EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 29 d’agost de 2019

Cloenda Caminades Saludables

Bona tarda seguidors. Ara sí que ja hem fet la cloenda de caminades saludables programades pel mes d’agost. El grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns del barri de la Sagrada Família, ahir dimecres vàrem anar al poble de Cabrianes que hi vàrem deixar els cotxes.
Comencem a caminar i ens dirigim a la pista que mena a la Carrera, una casa preciosa, que ens dóna la introducció a la caminada que farem. Hi ha una cruïlla, però nosaltres seguim recta amb pujada força pronunciada i no la deixem fins que arribem al Forn de Guix del Garrell, a on i tenim una parada obligatòria, com podreu veure en les fotografies, és un forn de guix que encara es manté en peu una bona part, i val la pena gaudir d’aquesta construcció, llegat dels nostres avantpassats. Un volt hem satisfet la nostra curiositat, seguim enfilant pujada amunt per la pista (jo diria forestal), en qualsevol cas està en molt bones condicions, que mena al Serrat de Montcogul. Al cap d’uns vint minuts poc més o menys, obviant els trencants que anem veiem, arribem al cim més alt de la zona, fins a la cruïlla de camins que hi ha al peu del Serrat. Fem una parada per explicar el que ens han fet observar els coneixedors de la zona: Aquí hi havia una gran pedra de gres plantada en posició vertical que era utilitzada tradicionalment per esmolar les eines de bosquetans i pagesos que passaven per aquí, era tan popular que va donar nom a aquest indret. Inexplicablement la pedra va ser destruïda, però anys més tard els propietaris de Fussimanya o Fucimanya, en van recuperar els trossos que van poder i la van mig reconstruir. Durant la tallada del bosc de la zona durant l'hivern de 2017-2018 la pedra es va retirar per evitar-ne la.  Text extret de l'itinerari geològic d'Artés al Pla de Roques Albes, del wikiloc de Josep Girabal Guitart.
Ara per la dreta seguim la caminada fins que veiem un corriol altra vegada a la dreta nostra que mena al Mirador de les Roques Albes d’Artés. No cal dir que requereix una parada d’excepció per tot el que ens ofereix, unes vistes impressionants, no passaré per alt que segons les hores del dia, i l’estació de l’any que sigui, és molt canviant per la posició del sol i per la variada climatologia, ec. Alguna fotografia hi deixo.
Novament emprenem la caminada, sembla que el camí queda tallat, però no és així, pels laterals de la barrera que hi ha de pedres i llenya podem passar, i seguir per la pista, al cap de ben poc a la dreta de nou, veurem un corriol que hi ha un senyal de prohibició transitar motos, que nosaltres el fem i ja veurem de-seguida la casa de Fucimanya amb la seva capella. En aquesta ocasió no podem entrar a visitar-la, per tant seguim la caminada fins a la font de la Mare de Déu de la llet. Ara sí que hi fem parada i esmorzem, perquè ja ens l’hem guanyat. Fotos de grup pel record i som-hi de nou que no ha estat res. Anem caminant sempre recta sense fer cas als trencants que trobem, fins que arribem al mas de Sant Martí de Serraïma, té alguns detalls a observar però no hi parem, seguim fins a l’Ermita romànica del mateix nom, que ara sí que ens permetem visitar el seu entorn, ja que l’Ermita està tancada. Entre les vinyes que ens envolten, seguim fent la pista ampla, trobem alguna cruïlla, però no tenim pèrdua, seguim recta uns vint minuts, veurem un mas i al cap de poc un trencant a l’esquerre que mena cap al torrent del Solà, que ens permetrà arribar al Castell de Sant Sebastià (Sallent), i la seva Ermita dedicada a Sant Esteve i més tard com podreu constatar a Sant Sebastià. També és obligat fer-hi parada per gaudir de tot l’entorn que des d’aquest privilegiat lloc podem apreciar, viure i compartir que per això és la natura i tot el que la conforma, afegint com és evident l’aportació històrica dels humans que hi ha aportat el seu granet de sorra, i que ha servit per escriure, i transmetre, generació rere generació, la seva petjada i que ens permet saber dels temps passats.
Deixo un enllaç que si voleu, podeu seguir per constatar que no som uns quants tan sols que caminem i pensem com queda aquí registrat el fet de sentir, viure i respectar la natura, sinó que estic segur que si ens agrupéssim, devem ser una multitud quasi impensable. Aquests la descriuen al revés de com ho hem fet nosaltres, però l’entorn, i els llocs són els mateixos:  Ruta pel camí de Fucimanya 
Per la caminada la traça és: Cabrianes-Fucimanya-Castell de Sallent
La Planta del dia avui podeu seguir aquest enllaç: Inula Conyza
SALUT I CAMINADES!
 LA PLANTA DEL DIA AMB QUATRE ESTATS DIFERENTS


EL REPORTATGE GRÀFIC 
CAL CARRERA
 EL FORN DE GUIX DEL GARRELL
FOTOGRAFIA DE RECORD DEL GRUP
FENT LA PUJADA AL SERRAT DE MONTCOGUL- I LA PEDRA  ESMOLADORA
MIRADOR DE LES ROQUES ALBES - ARTÈS
DIGNA D'ADMIRAR-UNA PRECIOSITAT 
VISTES IMPAGABLES - LLOC DE PRIVILEGI 
EL JOSEP SEMPRE ENFEINAT AMB LES FOTOGRAFIES 
AMB UN BOSC ENCISADOR 
NOVA PANORÀMICA DE LA VALL
HOM NO ES CANSA  DE MIRAR TAN BONES VISTES 
VAL LA PENA FER LA CAMINADA  PER GAUDIR-HO
JA ENS TROBEM A..... 
VISITA PER FORA
 INTERIOR DEL MAS 
DUES VISTES DE LA MARE DE DÉU DE LA LLET 
LA FONT AMB EL NOM DE LA VERGE 
PARADA PER ESMORZAR 
LLOC MÉS ADIENT IMPOSSIBLE 
TAULES, SEIENTS, PEDRES, TOT VA BÉ
PER PODER MENJAR I FER-LA PETAR 
JA HI HA MOVIMENT 
LA FOTOGRAFIA DE RECORD EN AQUESTA HI SOM TOTS 
VINT-I-TRES CAMINADORS HO HEM COMPARTIT 
BÉ! LA CAMINADA SEGUEIX 
EL MAS DDE SANT MARTÍ DE SERRAÏMA 
LA BASSA AMB LES OQUES
MOLT GUAPA OI? 
ARRIBEM A  L'ERMITA DE SANT MARTÍ DE SERRAÏMA 
NOVA PARADA PER FER LA VISITA QUE MEREIX
PLAFÓ INFORMATIU DE L'ERMITA 


MÉS INFORMACIÓ 
SENYAL D'ORIENTACIÓ  DELS CAMINS
LES RUNES DEL CASTELL 
NOVA VISITA - ARA EL CASTELL I L'ERMITA
AQUÍ TAMBÉ HI HA UN MIRADOR DE PRIVILEGI 
EL RUNAM AL FONS - MÉS ALT QUE LA SERRALADA
ENTRADA DE DARRERE I PLAFÓ INFORMATIU 
FAÇANA PRINCIPAL I LES RUNES DEL CASTELL AL FONS Tot això és el que va donar de si la sortida d’ahir dimecres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada