EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 22 de setembre de 2018

BALÇ CANER - GENERES


Bon cap de setmana a tothom. Ahir divendres els Senderistes vàrem fer una caminada que ens havíem preparat, però tan sols començar per agafar el camí no l'hem sabut trobar per raons que us explicaré i segur que ho entendreu.
La publicació la faig avui dissabte pel fet que em va sortir més feina del que tenia previst i amb conseqüència no vaig disposar del temps necessari per fer-ho. Valgui la bona intenció oi?
La caminada com he dit no va ser la que en principi teníem intenció de fer, perquè aquest any amb les pluges abundants que hem sofert, els camins estan més que ofenosos de les herbes, i altres impediments com caigudes d’arbres, deteriorament del terra, esllavissades, ec. Per començar havíem d’anar per la llera del riu Llobregat, i no l'hem pogut ni iniciar pels inconvenients que ja he citat, però malgrat tot hem tibat de recursos i ens n’hem sortit amb èxit.
D’entrada hem anat de Sant Benet de Bages, a Navarcles pel passeig del riu. En topar amb l'escull hem decidit seguir entrar al poble per la part nova, i en arribar a la carretera de Talamanca, ens hem dirigit al Balç Caner, hem fet la pista ampla que hi ha, amb unes vistes precioses tant del Monestir de Sant Benet com de Navarcles en anar-nos allunyant del poble. Hem arribat a la pista de Les Generes, però ens ha semblat que faríem poca cosa, i s’ha decidit de tornar enrere, per agafar un corriol que ens mena a dalt de la carena. No cal dir que altra vegada gaudim d’unes vistes fantàstiques, de la vall, del riu Llobregat, de Montserrat, en fi...Tot això per uns corriols que conviden a fer camí i gaudir de l’entorn en general, que et deixa embadalit i et proporciona una satisfacció difícil de descriure, són experiències que s’han de viure. Per les fotografies que hi deixo ho podreu confirmar. Així hem arribat a dalt la carena, i a on ens ha semblat bé hem parat per esmorzar.
La tornada, l’hem fet seguint la pista ampla que trobem un trencant a la dreta que ens mena a la Casa de Les Generes, la passem de llarg (la casa), un camp ens queda a la dreta, anem baixant i ja veiem el Pont de Les Generes, just en començar el pont hi ha un corriol a la dreta que va a la Font dels Burjons, per aquí comencem a fer ara sí, la llera del riu Llobregat sense deixar-la fins a quasi Navarcles, que hem d’enfilar a un camp per poder arribar al lloc de sortida. Ja he dit en començar que d’entrada no ho hem pogut fer pel problema de no saber trobar o veure el camí. En fer-ho al revés, hem salvat l’escull com hem pogut, arribant a la conclusió que si no hi ha una actuació de desbrossament del camí, malauradament haurem de deixar passar un cert temps per tornar a fer l’itinerari de la llera del riu, o bé oblidar-ho. Una llàstima, perquè perdrem una part de la ruta molt interessant, insisteixo, com ho podreu apreciar amb les fotografies.
Per acabar s’hi ha afegit un altre inconvenient, l’aplicació del Wikiloc, no m’ha gravat bé el trac, però hi poso el del company Joan Canyadell, que hem compartit la caminada, per tant és de fiar. En quan a la planta o flor del dia l'enllaç 
es: La Indiana Recordatori, s'ha de prémer el botó esquerre del ratolí per accedir als enllaços, al moment que canvia de color la lletra.

Enllaç del Wikiloc: Font dels Burjons,generes i Navarcles
Deixant a banda els impediments que ens han sorgit, vull dir-vos que no ens ha espatllat per res el dia, ans al contrari, s’ha fet bona la dita "que no hi ha mal que per bé no vingui", i les nou persones que ho hem compartit hem xalat de valent.
BENVINGUTS A LA CAMINADA

EP! NO PODEM SEGUIR - EL CAMÍ S'HA PERDUT

EL BALÇ CANER

LA DOLORS, EL MARIO, EL JOAN, LA MARIA - ANAR FENT VIA

NAVARCLES QUEDA ENRERE

SANT BENET ENCARA ESTA LLUNY

L'ANTOLIN  FENT LA BAIXADA

SANT BENET MÉS A PROP - QUINES VISTES

JA  ESTEM  A SOBRE DEL MONESTIR

L'ANTOLIN I LA MARIA - ESTEM FENT EL CORRIOL DE PUJADA

LA MERCÈ  DIU ALGUNA COSA

QUINA VALL EH!

MONTSERRAT AL FONS

EL RIU LLOBREGAT DES DE DALT LA CARENA - NAVARCLES  ENCARA  ES VEU

L'ANTOLIN I EL PERE  JA SON A LA PISTA AMPLA

EL JORDI I LA DOLORS CAMINANT I PARLANT

HA ARRIBAT L'HORA DE L'ESMORZAR

UNS  ESTAN DRETS

ALTRES BEN ASSEGUTS COM LA MERCÈ I EL JOAN

ARRIBADA A LA BALMA DE LA FONT DELS BURJONS

MEREIX PARAR I FER ALGUN QUE ALTRE COMENTARI

LA FONT DELS BURJONS 

EL JORDI S'HI REFRESCA


EL MARIO TAMBÉ

EL JOAN HA FET LA FOTOGRAFIA DE LA COLLA

HEM DE SEGUIR FENT EL CAMÍ

QUINA VISTA DEL RIU EH!

EL CAMÍ MOLT EMBROSSAT I DETERIORAT

PERÒ  VAL LA PENA FER-HO PEL REGAL VISUAL

EL JOAN FENT UNA FOTOGRAFIA DE SANT BENET AL PEU DEL LLOBREGAT

UN ALTRE VISTA PRECIOSA

ENS VEIEM OBLIGATS A ABANDONAR PEL MAL ESTAT DEL CAMÍ

PERÒ JA SOM A NAVARCLES  I VEIEM EL PONT DE SANT BENET

SENYAL ORIENTATIVA

CONTENTS TOTS -HEM ASSOLIT L'OBJECTIU PER PERSEVERANTS

PUNT I FINAL PER L'AVENTURA D'AQUEST DIVENDRES

LA PLANTA DEL DIA LA INDIANA O FADRINSCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada