EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 8 de juliol de 2019

Bosc del SuanyaBona tarda de dilluns. Aquesta setmana el grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns del barri de la Sagrada Família, l’hem encetada anant fins al Bosc del Suanya.
Vint-i-tres persones són les que l’hem compartit i completat la caminada saludable que estava prevista. El que no estava previst és el fet que ens plogués durant la caminada, però val a dir que ha estat un incentiu més per donar una variació i que ha col·laborat doncs a diguem-ne trencar la rutina, a més tenint en compte el temps que estem i la calor que fa, ho hem entomat de manera molt agraïda i benvinguda, que tot sigui dit de pas, no ha estat gran cosa eh!
De fet el més important és assolir els objectius proposats: sortir a caminar, gaudir de la natura, fer salut, i evidentment passar i compartir una estona entre totes les persones que així ho decidim. Per tant avui una vegada més ho hem aconseguit i d’aquesta manera ja en tenim una més al sarró. També hi podem afegir que avui ja teníem previst passar pel corredor natural que es troba a l’altura dels Plans de Can Cuques, o de la Torre Lluvià, que no és habitual fer-ho, però de tant en tant, si que ho fem per dues raons concretes. Una perquè hi ha persones que ens acompanyen que ni tan sols saben de la seva existència i la segona, perquè com ja he dit abans, sempre a cada caminada se li dóna algun ingredient per fer-la diferent, que trenqui la rutina, que ens sigui atractiva. De fet tan sols en les diferents temporades de l’any ja ofereixen una visualització de l’entorn diferent, així i tot, si hi ha alguna aportació nova, no cal obviar que generalment la persona ho agraeix, i et quedes amb la sensació d’haver fet l’activitat que t’agrada amb un plus afegit d’innovació. No descobriré pas ara que l’anella verda, sempre, en cada moment del dia, temporada de l’any, o la circumstància que es doni per anar-la a gaudir, ens proporciona les sensacions de ben estar, i de pau que el contacta amb la natura, la remor de l’aigua, el cant dels ocells, el vent, la pluja, la fauna, les plantes, ec. És el lloc indicat per retrobar-nos i viure plenament, carregant energies noves per afrontar el que ens vingui per davant, un dia rere l’altre.
Avui hi deixo dos enllaços per la planta o flor escollida del dia per si us ve de gust ampliar-ne els coneixements:Malví Canemer ------Althanea Cannabina
Tan sols deixeu-me que ressenyi que la majoria d’elles tenen propietats curatives, o altres com poden ser culinàries, que de vegades ignorem i la veritat és que són molt apreciades per les persones que hi entenen. Gràcies a la Mercè Soldevila, que en sap molt, i ho comparteix amb nosaltres, us puc fer arribar aquesta modesta informació, que reforçada amb algunes explicacions que així ho confirmen anem passant uns als altres, aprofitant els coneixements que en un sentit o altre en algun moment de la nostra vida ens poden ser d’utilitat.
Per si no el teniu, hi deixo l’enllaç de Wikiloc de la caminada d’avui, i si és del vostre grat  i el voleu dur a terme ja sabeu, encantat de poder aportar la meva experiència: Bosc del Suanya (2)

 GRÀCIES PEL TEMPS DISPENSAT EN LLEGIR EL BLOC
LA FLOR ESCOLLIDA PER AVUI

SORTINT DE LA CIUTAT PER LA ZONA DEL CONGOST

LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

LA RIERA DE RAJADELL

ARRIBADA AL BOSC DEL SUANYA

RECUPERANT LES FORCES

HI HA UNS BONS SEIENTS PER PODER MENJAR A PLAER O FER-LA PETAR

UN LLOC IDEAL PER PASSAR UNA ESTONA AGRADABLE AMB LA NATURA

S'APROFITA L'ESTONA SÓN DEU MINUTETS DE DESCANS

ANAR PREPARANT PER LA FOTOGRAFIA.....

....DEL GRUP D'AVUI

AQUESTA LA FET EL MARIO I SURT EL JOSEP ÀLVAREZ

PER LA PISTA DEL SUANYA HEM TROBAT LA FLOR D'AVUI

SENYAL VERTICAL D'ORIENTACIÓ

ENTRADA AL CORREDOR NATURAL

EL TÚNEL TÉ UNS METRES

L'ÚLTIM EN SORTIR EL JOSEP

FENT VIA A CAL CUQUES

LA TORRE LLUVIÀ

ABANS D'ARRIBAR HEM ENTOMAT LA PLUJA
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada