EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 3 de gener de 2022

Al Bosc del Suanya


La primera caminada saludable de l’any l’hem dut a terme avui dilluns dia tres, anant fins al Bosc del Suanya. Un dels llocs de l’anella verda preciosos que podem gaudir sempre que ho desitgem, i disposem de temps. Trenta-una persones són les que ho hem compartit una vegada més l’hàbit de caminar que tant ens agrada, transitar i gaudir de la natura, en el cas d’avui amb un matí força fresquet, però amb un sol radiant que ha estat un dels factors que ha aportat alegria i ens ha permès si voleu encara, amb un ambient festiu, pel fet d’encetar el nou any, que enguany serà el catorzè consecutiu que les caminades saludables són una realitat.

Aquesta caminada no l’havíem fet des del mes de juliol, i per les nostres necessitats de complir amb uns objectius de cremar una certa quantitat de calories, aconseguint així aportar quelcom per la salut i el nostre benestar, hem de fer una mitja de tretze quilòmetres i mig, aproximadament. Una de les variants que ens ho permet és la que com dic va ser el juliol i que avui hem repetit, encara que disposem d’alguna altra variant que també és molt vàlida i, per tant, podeu deduir que encara que les caminades siguin repetides, els itineraris són diferents i amb un temps de quasi mig any de diferència d’una vegada a l’altra que es fa la caminada. Amb això vull dir que no són pas rutinàries ni avorrides, si tenim en compte que es va fent la roda, podem afegir que s’acostumen a fer en diferents èpoques de l’any, i en aquest sentit els paratges també són diferents, ja sigui per les plantes, flors, els cabals que corren per les rieres o els rius pels quals transitem, i així podria anomenar els elements naturals dels quals anem gaudint caminada rere caminada.

En el cas d’avui hi deixaré la gravació que ha fet en el Wikiloc el company i guia de les caminades en Pere Feliu, i si sembla que és del vostre grat la podeu dur a terme com ho hem fet el grup de caminadors en aquesta ocasió:Manresa Bosc del Suanya

EL PERFIL DE LA CAMINADA

El bosc del Suanya tot l’any és força concorregut, a banda de què si pot deixar el cotxe i emprendre caminades més llunyanes, altres persones que practiquen l’hàbit de córrer, o sigui que ofereix un ventall de possibilitats segons les necessitats de cadascú. No oblidem que el pla amb la riera de Rajadell, els pins immensos que conformen el paratge, a tocar el bosc de ribera de la llera de la riera, diguem que fins i tot persones que desitgen passejar gaudint de la natura i l’aire sa, per desconnectar i retrobar-se en si mateix, també és un lloc molt adient.

Ara com acostumo a fer, hi deixo unes fotografies de manera cronològica de com hem gaudit i fet la caminada amb alguns dels elements naturals que hem vist i fruit, tot plegat ens ha permès recarregar piles i amb les energies renovades encarar amb optimisme el nou dia que hem encetat.

SALUT I CAMINADES


SORTIM DE LA CIUTAT PER LA COVA

PEL PASSEIG DEL RIU CARDENER

ANEM A LA ZONA ESPORTIVA DEL CONGOST

TRANSITANT PER LA CATALANA

ENS DIRIGIM PER SOTA EL TURÓ DEL XATO

LA BARRACA DE PEDRA SECA DEL XATO

GAUDIM D'AQUESTA VISTA DE MONTSERRAT AL FONS

MENTRE ANEM A LA MASIA BLANCA

FENT EL TORRENT DE LA MASIA BLANCA

PASSANT PER DAVANT DE LA MASIA BLANCA

PER ANAR A CONVERGIR AMB EL CAMÍ AGRÍCOLA

HEM ARRIBAT AL BOSC...

... DEL SUANYA

L'OBJECTIU D'AVUI

UN DELS LLOCS PER GAUDIR DE L'ANELLA VERDA

ASSEGUTS O DRETS CADASCÚ FA EL MOS COM VOL

 LA CONVERSA ENTRE TOTES NO HI MANCA

LA FOTOGRAFIA DEL GRUP QUE EL JOSEP ÀLVAREZ...

ENS FA EN TOTES LES CAMINADES

TRAVESSANT LA RIERA DE RAJADELL EMPRENEM DE NOU...

LA CAMINADA PER LA LLERA DE LA RIERA I EL BOSC DE RIBERA

EL COMPANY JOSEP ÀLVAREZ L'HAN FOTOGRAFIAT FENT FOTOGRAFIES QUE TANT L'HI AGRADA

EL CORREDOR NATURAL PELS ANIMALONS DE LA ZONA -TRAVESSA LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

EL TONI GUILLEM TAMBÉ ENS FA MOLTES FOTOGRAFIES

EL MARIO ÉS QUI VETLLA PER LA SEGURETAT DEL GRUP

AL BOSC DE CAN CUQUES ENCARA HI QUEDEN ALGUNES PECES DEL LAND ART QUE S'HI VAN INSTAL·LAR PER LA FESTA MAJOR


LA BARRACA DELS PLANS DE CAL CUQUES

LA MAJESTUOSA TORRE LLUVIÀ

LA BARRACA DEL CAMÍ VELL DE RAJADELL

ENTREM NOVAMENT PEL PASSEIG DEL RIU CARDENER PER RETORNAR AL CAP PUNT D'INICI I FINAL DE LES CAMINADES SALUDABLES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada