE LES TINES DE LES SOLANES

ENVOLTATS DE BON BOSC AMB FRESCOR I LA REMOR DE L'AIGUA DEL RIU

TRAVESSANT LA RIERA DE SANT ESTEVE O MURA

LES TINES DE LES SOLANES LES TENIM A TOCAR...

PERÒ AVUI PASSEM DE LLARG

FENT LA PUJADA PER ARRIBAR A ROVIRALTA

JA PODEM VEIEM EL MAS

PASSEM PER LA FONT -UN LLOC AMB TAULES I BANCS PER PODER FER EL QUE HOM LI SIGUI DEL SEU GRAT

LA IMATGE HO DIU TOT

EL MAS AMB UNES VISTES DE PRIVILEGI - FANTÀSTIQUES

UNA BASSA DELS SENGLARS

FENT VIA A L'ERMITA DE SANT ROMÀ - EL JOSEP I LA MARIA EN PRIMER PLA

BARRACA DE PEDRA SECA

L'ENTRADA A L'ERMITA

L'ANTOLÍ  ÉS L'ÚLTIM EN ARRIBAR

A L'ENTORN DE L'ERMITA RECUPEREM FORCES

EL JOSEP RUBIRALTA I L'ANTOLÍ

ENTRADA A LA TINA DE ROVIRALTA

INTERIOR D'UNA TINA

LES TINES PER LA PISTA DE SOTA  QUE MENA AL PONT DE VILOMARA

TRANSITAN PER LA LLERA DEL RIU VIA AL PONT

UNA VISTA DEL LLOBREGAT

LA RESCLOSA DEL  LLOBREGAT AL PONT DE VILOMARA

PLAFÓ INFORMATIU DEL PONT VELL

TRAVESSANT EL RIU PEL PONT VELL- UNA GRAN OBRA!

EL RIU LLOBREGAT VIST DES DE DALT DEL PONT VELL

JA FALTA POC PER ARRIBAR A L'ALTRA BANDA DEL PONT-CARRETERA ANTIGA I EL RAVAL DELS MANRESANS

AMB AQUESTA IMATGE PER AVUI SERÀ EL PUNT I FINALCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada