EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 2 de setembre de 2020

Caminada a La Trona o Taula


Bona tarda de dimecres. Aquest matí hem encetat les caminades saludables de les programades pel mes de setembre, que el grup del Cap i l’Associació de veïns del barri de La Sagrada Família duem a terme habitualment.

Amb una participació de dinou persones l’hem compartit i gaudit una vegada més, no en va està inclosa dintre de les quaranta o més caminades que durant l’any anem gaudint, i, que estan englobades dintre del perímetre de l’Anella Verda de la ciutat de Manresa.
Avui l’objectiu ha estat anar a visitar La Trona o Taula de Cal Cuques.
De l’enllaç que hi deixo n’he extret aquesta descripció: La Taula de Cal Cuques
Es desconeix la seva utilitat, tot i que alguns estudis apunten que podria tractar-se d’un ustrinum ibèric -lloc destinat a cremar els cossos dels difunts-, que molt més tard seria utilitzat pels sacerdots cristians per beneir el terme o com a comunidor per tal de comunir –conjurar amb oracions- les tempestes.

Si creieu que és del vostre grat i la desitgeu fer com nosaltres ho hem dut a terme avui podeu seguir l’enllaç que hi deixo gravat de Wikiloc: Cap-La Trona curta
Desitjo que la gaudiu tant com nosaltres ho hem pogut fer avui, amb un dia climatològicament parlant força adient, pel fet que hem sortit al matí amb fresqueta, i hem arribat amb molt bona temperatura, tenint en compte que ja ha refrescat i per tant és agradable gaudir de la natura amb unes condicions òptimes en tots els sentits, poder en alguns moments hagi estat el cel mig tapat per núvols prims però que la visibilitat dels paisatges ha estat acceptable.
Ho podreu constatar amb les fotografies que s’ha anat fent durant la caminada i que ara les deixo aquí com a testimoni, de l’activitat saludable que a partir d’aquest setembre, a més dels dilluns i dimecres, i afegim els divendres per assolir l’objectiu de caminar almenys tres cops per setmana i complementar d’aquesta manera el nostre benestar, i com no, al mateix temps col·laborar en preservar la salut que a banda de gaudir de la natura (que ens agrada i molt), és evidentment quasi l’objectiu principal.

SALUT I CAMINADES!


PER LA ZONA DEL CONGOST SORTINT DE LA CIUTAT

ANAR FENT VIA

EL COLLBAIX AL FONS ENS ALEGRA LA VISTA

ANEM FENT LA PUJADA PELS CAMINS I CORRIOLS

FENT VIA PELS PLANS DE LA TORRE LLUVIÀ - EL COLLBAIX QUEDA ENRERE

LA BARRACA DE PEDRA SECA QUE HI HA A L'ENTORN DE LA TRONA

UNA ALTRA PERSPECTIVA DE LA BARRACA

L'OBJECTIU D'AVUI - UNA JOIA PER GAUDIR "LA TRONA"

UN RECORD PER LA CÀNDIDA

APROFITEM PER FER UN PETIT DESCANS

L'ENTORN ÉS PRECIÓS TRANQUIL I MOLT AMABLE

RECORD DELS PARTICIPANTS A LA CAMINADA

PROTEGITS PEL CARAI DEL VIRUS PERÒ GAUDINT DE LA NATURA

INICIANT  EL RETORN

ÉS UNA CAMINADA QUE VAL LA PENA!

PODEM VEURE AQUESTA CASETA...

BEN BONICA I SINGULAR

SEMBLA DE COMPTA DE FADES

TAMBÉ PODEM GAUDIR DE VISTES COM AQUESTA

FENT VIA PER LA PISTA  -LA TORRE LLUVIÀ AL DAVANT

ENTRADA A LA CIUTAT PEL PASSEIG DEL RIU

EL PERFIL GRÀFIC DE LA CAMINADA
Per acabar faig memòria a que li pugui ser del seu interès que hi ha una caminada programada del  Centre Excursionista de la Comarca del Bages pel dia sis de setembre hi deixo el programa:  Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada