EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 5 d’octubre de 2019

BRUC-COLLBATÓ-BRUC

Benvinguts al bloc seguidors. Avui dissabte toca fer comentaris sobre la caminada que ahir divendres el  “Wal Friday”, en un nombre de disset persones vàrem compartir, fent un recorregut des del Bruc fins a Collbató i retornar al Bruc. És a dir, una circular d’aproximadament uns tretze quilòmetres i mig, que podreu constatar a l’enllaç de Wikiloc que hi deixo: Del Bruc a Collbató circular
Al nucli urbà del Bruc de Baix encetem la caminada per anar a l’església de Santa Maria del Bruc, i un cop travessat el torrent (penso que és el del Castell), per  enfilar carena amunt, molt pocs metres per què la pujada és curta, i ja pels plans que anem fent via, envoltats de camps, boscos, oliveres i vinyes, no cal dir que és fantàstic tot el paratge que anem transitant tot sempre dintre l’entorn del Parc Natural del Massís de Montserrat, arribem a la Masia de Can Jorba, que també hi ha una església, i poc més endavant un dipòsit d’oli, construït utilitzant la pedra com a fonament
Al cap de vint o vint-i-cinc minuts més de caminar, arribem a la masia restaurant de La Vinya Nova, deixem l’aparcament i parem a esmorzar a un pla que trobem molt adequat per estar tranquils i asseguts. Després de fer un bon cafè i recuperades les forces seguim per la pista que ens mena pel PR-C 78 a trossos (no sempre), per què anem fent corriols, i encreuaments diversos però molt ben senyalitzats per poder arribar a Collbató i anar al mirador des del qual  podem gaudir d’unes vistes excepcionals, com podreu observar en les fotografies que hi deixo per il·lustrar, i perquè us en feu una idea de tot el que la naturalesa ens ofereix durant l’itinerari. Bé! Del tot segur que no, perquè sempre queden coses que passen per alt, però generalitzant sí que aporten i complementen informació, fins i tot poden encoratjar, a, algun dia fer la caminada i gaudir-ho personalment.
Una vegada hem visitat el mirador i gaudit del que ens ofereix, seguim la caminada per dintre el nucli urbà de Collbató per anar a trobar l’alzina grossa o gran, que és centenària, via al cementiri del poble, que com la majoria solen estar ubicats als afores de les poblacions, i per tant en aquest cas ja ens trobarem immersos novament entre camins i pistes que com ja he dit anteriorment, molt ben senyalitzat tot ens menen via al Bruc de Baix. Pel camí però podem veure el Forn antic de teules, totxos, ec. Val la pena fer-hi una parada, visitar-lo i fer alguna fotografia. Seguim caminant per arribar a la teuleria nova, una nau industrial que sembla que fa temps està aturada la producció, sembla com abandonat, pel corriol que ens mena a la bora d’un camp d’oliveres joves, anem fent via, per arribar al torrent que he anomenat del Castell, i arribar a Santa Maria del Bruc, pel camí de les Batalles, que ens fa arribar a la carretera i anar a l’aparcament a on hem deixat els cotxes, completant així la caminada circular que en aquesta ocasió hem pogut gaudir.

Desitjant que sigui del vostre grat, jo personalment la recomano si teniu ocasió de fer-la, doncs tan sols pel fet d’anar per sota el Massís de Montserrat tota la caminada ja s’ho val. Si a sobre li anem sumant els elements citats, segur que ja deduïu que és molt generosa i agraïda.
SALUT I CAMINADES!!

ARRIBADA I APARCAMENT DELS COTXES

PEL CAMÍ DE LES BATALLES INICIEM LA CAMINADA

UNA PORTALADA I CASA DEL CARRER DE LA PARRÒQUIA

JA TENIM A LA VISTA L'ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DEL BRUC
 
UNES PISTES AMB UNES VISTES IMPRESSIONANTS

L'ITINERARI  ESTA MOLT BEN SENYALITZAT

MONTSERRAT SEMPRE PRESENT- FANTÀSTIC!!

ENTRE OLIVERES 

L'ERMITA DE LA MASIA DE CAN JORBA

PEL LATERAL DE LA MASIA ANEM A....

....A SORTIR A ON HI HA....

EL DIPÒSIT D'OLI COM PODEU OBSERVAR AMB FONAMENT DE LA PEDRA

FOTOGRAFIA DE RECORD

VISTA GENERAL DE CAN JORBA

MASIA RESTAURANT LA VINYA NOVA

UNA PREMSA I LA MAQUETA QUE ESTEM VEIENT DEL MASSÍS DE MONTSERRAT


EL MARIO EN PRIMER PLA- ÉS L'HORA D'ESMORZAR

EN UN PLA MOLT ADIENT PELS QUE HAN DESITJAT SEURE PER FER-HO

PERÒ PEL CAFÈ I POSTRES ENS TENIM  DE MOURE 

DUES IMATGES DELS INTEGRANTS  DE...

...LA CAMINADA D'AVUI

SEGUIM CAMINANT I GAUDINT DE LES VISTES TAN MAGNÍFIQUES

L'ERMITA DE LA SALUT DES DEL MIRADOR DE COLLBATÓ

PART DELS INTEGRANTS GAUDINT DE LES VISTES DES DEL MIRADOR

SI HA D'ANAR PER PODER-HO GAUDIR - INSUPERABLE

CADASCÚ FA EL SEU COMENTARI-ÉS SORPRENENT

UNA IMATGE MOLT ACONSEGUIDA- EL MARIO ES SUPERA A SI MATEIX

FENT VIA PEL CENTRE DE COLLBATÓ

L'ALZINA GRAN O GROSSA

L'ENTRADA DE L'ANTIC FORN...

...DE TEULES O CERÀMICA EN GENERAL

PUJANT EL CORRIOL QUE MENA  AL BRUC

UNA ALTRA VISTA DEL CIM DE MONTSERRAT

ENTREM DE VELL NOU A L'ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DEL BRUC

ALGUNS HI HAN DEIXAT EL COTXE- ALTRES SEGUIM FINS A L'APARCAMENT

La planta que s’ha escollit avui ha estat la Llapassa borda: Xanthium strumarium

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada