EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimarts, 29 d’octubre de 2019

Taller de R.C.P.


                        
Aquesta entrada és per comentar breument el taller de Ressuscitació Cariològica i Pulmonar (R.C.P.), que la doctora del CAP Isabel Roig, coordinadora del Consell Català de la Salut (C.C.S.),del Bages ens va impartir ahir a la tarda a l’aula de formació del Cap Sagrada Família.
Vint-i-cinc persones vàrem compartir les seves explicacions que molt eficientment ens va donar a conèixer la manera d’actuar, davant d’una aturada cardíaca en les diferents situacions possibles, que fins ara són conegudes. Amb una comunicació perfecta entre la doctora Isabel, i els assistents, pel fet de que no tan sols va ser teòrica la conferència, sinó que, totes les oients, vàrem haver de posar en pràctica el que ens va transmetre i vàrem aprendre.
Algunes de les persones participants del taller,  ja ho anem fent des de fa uns anys, no obviem que estem anant pel camí de celebrar els deu anys que es van endegar les caminades amb l’aixopluc del Cap, i aquest des del principi ens ha ofert la possibilitat de poder compartir aquestes conferències, de les quals si sou seguidors del bloc, cada mes, o mes i mig, es duen  a terme pel que acostumo a donar-ne informació i són diversos els temes que s’hi toquen, la veritat és que som els mateixos usuaris els que acostumem a demanar les temàtiques que ens interessen, preocupen o ens afecten, per així gaudir d’una molt bona informació, pels professionals del cap.
En aquest cas concret l’assistència i aprofitament del taller queda reconegut en un diploma que el mateix Consell Català de Ressuscitació, ho certifica com podeu veure en la fotografia, que deixa molt clar que cada dos anys s’ha de fer un reciclatge per estar al dia en què a novetats es refereix, que es puguin anar produint amb el pas del temps sobre aquesta qüestió, És a dir alguns dels assistents ens reciclem i d’altres són la primera vegada, però amb dos casos és sempre molt important de participar-hi.
L'ACREDITACIÓ DEL CURS O TALLER
Avui en dia a molts locals públics, ja siguin restaurants, associacions, pavellons esportius, mercats, ec... En definitius llocs a on hi ha un transit important de persones ja és habitual que hi hagi instal·lats els aparells anomenats D.E.A. (desfibril·ladors externs automatitzats), Però aquests no serveixen per res si no els sabem utilitzar, per la qual cosa insisteixo que és no interessant, jo diria que necessari que tota persona hauríem d’estar preparats pel cas d’haver d’actuar davant d’una aturada cardíaca i poder ajudar a salvar una vida. De fet crec que avui en dia a les escoles ja duen a terme actuacions perquè els infants estiguin ben informats i a la vegada doncs preparats per afrontar aquests problemes que a la societat d’avui cada dia amb més freqüència se’n donen casos.
Per acabar tan sols deixeu-me dir que personalment en sóc un afectat, el seu dia ja ho vaig comentar al bloc, doncs el meu cas va ser declarat com a “Mort Súbita”. No detallaré el meu cas personal, que ara no és el que toca, però ho he volgut esmentar pel fet que entengueu la meva implicació en el tema, encara sí que deixo clar que sóc portador d’un D.A.I. (desfibril·lador automatitzat intern).
Estic molt agraït a la persona o persones que em van salvar la vida, que mai he pogut saber d’elles, per la voluntat de voler restar a l’anonimat i no puc fer menys que respectar els seus desigs. Del personal mèdic no cal dir que per la meva part es mereixen un deu en tots els sentits, i acabo transmetent la meva opinió personal que és: No era la meva hora. Aprofito per tant intensament la nova oportunitat de viure que se’m va donar, i em dedico a servir en el que pugui a qui ho necessiti, reconec que en el decurs de la meva vida hi ha hagut un abans i un després.
Gràcies per arribar fins al final lectors del bloc, ara deixo unes fotografies que constaten l’activitat d’ahir que no em canso de repetir que va ser molt profitós.
Gràcies a totes les persones que ho vàrem a compartir, al personal del Cap en general, a la doctora Isabel Roig i al doctor Carles Pardo en especial, pel temps que ens dispensen, i la seva incondicional predisposició quan necessitem els seus serveis.
En nom de tot el Grup de Caminadors del Cap i l’Associació de Veïns del barri de la Sagrada Família.
Molt bona tarda a tothom.
LES FOTOGRAFIES
LA DOCTORA ISABEL ROIG

L'AULA DE FORMACIÓ A PUNT PER...  

DUR A TERME EL TALLER DE R.C.P.

ELS /LES ASSISTENTS  ESPERANT...

EL  DOCTOR CARLES PARDO TAMBÉ DISPOSAT

UNA ALTRE PART D'ASSISTENTS

LA DRA. ROIG EN PLENA CONFERÈNCIA

TOTES ATENTS A LES SEVES EXPLICACIONS

EL TALLER VA AVANÇANT

LLUMS ENCESES - ARA VE LA FEINA

LES PRÀCTIQUES

EL DR. PARDO OBSERVANT QUE HO FEM CORRECTAMENT

POC A POC ANEM PRACTICANT TOTES

LA DOCTORA ISABEL I EL DOCTOR PARDO OBSERVANT LA FEINA

UNA ALTRE IMATGE 

ACLARIMENT DELS DUBTES  PER FINALITZAR LA BONA FEINA
Si us ve de gust podeu escoltar aquest vídeo dedicat a l’aturada cardíaca que és molt il·lustratiu:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada