EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 12 de juny de 2019

SANT ISCLE I SANT CRIST

Salut per tothom. Avui dimecres el grup de caminadors del cap i l’associació de veïns del barri de la Sagrada Família, hem anat a visitar dues ermites, per fer realitat una nova caminada saludable.
Com és habitual hem sortit des del cap, i hem anat en direcció al Gimnàstic Parc, per seguir la pista ampla que hi trobem, que mena a la urbanització de Pineda. Per fer això haurem caminat poc més d’una hora. Arribats a la urbanització travessem la carretera de Santpedor i amb deu minut ja som al mas de Sant Iscle, que també hi ha l’ermita del mateix nom. A la vegada hi ha també una explanada amb taules, bancs i una font, que tot plegat és el lloc ideal per parar una mica fer un descans i un petit mos per recuperar forces i segui fent la caminada prevista.
Una vegada realitzat tot el que he dit, emprenem de nou la marxa seguint la séquia, que ens acompanya fins al Parc de l’Agulla. Anem per la pista que mena al barri del Guix, doncs abans pujarem al turó que hi ha el mirador del Guix i el Grau, per un cop gaudit de les vistes que se’ns ofereixen, dirigir-nos a la zona industrial del Palau Firal, per visitar l’ermita del Sant Crist del Guix. És una ermita petitona, però que val la pena visitar pel seu passat i també present, ja que no podem obviar que ha esdevingut durant temps sent notícia pel esfondrament de la teulada, va ser tancada al servei litúrgic del barri, però una bona persona, va sense cap tipus d’interès col·laborar econòmicament en refer-la i per tant recuperar-la, cosa que fa que avui dia torni a ser un referent, del barri.
No entro a debatre en el tema de detalls, per què no és just que sense els elements necessaris i adequats, en quant a informació fonamentada, o que podria ser imprecisa, donés peu  ferir sensibilitats.
El que sí vull manifestar és la meva satisfacció el poder gaudir de nou d’aquesta ermita, i el seu entorn, per què hi tinc bons records, un d’ells, és el que hi vàrem fer el bateig del meu fill Oriol, que avui ja té quaranta-dos anys. Pel que penso que ho entendreu, que els meus sentiments hi siguin ben presents, així com les experiències, tal i com dono el nom al bloc.
Si és del vostre grat fer la caminada com nosaltres l’hem fet avui, us hi deixo l’enllaç perquè constateu, que és una caminada distreta, amb diversos elements naturals, del que és pot gaudir durant l’itinerari, queda a prop de la ciutat, entra en el circuit de l’anella verda, i com sempre m’agrada ressaltar, que a més a més fem salut, que també és el nostre objectiu.
L'enllaç: Sant Iscle i Sant Crist del Guix Si aneu a l'enllaç, també hi trobareu dos enllaços per ampliar informació del Mas de Sant Iscle i de l'Ermita del Sant Crist del Guix.
Gràcies per seguir-me i el temps que em dispenseu.
SORTIDA DE LA CIUTAT PER ANAR AL GIMNÀSTIC PARC

FENT LA PISTA AMPLA QUE MENA A SANTPEDOR

LES TRENTA VUIT PERSONES COMPARTINT LA CAMINADA

EL RAMON AL CAP DAVANT DEL GRUP

LA SEBASTIANA I LA MARI CARMEN EN EL TRAM DE LA URBANITZACIÓ DE PINEDA

ARA EL PEPE I EL MATRIMONI FORNS EN PRIMER PLA

EL JOSEP GRAU, EL PERE FELIU I EL JOSEP RUBIRALTA

L'ERMITA DE SANT ISCLE SOBRE ELS FONAMENTS DE PEDRA

DE BON MATÍ FEIA FRESCA -JA SOM A L'ESPLANADA DE SANT ISCLE

EL PERE FELIU, DAVANT DEL TRAM DE LA SÉQUIA

TOTS APOSENTATS A ON MILLOR ELS HA PLAGUT

DE CARA A RECUPERAR FORCES PER LA TORNADA

EL TONI, LA DOLORS, LA MONTSERRAT I EL JOAN PRAT

ALGUNS APROFITEN PER FER-LA PETAR

ESBARJO TOTAL - EL LLOC ÉS MOLT ADIENT

QUASI TOTES ENS HEM TRET ELS  PARAVENTS - VA FENT CALOR

DOS MOMENTS EN QUÈ EL JOSEP PREPARA PER FER LA FOTOGRAFIA DE GRUP

JA LA TENIM AQUÍ - ALGUNA VEGADA HI PODEM SORTIR TOTS

EN AQUESTA HI FALTA EL JOSEP QUE LA FET MANUAL

ENTRE VINYES I LA SÉQUIA FEM EL CAMÍ DE RETORN

LA CARME I EL JOSEP - LA MONTSERRAT I EL PERE

EL JOSEP ÀLVAREZ  SEGUINT AL GRUP QUE VA PER DAVANT

PER LA PISTA DE L'AGULLA ANEM AL MIRADOR....

JA SOM AL MIRADOR DEL GRAU I EL GUIX

VISTA DEL POLÍGON DE SANT ISIDRE

VISTA DE MANRESA I MONTSERRAT ENCARA QUE AVUI ESTAVA TAPAT

PER LA ZONA DEL CENTRE TECNOLÒGIC I  EL PALAU FIRAL

ENTRADA A L'ERMITA DEL SANT CRIST DEL GUIX

UNA VISTA GENERAL DE L'ERMITA

HI HA BANCS I UNA BONA OMBRA PER SI S'HI VOL FER UN DESCANS
El reportatge gràfic avui s’acaba aquí.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada