EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 5 de gener de 2022

La Tina del Llobregat-Informació CEBC


Molt bona tarda. Seguin la programació de les caminades saludables previstes pel gener, aquest dimecres dia esperat pels infants per la desitjada arribada dels Reis Mags, no tinc cap dubte que pel fet que totes les persones hem viscut aquesta etapa de la vida, si m’ho permeteu, la meva convicció és que no deixem de ser infants, i segons quins dies de l’any encara pot ser que ho experimentem o visquem amb una il·lusió que ben segur més o menys conscientment ho constatem.

Aquests dies durant les caminades en les quals no tan sols gaudim de la natura, que ens agrada i molt, també disposem de temps per compartir converses dels temes que evidentment ens interessen, i a l’aire flueix un cert ambient quelcom diferent dels dies diguem-ne més habituals o rutinaris, es percep un ambient festiu més accentuat pels motius que ja he mencionat.

Ara entro de nou a la caminada, perdoneu, però he tingut la necessitat de fer el parèntesi que no deixa de ser una experiència.

Bé! Per complir amb el programa hem anat a visitar la Tina del Llobregat o del Polvorí com us agradi més. Aquesta tina la podem veure a tocar de la pista que mena dels Tres Salts al Pont de Vilomara, si ens movem per aquesta zona, en podem fruir de moltes de tines, barraques de pedra seca, alguns murs també de pedra gràcies a l’època que les vinyes eren quasi diria una de les principals activitats agrícoles, i per tant, font de riquesa del país.

Avui a més hem també vist a peu del riu Llobregat les restes o runes del que havia estat una fàbrica de pólvora en el segle XVII, si desitgeu saber-ne més, podeu seguir aquests enllaços que hi deixo: Les fàbriques de pòlvora a Manresa i al Bages-- Centre d'estudis del Bages

També de la tina per si no l’heu visitat i algun dia sembla que pot ser del vostre grat:Cooltur Turisme

Aquest quart enllaç us adreçarà a Wikiloc i veureu la traça amb les dades concretes de la caminada tal com l’hem dut a terme en aquesta ocasió: Cap S.F. A la Tina del Polvori o Llobregat

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

La gravació avui és la del company Mario, que hi ha posat forces waypoints, o sigui que si la seguiu fil per randa, estic segur que la fruireu tant com les vint-i-vuit persones que avui l’hem compartit.

No em canso de ressenyar que totes les caminades  o la majoria de les que compartim tenen diverses opcions, oferint així un ventall de possibilitats que hom no s’avorreix mai de fer-les, i si tenim en compte la quantitat d’elements naturals com per exemple les magnífiques vistes, paratges, de vegades algunes sorpreses amb la fauna, pel fet de trobar o veure algun dels animals com poden ser algun Esquirol, Cabirol, Llúdriga, o tants altres habituals de la zona, que la llista seria forçà extensa. Tot plegat si afegim el contacte amb la natura, fem el complet, les serres, els rius o rieres, les fonts i un llarg etcètera, són el complement perfecte per gaudir de les matinals i encarar en noves energies el dia que tenim al davant, sense obviar que per la salut és una activitat tan generosa que almenys les persones que ho compartim, coincidim plenament en el fet que ens aporta una dosi d’optimisme i benestar tan important que no podem passar dos dies sense sortir a fer la caminada, doncs encara que de vegades per forces majors ho podem realitzar, sembla que aquest dia ens falta alguna cosa, amb la conclusió que és addictiu.

SALUT I CAMINADES

El Centre excursionista em fa arribar la caminada del proper diumenge dia 16 de gener  com podeu: 

PER VILADORDIS EL RAMAL DE LA SÉQUIA

EL SALTANT DE L'AIGUA A LA CENTRALETA

FENT LA PISTA QUE MENA AL PONT DE VILOMARA

ENVOLTATS DELS CAMPS I EL RIU LLOBREGAT

PLAFÓ INFORMATIU 

LA TINA DEL LLOBREGAT

FENT LA VISITA A LA BEN CONSERVADA TINA

FOTO  DE RECORD  DEL LLOC I LA TINA AMB ALEGRIA

ALGUNS ASSENTATS ALTRES DRETS

FENT-LA PETAR - DESCANSAR

INTERCANVIANT IMPRESSIONS

FENT EL MOS I SOBRETOT...

GAUDIR DEL LLOC TAN PRECIÓS AMB EL SEU ENTORN

EL RIU LLOBREGAT I LES RESTES DE LA  FÀBRICA  DE PÓLVORA

ELS SALTS O ULLS DEL LLOBREGAT

UNA VISTA DE PRIVILEGI -SENSACIONAL

MOVIMENT PER FER LA FOTOGRAFIA...

... DE GRUP  EL TERRA MOLL DE LA PLUJA DE LA NIT

AMB UN ENTORN FASCINADOR

EL COMPANY JOSEP ÀLVAREZ HO HA ACONSEGUIT

MENYS ELL  JA TENIM LA FOTOGRAFIA DE RECORD

EMPRENENT DE NOU LA CAMINADA

EL GUAL PER TRAVESSAR EL RIU EL VEIEM AIXÍ

UNA ALTRA PERSPECTIVA DEL LLOBREGAT

ELS COMPANYS JOSEP I MARIO FENT LES FOTOGRAFIES

FENT VIA ENTRE EL CANAL DE LA MINA I LA LLERA DEL RIU

EL CANAL AVUI NO ANAVA MOLT PLE

EL CAMÍ DE LA MINA PER ANAR AL BOSC ESPÈS

ENS DIRIGIM A LA SERRA DEL CARRERA

CAMINS AMPLES DE MOLT BON FER

UNA ALTRA PERSPECTIVA PER ARRIBAR A LA SERRA

QUASI A DALT JA GAUDIM DE PRECIOSES VISTES  COM AQUESTA

MÉS ENDAVANT D'AQUESTA AMB LES MUNTANYES BEN NEVADES

ARA JA DES DL CIM DE LA SERRA DEL CARRERA MONTSERRAT IMMENS

TRANSITANT PEL POLÍGON INDUSTRIAL DEL GRAU EL GUIX

PELS CAMPS I ELS PLANS DEL BARRI DEL GUIX...

... ARRIBEM DE NOU A LA CIUTAT QUE ES VEU AL FONS

UNA ALTRA PERSPECTIVA AMB LA QUAL FINALITZO EL REPORTATGE D'AVUI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada