EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimarts, 28 de juliol de 2020

A la Masia Blanca

Ahir dilluns dia vint-i-set de juliol  vàrem dur a terme la caminada saludable  que estava anunciada a la programació del mes  i ens va tocar anar a fins a la “Masia Blanca”. Per unes obligacions que no podia ajornar no vaig poder fer el comentari sobre la sortida però sí que ho puc fer avui dimarts.
Bon dia tingueu, ahir la calor va ser la protagonista del dia i avui anem pel mateix camí, de fet no podem obviar que estem en ple estiu i d’alguna manera és el que toca, encara que amb menys també faríem oi? En fi...
Com ja he dit ahir vàrem anar fins a La Masia Blanca, que ha estat el primer cop aquest any, ja que recordareu que hem estat un cert temps confinats sense poder gaudir i fer l’activitat que al grup ens agrada, la veritat és que durant l’any les trenta i tantes caminades normals que tenim per poder anar variant de lloc, de paratges, d’elements naturals de la mena que siguin, més les disset o més que una vegada al mes, i que generalment acostuma a ser l’últim dimecres, les allarguem un xic per trencar la rutina i fer que l’activitat sigui encara més atractiva, o i més, tenint en compte tots els components que he esmentat abans.
Per les imatges que veureu i podreu constatar que hi ha llocs molt propers que encara no s’hi ha transitat gaire, segurament per l’encara desconeixement de camins que tenim a l’abast sempre parlant del perímetre de la nostra Anella Verda de Manresa, que s’ho valen  pels raconets tan bonics que hi podem gaudir, amb bones ombres i acompanyats del tipus de vegetació que correspongui a la zona per la qual ens movem, riera, riu bosc, construccions de pedra seca, torrents, fauna, flora, ec... Un dels objectius del bloc és donar a conèixer tant com pugui, aquests entorns que el grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns del Barri de La Sagrada Família, anem duent a terme habitualment cada dilluns i dimecres, també quasi la major part dels divendres, encara que fins al present no són oficials, però que si la situació ho permet i es donen les condicions adequades pot molt ben ser que a partir del mes de Setembre o Octubre, les programem també englobades a la previsió mensual per convertir-les en habituals.
Per aquest motiu acostumo a posar les traces dels itineraris que fem perquè si us agrada l’activitat de caminar, voleu fer salut, i desitgeu fer les caminades com nosaltres tingueu l’opció de seguir fil per randa l’itinerari, saber en tot moment a on us trobeu i si es dóna el cas, aneu ampliant coneixements de l’entorn natural que tenim la sort de gaudir sense haver de sortir de la ciutat, amb un temps no massa agosarat i per tant fer-ho realitat en qualsevol moment que ho disposi de temps. També compartir-ho amb la família si sou dels que durant la setmana no ho podeu fer realitat per temes laborals o altres obligacions, el cap de setmana sortir a fer matinals ben properes, agradables, relaxants, enriquidores i que al mateix temps aportem quelcom per preservar la salut.
Desitjant que sigui del vostre interès, ja passo a deixar l’enllaç de Wikiloc de la sortida d’avui que ha fet el company Mario: Cap SF.-Masia Blanca
Amb un temps de 2 hores i 50 minuts, hem fet tretze quilòmetres i ha donat aquest perfil gràfic:
Les fotografies que hem fet durant la caminada, no hi són totes però penso que les més significatives sí, per poder seguir o fer-se una visualització de la caminada saludable que en aquesta ocasió vàrem completar.
PEL PASSEIG DEL RIU ANEM A LA ZONA DEL CONGOST

AVUI HEM COMPARTIT LA CAMINADA CATORZE PERSONES

TRAVESSANT LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

PEL CAMÍ AGRÍCOLA QUE MENA AL BOSC DEL SUANYA

HEM DEIXAT EL BARRI DEL SOL I AIRE

ANEM PER LA DRETA ALS TRES SETS PISTES DE TENIS

FENT VIA PEL PERÍMETRE DELS TRES SETS

TRANSITANT PEL CORRIOL DE SOTA EL TURÓ DEL XATO

EL TURÓ DEL XATO

FALDA DEL TURÓ DEL XATO- A LA DRETA DE LA MASÍA BLANCA

BARRACA DE PEDRA SECA

RECUPERANT FORCES AMB LA VISTA DE LA MASÍA BLANCA AL FONS

PREPARANT PER FER LA FOTOGRAFIA DE GRUP

EL GRUP AMB LA MASÍA BLANCA AL FONS

LA MASÍA I EL SEU ENTORN

LA VEGETACIÓ DESBORDANT PER LA FALTA DE TRANSIT

TOTS ELS PARATGES ESTAN FANTÀSTICS

EL MARIO FENT ALGUN WAYPOINT PER LA TRAÇA QUE N'HA POSAT MOLTS

ATURADA PER TREURE ELS CONILLETS DE L'HERBA ANOMENADA "MORELLA ROQUERA"  

LA MASÍA CAL "TANO NOU"

TRAVESSANT EL TORRENT DE CAL TANO 

AVUI ENCARA HI CORRIA AIGUA

PLA DEL RAVAL DE CASES QUE HI PODEM VEURE...

..AQUEST "ASA" QUE ENS ESPERA I  UNS GALLS I GALLINES...

... MOLT SINGULARS COM TAMBÉ UNA PARELLA DE EMÚ
Sembla que són o provenen de la família de l’Estruç, si desitgeu saber més d’aquest tipus d’ocell podeu seguir aquest enllaç:Emú, información

CONVERGIM AMB EL CAMÍ AGRÍCOLA DE NOU

ELS NOMS DE LES CASES DEL RAVAL

AMB AQUESTA VISTA DE LA TORRE LLUVIÀ ACABO EL REPORTATGE
A partir d’aquí refarem el camí de l’anada per tornar al Cap per la Via de Sant Ignasi i l’avinguda de Francesc Macià.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada