EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 24 d’agost de 2019

FONTSCALENTS- CASTELLCIR


Bon cap de setmana tingueu seguidors. Les temperatures sembla que ja s’han normalitzat un xic, el dia és més llarg, i la fresca el matí i el vespre ja fa presència per poder-la gaudir si hom en té ganes. El mes d’agost també va arribant al final, però el grup de caminadors del “Walk Friday”, continuem sortint d’hora el matí per anar a fer les caminades que setmana rere setmana anem preparant per visitar llocs no habituals, fora també dels entorns que ens movem durant la setmana, ja sigui per gaudir de diferents temes, com poden ser els forns en general, ermites, rieres, fonts, balmes, plantes, torres de telegrafia, les faunes i flores de cada contrada en què ens hi arribem per assolir els objectius previstos.
No fa gaires dies vàrem estar per la comarca del Moianès, aquest divendres hem repetit, però hem estat centrats a la banda de Castellcir, Castellterçol i a prop de Collsuspina. Concretament hem gaudit d’una caminada que la Carme Sala, va fer el diumenge passat participant de la caminada popular que van organitzar per la festa major d’enguany de Castellcir. Aprofitant que la Carme ens hi podia acompanyar i amb l’ajut d’alguna traça de Wikiloc, amb el bon saber fer del Joan Canyadell, quinze membres del grup, hem compartit aquesta caminada fantàstica que amb uns paratges meravellosos, tranquils, amables, generosos, permeten gaudir d’allò més de la natura i dels elements que ens ofereix durant els més o menys catorze quilòmetres que té l’itinerari. La Major part es desenvolupa per camins i corriols molt ombrívols, per tant la calor no arriba a deixar-se sentir massa.
La traça és de la Mercè Soldevila, avui la meva aplicació ha fallat, però al fer-ho junts hi podeu confiar: Castellcir-fontscalentsHem començat la caminada a la plaça de l’ajuntament, que hi hem deixat els cotxes, sobre els tres quarts de vuit, amb un tres i no res ja hem arribat a la balma d’Esplugues que és el primer regal de la caminada, i seguint el que tenim programat hem passat pel Mas Verdaguer, i anar a veure les restes arqueològiques, que si seguiu l’enllaç n’obtindreu informació molt interessant. La Mercè me l’ha fet arribar, avui ha treballat de valent i val la pena dedicar-hi uns minuts, que segur que us agrada, i, enriqueix, la cultura que durant les caminades també compartim: Generalitat de Catalunya.....
Satisfeta la curiositat, continuem per anar a Fontcalents. En aquest enllaç hi ha informació completa de la font i la seva ubicació: Fontscalents  Un privilegi poder gaudir d’aquesta balma tan preciosa amb la font, la riera, la Verge i els guarniments, la riera, la tolla, ec. Són dos quarts de deu, pel que aprofitem per esmorzar i descansar a la vegada. El Pere Torras, ens premia amb un bon cafè pel qui ho desitgi; així que un cop ben recuperats, emprenem de nou la caminada passant pels gorgs o les olles de la riera, fins a poder veure i admirar la Poua "Montserrat", immensa, certament impressionant. Novament seguim caminant, el proper objectiu és La Masia Taiadella. Una gran masia imagino amb l’ermita inclosa pel petit campanar que a l’entrada hi ha, sense campana, però no deixa cap dubta, la porta està oberta i entrem a satisfer com no pot ser d’altre la curiositat del que els nostres ulls estaven gaudint, veiem habitatges diversos, amb uns capitells a les finestres i una quantitat de detalls, que donen a entendre que al seu temps segur que havia estat molt important en el territori. Uns bons balcons, quadres de bestiar, en fi.... que hi podríem passar hores embadalits amb tot plegat, però ara el sol ja escalfa i no ens queden ombres o ben poques si més no, per tant ens veiem obligats a re-emprendre la caminada per arribar de bell nou a Castellcir, que això ha estat sobra dos quarts d’una (tiro llarg).
Això és el que ha donat de si la sortida que avui hem gaudit, durant la caminada tota ella encara molt ben senyalitzada, pel que felicito  l’organització, i també per la qualitat i el treball que hi ha esmerçat, ja que en cada moment hem trobat informació de les plantes, dels arbres, dels llocs a on estàvem, amb una paraula: Una informació que ja voldrien molts poder-la assolir. Per la bona reputació que sense cap dubta han de tenir aquest grup de caminades de Castellterçol,  que llegeixo en cada punt d’interès doncs sembla ser que en van ser ells els organitzadors. Entre altres ens ha cridat l’atenció l’Aranyoner que hi deixo fotografia i enllaç, si l’amplieu, ho constatareu: Prunus espinosa
Si us agrada caminar i gaudir de la natura, us recomano que hi feu una visita si encara no l'hi heu fet.

