EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 27 de desembre de 2019

Dels Manxons a Antius i més....Bon dia. Amb pena però amb molta alegria, hem dut a terme l última caminada de l’any dels divendres el grup de caminadors “Walk Friday”. Disset persones ens hem aplegat per gaudir de la caminada dels Manxons: Callús vol rehabilitar.....    a la colònia Antius, passant i fent parada per esmorzar a Can Reguant, que hi trobem uns bancs per seure acollidors, i fer la tornada visitant la Creu de Perpinyà, la Torre de la Pobla, retornant circularment a la Colònia d’Antius per anar a la  Masia del mateix nom, per gaudir de la seva font i el seu entorn, amb una Alzina impressionant i no menys algun Roure que també podem veure, i abraçar entre tres o quatre persones per les seves dimensions.
Aquesta caminada que ja la duem fent quasi un cop per any, amb el guiatge del company Antolin Gómez, que és l’expert en la zona per a on transcorre, i amb el seu bon fer per les explicacions que ens va donant a mesura que anem arribant als llocs d’interès, sigui cultural patrimonial, històric, ec.
De les persones que l’hem compartit aquesta vegada diguem que la meitat o més ha estat el primer cop que l’han fet, i diuen que l’han gaudit molt. Sempre és gratificant pel fet que ampliar i compartir els coneixements de noves rutes o itineraris amb tot el que ofereixen, afegint el contacta amb la natura, i duen a terme l’activitat de caminar que ens agrada a totes, una vegada més hem gaudit d’una matinal fresca pel temps que estem, però molt agradable per la humitat que el riu Cardener que l’hem recorregut una estona, com el canal de la Fàbrica d’Antius, que es diu que és el més llarg del riu Cardener, amb el bosc de ribera com n’hi ha pocs avui en dia, l’hi afegim el cel gris que durant el matí hem tingut, ja que el sol per l’anticicló de torn no el deixa sortir fins ben entrat el dia, transmet una sensació de pau i relaxament que omple qualsevol ment d’un plaer que dóna una satisfacció immensa gaudir-ho. Evidentment sempre parlo en pròpia persona eh! No tots els èssers humans pensem i actuem de la mateixa manera, probablement alguns dels que llegiu el que escric no hi estareu d’acord, o en algunes coses divergireu, que tot és molt respectable i enriquidor.
En fi... s’han fet una quantitat important de fotografies, que intentaré posar cronològicament per reproduir la caminada, juntament amb l’enllaç de Wikiloc, per si és del vostre interès i la desitgeu fer algun dia, i pot ser una eina que us ajudi. Aquesta com ja he dit al principi és un dels objectius nostres, compartir i donar a conèixer el nostre entorn, que tots els amants de la natura tinguem elements per estimar-la, respectar-la i gaudir-la en tots els àmbits possibles, segurament em descuido coses que em passen per alt, tot i això, si amb algun element citat, o per l’entorn, o per qualsevol altre component, sigui de la mena que sigui us he despertat algun interès, ja em dono per satisfet.
L’enllaç de la caminada és: Dels Maxons a Antius i més...
Per acabar si m’ho permeteu i disposeu de temps, aconsello navegar per internet que hi trobareu informació a bastament de tot el que he escrit o llegireu en el peu de les fotografies.
Ara gaudiu de les fotografies si ho voleu, i si desitgeu fer algun comentari, no ho dubteu, sempre serà ben rebut, al mateix temps si sou seguidors del bloc i el trobeu interessant, us agrairé que us en feu amics. Moltes gràcies!
SALUT I CAMINADES!

COMENCEM LA CAMINADA

VISTA DE LA COLÒNIA  CAL CORTÈS

VISITANT LES RESTES DE L'HOSTAL NOU

L'HOSTAL DES D'UNES ALTRES..... 

....PERSPECTIVES

FENT VIA PER LA PISTA GAUDIM D'AQUESTA VISTA

EL JUAN CANTON I EL PEPE  DEIXANT ENRERE L'HOSTAL

CARRER I FÀBRICA DE LA COLÒNIA ANTIUS

ATENTS A LES EXPLICACIONS DE L'ANTOLIN

LA FÀBRICA AL FONS

EL PLAFÓ INFORMATIU

ARA ENS DESVIEM CAP A CAN TORRES

DUES CARME EN PRIMER TERME FENT LA PUJADA

UNA VISTA DE CAN TORRES

UNA ALTRE PERSPECTIVA -IMMENSA LA CASA - LA SENYORA OBSERVANT-NOSUNA ALTRE DE LES VISTES PANORÀMIQUES QUE GAUDIM

SÚRIA A LA VISTA

CAN REGUANT - EL LLOC ESCOLLIT PER.. 

...RECUPERAR LES FORCES

FEM LA FOTOGRAFIA DE RECORD

AMB LES DUES I SORTIM TOTS ELS PARTICIPANTS

AQUÍ COMENÇA EL CANAL DE LA FÀBRICA ANTIUS

EL GRUP  DAVANT DEL REGULADOR I NETEJADOR D'AIGUA

OBSERVANT LA PECULIARITAT DEL CANAL

A LA TORNADA PASSEM PEL BOSC  DE RIBERA FANTÀSTIC

LA CREU DE PERPINYÀ O ROSELLÓ :   Descripció

L'ANTOLIN UNA VEGADA MÉS FENT LES EXPLICACIONS CORRESPONENTS 
EL CAPITELL AMB DETALL

UNA ALTRE JOIA - ARA LA TORRE DE LA POBLA: Torre de la.....
FENT VIA PER ANAR A LA MASIA D'ANTIUS

JA LA TENIM A LA VISTA

UNA PRECIOSITAT DE CASA - QUINA EIXIDA EH!

LA FONT AMB EL ISMAEL, LA CARME, LA ISABEL I LA CÀNDIDA

ABRAÇANT EL ROURE

UN ENTORN MOLT AMABLE ARA EN TEMPS D'HIVERN

ALGUNS  NO HAN PUJAT -  RECORD

DAVANT LES TINES DELS MANXONS ARA RESTAURADES

LA TEULA AMB LA MARE DE DÉU DELS MANXONS

INTERIOR DUNA TINA

AMB EL PLAFÓ INFORMATIU ACABO EL REPORTATGECap comentari:

Publica un comentari a l'entrada