EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

diumenge, 15 de desembre de 2019

Puig de Bassegoda              
Bona tarda vespre de diumenge. Aquesta setmana la feina em sobrepassa i per aquest motiu no he pogut dedicar el temps com es mereix el bloc. Tot i aixó amb com que els membres del WalK Friday que divendres varen anar a fer el Pic Bassegoda  i m’han fet arribar algunes fotografies, us hi deixaré una breu descripció de l’itinerari que m’ha fet arribar el company Joan Canyadell, que generalment acostuma a ser l’organitzador d’aquestes sortides, que ha trobat buscant per internet. Hi ha moltes ressenyes però la que ha semblat ser molt fiable ha estat aquesta de l’usuari de Wikiloc anomenat: Tiracims.
La ubicació del pic és:
Pic de Bassegoda. 1.373 m. Zona protegida de l’alta Garrotxa.  Entre els municipis de Montagut i Oix (La Garrotxa) i Albenyà (alt Empordà).
La seva característica forma punxeguda, la seva alçada i el fet d'estar aïllat dels altres cims més propers el fan fàcilment identificable. Als peus del puig de Bassegoda pel seu vessant nord-oriental hi neix el riu Borró, afluent del Fluvià
Sembla que el topònim Bassegoda prové de dos mots bascos: basa, que vol dir ‘erm, desert’, i goiti, que vol dir ‘cimera, altura’; així Basagoiti significaria ‘cim erm’, referint-se a ser una talaia absolutament rocosa però amb excel·lents vistes des de Golf de Roses fins al Canigó.
Hi ha una placa commemorativa que va posar el CEO (Centre Excurionista d'Olot), l'any 1971 i restaurada l'any 1980 on es recorda que Marià Vayreda hi va situar el començament de la Punyalada.
Si seguiu aquest enllaç, entrareu a la traça i ha fet una descripció molt notable de l’itinerari i tot el que el complementa. He llegit  que el Joan Canyadell, el felicita per la feina ben feta, cosa que sempre és d’agrair, tenint en compte que es treballa altruistament sense cap mena d’egoisme ans tot el contrari, que tota persona que sigui del seu interès se’n pugui beneficiar i portar-ho a la pràctica sense cap problema.
Són detalls de les bones persones que ens agrada la natura, la gaudim i desitgem que tothom ho pugui fer.
Complemento els comentari amb els enllaços, perquè podeu gaudir i ampliar  coneixements referent al cim: Puig del Bassegoda -----Bassegoda 1.373
Aquests són els motius que fan que hi hagi blocs que van dedicats a publicar les activitats que repeteixo, sense cap mena de lucre, sense cap mena d’interessos, i, en puguem treure profit practicant l’activitat que tant ens agrada, estar en contacta amb la natura, estimar-la, respectar-la, i donar-la a conèixer per preservar-la, sempre, però si cal més en els temps actuals que estem vivint, i que segurament sabeu de sobres que hi ha tanta gent que els importa ben poc, el canvi climàtic que va evolucionant, i, que més aviat que tard, les generacions que ens precediran malauradament ho pagaran.
Aprofito doncs per fer una crida, que encara que sigui un petit granet de sorra, però si fa que tan sols una persona agafi consciència sobre el tema ja ho dono per positiu. Ho poso fàcil si recordeu allò que deia el Capità enciam: Els petits canvis són poderosos.
Ara gaudiu de les fotografies, perdoneu que no hi faci comentaris, ja que personalment no he tingut la sort de poder compartir aquesta experiència, i no disposo de massa detalls.
Una vegada més felicito els companys que l’han pogut dur a terme tot i la predicció del temps ventós que s’anunciava pel divendres, i va fer que algunes persones no hi vagin participar per precaució.
SALUT I CAMINADES!

El Bassegoda des de la Vall del riu

EL PERE TORRAS - UN DELS MEMBRES DEL GRUP

EL CIM DE BASSEGODA

TRAMS UN XIC COMPLICATS DE TRANSITAR

TAMBÉ HI HA BONES PISTES EH!

ANAR FENT VIA

SEMBLA QUE HI HA GANA - EL J. GENESCA I LA SEVA FILLA

CAMINANT PEL CIM FORÇA TAPATÉS HORA DE CREMAR ADRENALINA

LES VISTES SÓN EXCEPCIONALS TOT I EL TEMPS

INTERIOR DE L'ERMITA

VUIT DELS PARTICIPANTS A LA SORTIDA

VISTA EXTERIOR DE L'ERMITA

NO  CAL DIR QUE ES TEMPS DE TARDOR

UNA ALTRE PERSPECTIVA DE LAS PARETS DEL PIC

ARA VEIEU ELS DEU MEMBRES DE LA PROESA 

LA SATISFACCIÓ SE'LS HI NOTA A LA CARA

QUINA ENVEJA EM FAN - FELICITATS!!

AMB LA FORMA D'AQUESTS ARBRES BEN CURIOSOS ACABO EL REPORTATGECap comentari:

Publica un comentari a l'entrada