EL PONT QUE DÓNA ENTRADA A ESPLUGUES

ESGLAONADAMENT ANEM ARRIBANT

PLAFÓ INFORMATIU

SI AMPLIEU LA IMATGE PODREU LLEGIR EL CONTINGUT

IMAGINO QUE AQUESTA RESTAURACIÓ ES VA FER AMB ALGUNA BONA INTENCIÓ I HA QUEDAT AMB AIXÓ

ENCARA VAN ARRIBANT COMPANYS

UNA JOIA PER PRESERVAR I MIMAR

L'ESPECTACLE ÉS FABULÓS

LA RIERA DE FONTSCALENTS, L'ENTORN, LA BALMA...

ÉS UNA PASSADA!

SÓN EXPERIÈNCIES QUE NO S'OBLIDEN

SENYAL D'ORIENTACIÓ

FENT VIA HEM TROBAT AQUEST ARANYONER

INDRET A ON L'HEM LOCALITZAT I MOLT BEN DOCUMENTAT AMB LA SEVA FITXA

SOM AL JACIMENT ARQUEOLÒGIC DE VERDAGUER- VEGEU ENLLAÇ

DUES VISTES DEL MAS VERDAGUER

UNA FITXA  ENS DIU QUE EN AQUESTA MASIA SI VA FILMAR TERRA BAIXA

CORRIOL D'ENTRADA A LA FONTCALENTS

UNA VISTA GENERAL DE L'ENTORN AMB LA RIERA

LA VERGE A LA SEVA COVA I EL QUE L'ENVOLTA

HE FET AQUEST MUNTATGE PER PODER APROPAR ELS ELEMENTS

LA FONT PRECIOSA

UNA BALMA  ENCISADORA I MOLT BEN CONSERVADA

UN PRIVILEGI DE TOLLA

EL PERE SERVINT EL CAFÈ PER COMPLETAR LA GRAN MATINAL

LA CARME SALA, LA CÀNDIDA I LA MERCÈ LA FAN PETAR

EL PERE ISMAEL, EL XAVIER, I EL RAFAEL D'ESQUENA TAMBÉ

ANEM FENT VIA I GAUDINT DE JOIES COM AQUESTES OLLES O GORGS

UN PLAER PODER VIURE I VEURE AQUESTES OFRENES NATURALS

PER LA LLERA DE LA RIERA I BONS CORRIOLS FRESQUETS

TOT I NO PLOURE I PEL TEMPS QUE ESTEM L'AIGUA I ÉS PRESENT

ENTRADA AL JACIMENT ARQUEOLÒGIC - FENT VIA PER LA LLERA DE LA RIERA          

FENT LA VISITA A LA POUA MONTSERRAT

LA MERCÈ ENS FA ALGUNA RESSENYA  RESPECTA DE LA POUA

PER LA REIXA PODEM OBSERVAR L'INTERIOR DE LA POUA - IMMENSA

PARADA TÈCNICA PER BEURE AIGUA, EL SOL VA ESCALFANT

ENTRADA PER L'ERMITA DE LA MASIA "LA TAIADELLA"


JA VEIEU QUE ÉS IMMENSA - L'ERMITA QUEDA AL FONS DE LA FOTOGRAFIA

PER DINTRE LA MASIA SATISFENT LA CURIOSITAT

1 comentari: