EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimarts, 10 de desembre de 2019

Bosc del Suanya-Meandre

   

Bona tarda. Nova caminada saludable que ahir vàrem gaudir el grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns del barri de la Sagrada família, que com ja és habitual acostumo a fer-ne un breu resum i a penjar algunes fotografies de què durant l’itinerari que hàgim fet per dues raons, una perquè les persones que hi heu participat i siguin del vostre grat, les podeu veure i guardar en els vostres respectius arxius personals, i l’altra perquè donen vida al bloc a la vegada que confirmen els comentaris que hi faig. Tot plegat ajuda si cap, al fet que alguna persona que llegeixi el bloc, i no sigui usuària de les caminades, o no sigui coneixedora de l’entorn del qual estic parlant, en pugui tenir una idea més acurada de les caminades, llocs, i la gran quantitat d’elements que podem gaudir, que ens troben mentre complim l’hàbit de caminar i preservar la salut, que al cap i la fi, és l’objectiu principal de cadascú a banda d’estimar a la natura pels plaers que caminada rere caminada ens aporta.
Ahir dilluns trenta-quatre persones ho vàrem compartir, seguint el programa previst vàrem anar al Bosc del Suanya. Sortint com ja sabeu de davant del cap a dos quarts de nou, vàrem anar per l’avinguda de Francesc Macià, al carrer Montserrat, per arribar al passeig del riu Cardener i anar a la zona del Congost. Fem deu minuts de camí i ja podrem travessar la via del tren que va a Lleida, per enllaçar amb el camí agrícola (asfaltat), que ens mena sempre recta sense deixar-lo al Bosc del Suanya. En aquest lloc que hi ha un pla molt bonic, acompanyat de la riera de Rajadell, parem i fem un petit recés per recuperar forces. A partir d’ara, podem dir que ja comencem a fer el retorn, travessem el pont de la riera i agafem la pista ampla en direcció al Gorg Blau. Un volt hem fet uns dos quilòmetres, veiem un trencant a la dreta nostra que l’agafem i pugem.
En arribar a dalt hem de travessar la via del tren per sortir al bosc de Can Cuques, que farem per la dreta que és la pista que mena a la Torre Lluvià. Anirem caminant per enllaçar amb la pista asfaltada que trobarem, però al cap de dos-cents metres a la nostra dreta hi ha el trencant que va a la planta del Gas. Ara per l’esquerre fem el voral d’un camp i sortim a un pont petit, que per sota i passa la via del tren,  però ens obliga anar per un corriol que no el deixarem fins que novament arribarem a convergir amb el camí agrícola que hem fet al principi. Anem per l’esquerre baixant, tornarem a travessar la via del tren, i ens trobem altra vegada a la zona del Congost. Ara refem el camí de l’anada pel passeig del riu, Via de Sant Ignasi, anem pel carrer Viladordis al Parc de Sant Ignasi, per fer l’avinguda de Francesc Macià i atansar-nos al Cap.
Aquesta caminada són dotze quilòmetres i mig, que es poden fer amb dues hores i tres quarts, amb el recés inclòs. La traça de Wikiloc que hi deixo així ens ho confirma. La podeu seguir si és del vostre grat: Bosc del Suanya-3-2019
En aquesta ocasió ha estat la tercera vegada que ho hem fet aquest any, encara que el fet diferencial vagi ser fer el petit corredor natural que a l’alçada de la via del tren hi ha, per no interferir el transit dels animalons que per aquella zona hi conviuen. No oblideu que per regla general ens movem per l’Anella Verda, que és un privilegi poder-la gaudir i respectar com molt bé veieu, no tan sols per les persones, sinó també per la fauna que enriqueix el mateix entorn, que dóna vida a la natura i l’enriqueix.
Moltes gràcies pel temps que em dispenseu.
SALUT I CAMINADES

AVINGUDA FRANCESC MACIÀ

PARC DE SANT IGNASI

A LA ROTONDA PER ANAR AL PASSEIG DEL RIU CARDENER

EL RIU CARDENER I EL PONT VELL

EL GRUP DE LES CAMINADES MITJANES HEM COINCIDIT AL PASSEIG DEL RIU

FENT VIA  PEL PASSEIG A LA ZONA DEL CONGOST

PUJANT PEL CAMÍ AGRÍCOLA

SOM AL PLA A PROP D'ARRIBAR A L'OBJECTIU

LA RIERA DE RAJADELL AMB ELS ÀNECS

BOSC DEL SUANYA - EL PERE ISMAEL I EL XAVIER EN PRIMER TERME

UNA VISTA GENERAL 

COMPARTINT EL RECÉS  PER RECUPERAR FORCES

LA FOTO DEL GRUP D'AVUI

EMPRENEM DE NOU LA CAMINADA


HEM FET LA PISTA AMPLA I ARRIBEN ELS CORRIOLS

ENTRADA DEL CORREDOR NATURAL QUE TRAVESSA LA VIA DEL TREN

LA MARI CARMEN  EN PRIMER PLA, A LA MEITAT MÉS O MENYS DEL TÚNEL

LA CARME PICANYOL  SORTINT DEL CORREDOR

LA ISABEL CASTAÑO  SORTINT SEGUIDA DELS ALTRES COMPONENTS

ANAR SEGUINT EL CORRIOL PER ARRIBAR A DALT

LA CARME I EL JOSEP CAPDAVANTERS

PASSANT PER DAVANT DE CAN CUQUES

PER LA PISTA AMPLA HI TROBEM AQUESTA MINI CASETA

A LA VISTA HI TENIM LA TORRE LLUVIÀ

UNA MAGNÍFICA PANORÀMICA DE MONTSERRAT

ENTRADA A MANRESA CIUTAT PER LA VIA DE SANT IGNASI
Aprofito l’avinentesa per convidar-vos si fos del vostre interès a la caminada que el col·lectiu Meandre pel diumenge vinent dia quinze té previst fer anant al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac,   a visitar la Vall del Flequer amb les seves més que interessants Tines. És una caminada circular de set quilòmetres sense cap dificultat, que la pot gaudir tota la família, fins i tot els menuts, pel seu entorn atractiu, amable, i a la vegada distés, pels diferents elements que conviuen en aquella vall.
Per acabar l'any sortim de l'òrbita de l'Anella Verda de Manresa.
Diumenge 15 desembre , ens trobem a les 9.00 al parking del Viena (polígon dels Trullols - Cinemes Bages).
Anirem en cotxes direcció Rocafort, per fer el circuit circular de les tines de la Vall del Flaquer .  Son 7 Km sense dificultats. 
Ens guia el Lluís Garriga i ens estira el Pep Llort.
Preu 5 euros. Socis 2,5. Qui no pot no paga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada