EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 5 de desembre de 2019

Masia de Sant Joan


Bon dia i benvinguda la pluja. Pel que ens afecta és benvinguda l’aigua que ahir i en aquests moments encara va caient a la nostra ciutat, tenint en compte que s’aprofita, i, molt tota, de la manera que ho va fent, no en va ens convenia com el pa que mengem cada dia.
Amb alegria doncs encara que no veiem el sol, ahir vàrem arriscar a sortir a caminar, a complir amb els objectius, de practicar l’hàbit de caminar que és el que ens agrada, i així col·laborar en preservar la salut, poder gaudir de la vida amb qualitat i ben estar. No costa diners, ens ajuda mentalment a desconnectar de les coses negatives, relacionar-nos amb tots els membres que conformem el grup de caminadors, i evidentment compartim les nostres idees, els temes del dia, del tipus que siguin, ja que són tan amplis i diversos, com persones que participem de les caminades. Ja sabeu que diuen: Cada persona és un món.
En el cas d’ahir va ser distreta pel fet que, al cap de ben poc d’haver emprès la marxa va fer acta de presència la pluja acompanyada de vent, amb una temperatura freda, aquesta era la sensació. Però seguint amb la caminada i fent els corriols, ens va proporcionar la temperatura ideal al cos que la vàrem gaudir plenament. Unes estones amb vent, altres sense, amb pluja molt minsa que anava fent, altres estones sense, de mica en mica vàrem arribar a la veïna població de Sant Joan, que ho vàrem dur a terme pels voltants del Collbaix, amb unes vistes  molt boniques que ens ofereix la carena, i uns corriols encisadors de fer, encara que el temps com ja he mencionat fos rúfol i grisós. La Tornada la vàrem fer pels plans del Poal, i ja que a mesura que anava avançant el dia amenaçava més la pluja, entre tots es va consensuar d’entrar a la ciutat per la zona universitària i dirigir-nos al passeig, pels que quedàvem arribar al Cap, no obviem que anàvem deixant persones pel camí, ja que estaven a la vora de la seva residència i el temps no acompanyava per allargar la sortida, sinó més aviat al contrari.
En aquesta caminada us hi deixo l’enllaç que la Mercè Soldevila ha gravat a Wikiloc, si la desitgeu fer algun dia ja ho sabeu: Mas Sant Joan-Manresa
LA TRAÇA

SORTIDA DE LA CIUTAT
CAMINANT PER LA ZONA DEL CONGOSTLA PLUJA MINSA I EL VENT I SÓN PRESENTS

LA MERCÈ  HO GAUDEIX COM TOTS VAJA!

ELS CORRIOLS  DELS VOLTANTS DE COLLBAIX

PAS A PAS ANAR FENT CAMÍ

UN ENTORN FANTÀSTIC

PROTEGITS PER LA PLUJA ANAR FENT VIA

GAUDINT DES DE LA CARENA LES VISTES

ENCARA PUGEM UN XIC MÉS

UNA VISTA MOLT PRECIOSA  TOT I EL DIA GRIS

UN ENTORN MOLT AMABLE  GRATIFICANT

EL COLLBAIX  ENS ACOMPANYA  FINS A SANT JOAN

LA REMEDIOS BEN PREPARADA PEL TEMPS

ENTRADA A LA  POBLACIÓ DE SANT JOAN

SOM A L'ERA A ON FAN EL PESSEBRE DE NADAL I ALTRES ACTES RELIGIOSOS

BAIXANT DE L'ERA


JA  TENIM LLOC PER SEURE I  RECUPERAR FORCES

CADASCÚ AL SEU AIRE

EL XAVIER  I EL TONI - DOS COL·LABORADORS AMB LES FOTOS

TOT I LA PLUJA TRENTA PERSONES...

...HEM COMPARTIT CAMINADA

EL JOSEP ÀLVAREZ -EL FOTÒGRAF OFICIAL

AQUESTA ÉS LA MASIA DE SANT JOAN

FENT LA SORTIDA DEL POBLA DE SANT JOAN

PER LA ZONA DE CAL GALLIFA - LA LLERA DEL RIU CARDENER

L'ENTRADA A MANRESA PER LA ZONA UNIVERSITÀRIA

LA PLUJA JA I ÉS PRESENT AMB GANES - FINAL DE CAMINADA
Per la planta o flor del dia s’ha escollit la “Mongeta del ganxet”. Hi deixo unes fotografies que he fet a casa, encara que el que ens ha cridat l’atenció i val la pena, és de la forma que les guarden als que ho munten com si fossin bales de palla rodones, perquè és completi el procés del secà, per més endavant espellofar-les i desgranar-les. Hi deixo la constància amb les fotografies dels pallers (que en dic jo), i les mongetes que hem recollit per mostra L'’enllaç per si us ve de gust ampliar informació sobre  aquest llegum: Mongeta del ganxet
LA MERCÈ AMB LA MOSTRA DE LES MONGETES I ELS  SUPOSATS PALLERS
 IMATGE D'INTERNET
IMATGE PRÒPIACap comentari:

Publica un comentari a l'entrada