EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimarts, 31 de desembre de 2019

Al Bosc de l'Illa

                


Hola seguidors. Ara que sí que referent a les caminades saludables que des del Cap i l’Associació de Veïns del barri de la Sagrada Família, anem duent a terme habitualment els dilluns i dimecres de cada setmana tot l’any, amb la d’aquest dilluns donem per finalitzat les de l’any en curs. Tenim preparades les de l’any dos mil vint, però això en faré una entrada especifica amb els programes que corresponen, ara toca parlar com ja he dit de l’última que ha estat anar a visitar el Bosc de l’Illa, la seva ubicació és al terme municipal de Sant Fruitós, molt a prop de la urbanització de Pineda de Bages.
Encara que no hagi estat dimecres, en viure aquestes dates farcides de festes, hem aprofitat per fer quilòmetres i cremar una part si més no dels àpats més aviat copiosos que s’han fet les jornades passades, amb  els afegits que no cal dir, tots ho sabem molt bé (penso jo).
Per tant tan sols dir-vos que hem sortit del Cap quaranta-una persones, i ens hem dirigit al Parc de l’Agulla i seguint la séquia, passant pel mas de Sant Iscle, hem travessat el pont que per sota hi ha la via del tren, per l’esquerra i seguint la pista ampla hem arribat a una petita vinya, en la que hem agafat el camí per la dreta i de seguida ja hem vist una barraca de pedra seca que hi ha la data del MCMII. Un cop l’hem observat i comentat entre els participants els pros i contres, hem seguit el corriol que ja ens mena a l’objectiu desitjat: El bosc de l’Illa.
Una vegada recuperades les forces hem emprès novament la caminada per la pista ampla que sense deixar-la arribem a una cruïlla i hem anat per l’esquerre a trobar el riu d’Or, l’hem travessat per la passera per dirigir-nos al cap d’uns sis-cents metres, girar a la dreta i veiem el polígon industrial de Sant Isidre, el cementiri de Sant Fruitós, abans però d’arribar-hi agafem un trencant a la dreta nostra que ens fa anar a trobar el riu d’Or novament, i també els horts que van acompanyant el camí que arriba a Sant Fruitós. Arribem al pont petit de l’entrada que anem per l’esquerre i entrar just al poble, trobar un senyal d’orientació que dóna opció anar per la dreta a la carretera de Vic davant d’un semàfor que el travessem i anem en direcció al Bosquet, encara que sense arribar-hi anem a la dreta en que fem una petita baixada i girem a l’esquerre per anar al camp de futbol i via a la planta depuradora d’aigües. Seguint la pista sortim a un túnel que per dalt hi passa l’autovia, tan sols fer-lo, girem a la dreta per seguir sempre recta fins que arribem al Bosc dels Escorpins, també anomenat dels Enamorats o bosc Espès, quedeu-vos amb el nom que més sigui del vostre grat, fent la vora del camp que ens hi mena, molt aviat ja veiem el pont que ara l’autovia hi passa per sota, un volt l’hem travessat, arribem al camí ampla que va direcció a Viladordis. Anem per l’esquerre i al cap de pocs metres agafem la pista que mena al mas del Grau que el tenim a la vista, seguim caminant pels horts i arribem a can Truncalla, seguim fent via i enllacem amb una pista que també ve de Viladordis, anem per la dreta fins que convergim amb la carretera de Viladordis. Ara seguim per la dreta direcció a la rotonda, fem els passos de vianants corresponents per dirigir-nos a la Torre Busquet i entrar al barri de La Font dels Capellans, per finalitzar la caminada a davant del Cap com tenim costum de fer, i així realitzar els participants que ho desitgen els exercicis de relaxament que pertoca per acabar bé i amb bones condicions l’activitat de caminar.
Si la voleu fer algun dia com l’hem dut a terme nosaltres avui, hi deixo la traça de Wikiloc i la podeu seguir: Bosc de l'Illa
Aquesta vegada hem gaudit d’aquest arbre florit que ens ha cridat l’atenció, si sou curiosos i desitgeu informació sobre ell podeu seguir aquests enllaços que la Mercè Botines, molt diligent com sempre em fa arribar: Nesprer del Japó --- Eriobotrya japonica
DESITJO QUE US AGRADIN LES FOTOGRAFIES
EL NESPRER  DEL JAPÓ

CONCENTRACIÓ DAVANT DEL CAP

SORTIDA DE LA CIUTAT

FENT VIA PER ANAR AL PARC DE L'AGULLA

CAMINANT PEL COSTAT DE LA VIA DEL TREN DE SÚRIALA CASA DE LA MURALLA QUE DÓNA NOM AL VI QUE  QUE FAN "MURALLIUS"

LA SÈQUIA QUE VA AL GUIX SORTINT DEL PARC DE L'AGULLA

FENT VIA  PER ANAR A SANT ISCLE

EL NUC, EL JOAQUIM I EL JOSEP TANCANT EL GRUP DE CAMINADORS

EL MAS DE SANT ISCLE I L'ERMITA

COMENÇAMENT DEL BOSC DE L'ILLA

PRIMER TROBEM LA BARRACA DOBLE DE PEDRA SECA

VOREJANT ELS CAMPS PER ACCEDIR AL PLA DEL BOSC

ASSEGUTS O DRETS PERÒ JA HI SOM I COMPARTIM L'OBJECTIU DEL DIA

UNA ALTRE PERSPECTIVA

EL PLAFÓ INFORMATIU DEL LLOC I  LA SEVA RELLEVÀNCIA

UN PLA FORÇA GENERÓS PER GAUDIR D'UNA ESTONA D'ESBARJO

UNA VISTA GENERAL AMB MONTSERRAT AL FONS TOT I QUE EL DIA ÉS RÚFOL

LA FOTO DE RECORD AMB TOTS ELS PARTICIPANTS

UNA ALTRE ENCARA QUE HI FALTA EL JOSEP QUE HA FET LA FOTOGRAFIA

PREPARANT LA TORNADA

EL JOSEP ADMETLLA I LA CARME CAPDAVANTERS DEL GRUP

POC A POC ANEM DEIXANT EL BOSC ENRERE

FENT VIA DIRECCIÓ AL RIU D'OR

UNA VISTA DE LA URBANITZACIÓ DE PINEDA DE BAGES

ENS APROPEM AL POLÍGON INDUSTRIAL DE SANT ISIDRE

CAMINANT ENTRE EL RIU D'OR I ELS HORTS

ENTREM A SANT FRUITÓS DE BAGES

SANT FRUITÓS I EL NIU DE RÈPTILS QUE HI HA  PER PRESERVAR LA FAUNA

CAMINANT EN DIRECCIÓ AL BOSC ESPÈS TROBEM AQUESTS CAVALLS

ENTRADA AL BOSC ESPÈS  PRECIÓS EH!
AIXÍ ACABO EL REPORTATGE D'AVUI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada