EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 18 de setembre de 2020

A Les Farreres i entorn riera de Rajadell


 Nova caminada per preservar la salut i gaudir de la natura que són els factors principals que ens porten a practicar l’hàbit de caminar.

Aquest divendres hem anat al Raval o barri de Les Farreres, que segur ja sabeu està ubicat entre Manresa i Salelles.

Hem sortit de la ciutat per adreçar-nos a la zona esportiva del Congost, i agafar el camí agrícola que mena al Bosc del Suanya. En aquest indret hem vist per primer cop la riera de Rajadell, que la travessem pel pont que hi ha, i seguin uns metres més amunt i per l’esquerra hem emprès la pista que va a Salelles,  però que al cap de deu minuts més o menys ja arribem al trencant que nosaltres agafem per anar a les granges i a la masia de Les Farreres. En aquell entorn hem parat a recuperar forces per seguir amb la caminada. Per tant hem continuat fent la pista, i just quan s’arriba al Raval de cases, a l’esquerra hi ha una entrada als horts d’aquell indret que ens permet d’anar a la presa de la Riera de Rajadell - és el segon cop que la gaudim- a l’alçada del barri del Xup. Per la llera de la riera hem travessat per sota el pont que per dalt hi passa la carretera d’Igualada i seguim fent el meandre fins que arribem a convergir amb el camí que ve de l’Oller del Mas, que veiem una passera per travessar la riera, i de seguida a l’esquerra hi ha un senyal vertical que ens orienta per anar al mas dels Corrons i a la Torre de Santa Caterina. Estem caminant i fent un tram del camí de Sant Ignasi. Anem seguint les indicacions que veiem o que podeu, si és del vostre grat ferla algun dia, seguir mitjançant la traça que he gravat amb l’aplicació de Wikiloc, que pot ser de bona ajuda (si no coneixeu la zona), i arribar fins a la Torre de Santa Caterina, que avui hem observat in situ els treballs que s’estan realitzant per anar recuperant l’indret de la primera església dedicada a Santa Caterina i a Sant Cristòfol. Ho constatareu amb les fotografies que s’han fet.

Ara diguem que deixem el camí Ignasià per dirigir-nos a Can Poc Oli. Una vegada hi som hem anat per l’entrada nova que fa ben poc han adequat per estalviar anar per la carretera vella de Barcelona, és a dir que permet travessar la carretera travessant al Riera de Rajadell (tercer cop durant la caminada), per seguir dintre del bosc de ribera preciós a la passera gairebé nova que han construït per travessar en aquest cas el Riu Cardener.

Val a dir que amb les dues actuacions tot aquell entorn ha guanyat molt, i permet als caminadors gaudir en poca estona d’una important quantitat de caminades, enllaçar-les amb facilitat i sense el perill d’haver de trepitjar asfalt com la carretera.

Tornant a la caminada, un volt hem travessat el riu, hem anat al barri de Sant Pau. Pel camí dels horts hem fet l’entrada a la ciutat per atansar-nos al Cap, i donar per finalitzada la sortida saludable per aquest divendres.

Per detalls i dades de la mateixa i deixo la traça i la gràfica: Cap-Farreres-Santa Caterina- Sant Pau 2020També unes quantes fotografies perquè us en podeu fer una idea més precisa de la caminada, de l’entorn i dels elements que la matinal ens ha ofert amb un xic de pluja inclosa, encara que no ens ha afectat per res a la caminada.


SORTIDA DE LA CIUTAT PEL PASSEIG DEL RIU CARDENER

LA RIERA DE RAJADELL  AL BOSC DEL SUANYA

TRANSITANT PER LA PISTA DE SALELLES

ELS COMPANYS  JOSEP M. FERNANDEZ I EL PEDRO ISMAEL

AVUI HEM ESTAT DEU DE COLLA

DAVANT DE LA MASOVERIA COMENTANT ALGUN DETALL

JUST A L'ENTRADA DEL MAS QUE  TAMBÉ DONA NOM AL RAVAL

RECUPERANT FORCES A L'ENTORN AMB EL BOSC

JA ENS HA PLOGUT UN XIC PERÒ QUASI RES

L'ENTRADA ALS HORTS  QUE MENEN A LA RIERA...

UN ENTORN BEN DIFERENT EH!

TRAVESSANT LA RIERA A LA PRESA DEL XUP

EL BOSC DE RIBERA A LA LLERA DE LA RIERA

CAMÍ IGNASIÀ AMB PARETS DE PEDRA SECA

UNA CAMINADA PRECIOSA  PER TOT

FENT EL CAMÍ DE SANT IGNASI

LA DESCOBERTA I TREBALLS...

...DE L'ANTIGA ESGLÈSIA DE SANTA CATERINA I SANT CRISTÒFOL

UN ELEMENT HISTÒRIC IMPORTANT DE LA CIUTAT

HEM DECIDIT FER-NOS LA FOTOGRAFIA DE RECORD...

...AMB LES DUES HI SORTIM ELS DEU INTEGRANTS

UNA ALTRA PERSPECTIVA AMB MONTSERRAT AL FONS

PASSEM PER UNA GRANJA D'ÀNECS 

ELS PRISMES QUE PERMETEN TRAVESSAR LA RIERA DE RAJADELL 

ENCARA ESTAN CALENTES LES VAN INAUGURAR AHIR

EL TÚNEL QUE PER DALT HI PASSA LA ...

...CARRETERA VELLA DE BARCELONA

TRANSITANT PELS HORTS DEL BARRI DE SANT PAU

QUE PASSEU UN BON CAP DE SETMANA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada