EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 9 d’octubre de 2021

 

Per acabar la setmana respecte a les caminades saludables, en aquesta ocasió hem anat a fer el Torrent Fondo o de Les Torres, que segons sembla, prové dels Aiguamolls de la Bòbila de Santpedor. Avui n’hem fet un bon tram, ja que hem sortit de Manresa i hem anat al Gimnàstic parc, per fer la pista que mena als Casals. Hem caminat des del Gimnàstic poc més de mitja hora per arribar al mas dels Casals, a la nostra esquerre hi ha un camí que l’agafem i sense deixar-lo, pel costat dret anem veient el Torrent, de vegades a l’esquerre, però ens va acompanyant i arribarem a convergir amb la pista ampla que ens permet anar per l’esquerre de nou a la casa de Les Torres, que no hi arribem, ja que abans trobem un trencant a l’esquerre que el fem baixant i voregem un camp que hi ha el corriol que  dona entrada al Torrent que amb el seu bosc de ribera que avui gaudirem, també del cant dels ocells, que generalment n’hi ha de forces espècies, l’aigua del torrent que ja depèn més del temps meteorològic que estiguem vivint, i segons l’època, imagino que en sou conscients, en el cas d’avui no ha estat el més adient tot i que ja veureu en les fotografies que d’aigua poca, però encara hi corre un filet.

Al lloc que habitualment parem a descansar i fer un petit mos, que aprofitem que hi ha una petita esplanada molt acollidora, envoltats del bosc preciós de ribera i si hom ho desitja, pot seure i tot, encara que no hi ha pedres, però sí que hi ha algun arbre caigut o el mateix terreny ho permet pels desnivells que fa i serveixen per apuntar el cul.

Emprenem la caminada per arribar al saltant del Torrent Fondo, que ja he esmentat que d’aigua poca, però seguim fent via passant per dintre del tub que hi ha de desfogament i que per sobre hi ha el tram asfaltat que hi circulen els vehicles que van al Santuari de Joncadella, o bé a la Casa de Les Torres. Nosaltres veiem la llum en sortir del tub i seguim caminant paral·lel a la carretera la c/55 per ben aviat, entrar al poble de Sant Joan. Travessem el pont i anem a fer la llera del riu Cardener per la seva esquerra en direcció a Manresa, que anem caminant acompanyats dels horts que hi ha en bona part, altres moments anem fent pel lateral de la carretera, protegits per la barana, i també ens toca fer via per sobre el conducte de la dessalinitzadora de la mina de Súria, però val a dir que és prou distret entre el riu, una vegada més el bosc de ribera, els ànecs que s’hi van veient, la resclosa de la Pirelli, en fi... Que segur que hom no s’hi avorreix pas, sinó tot el contrari són elements que relaxant i motiven durant la caminada. Així arribem al Pont Nou de Manresa a la zona del Congost, que continuem per anar a la fàbrica dels Panyos, que al final podrem travessar i anar fent via pel passeig del riu a la Via de Sant Ignasi per evidentment retornar al Cap del barri de la Sagrada Família, que com és habitual, és el punt de trobada, inici i final de les caminades que el grup de caminadors solem dur a terme. Aquest divendres hem estat catorze les persones que hem compartit l’hàbit saludable i que tant ens agrada per aportar quelcom de benestar i salut en tots els sentits.

Avui perdoneu, però no hi deixo la traça pel fet que a mi no m’ha gravat tota la caminada perquè m’he descuidat de posar-lo en marxa quan hem emprès la caminada després del descans, el company Pere Feliu, ens ha deixat a Sant Joan perquè és a on viu, i el company Mario, no ha disposat de temps per publicar-lo. De fet deixeu-me dir que és una caminada amb moltes opcions, si ho busqueu a Wikiloc, en trobareu segur, i alguna serà del vostre grat, en funció del temps que disposeu i l’objectiu que vulgueu assolir.

Per si voleu informar-vos més del torrent podeu seguir aquest enllaç: Les Torres, part nord (Sant Joan de Vilatorrada)

 

Que és una caminada molt assequible a tota persona que ho desitgi fer ja us ho garanteixo, planera de bon fer, i amb molts elements per gaudir-la plenament.

           SALUT I CAMINADES!


SORTIM DE LA CIUTAT PEL LATERAL DE LA VIA DEL TREN DE LA POTASSA

FENT VIA PER LA PISTA DELS CASALS  LES VINYESS DE SANT ISCLE

SEGUIM CAMINANT ARA PER LA ZONA DE LES OLIVERES

ÉS HORA DE POSAR UN WAYPOINT A LA TRAÇA

EL GRAN MAS DELS CASALS

PER L'ESQUERRE ANIREM EN DIRECCIÓ A LA CASA DE LES TORRES

HI HA ALGUN PUNT QUE S'HA D'ANAR EN CONTE...

...PERÒ NO ÉS GENS COMPLICAT EH!

LA  MAJESTUOSA CASA DE LES TORRES

L'ENTRADA AL TORRENT FONDO PEL PONT DE L'ANTIGA VIA DEL TREN DE SÚRIA

EL CORRIOL ÉS PRECIÓS

EL TORRENT  AMB L'AIGUA I LES FULLES QUE CAUEN

FANTÀSTIC EL BOSC DE RIBERA

EL DIA ÉS PERFECTA AMB UNA TEMPERATURA MOLT ADEQUADA

ENTRE EL SOL I LES OMBRES ANAR FENT CAMÍ

 FER AQUEST CORRIOL TRANSMET UNES SENSACIONS MOLT POSITIVES

SOM A L'ESPLANADA EN QUE HI FAREM UN DESCANS I EL MOS

FER-LA PETAR BEURE MENJAR I...

...LES FOTOGRAFIES PEL RECORD...

...SEMPRE AMB ALEGRIA LA COMPANYIA ÉS IMPORTANT

 SEGUINT AMB LA CAMINADA ARRIBEM...

...AL SALTANT D'AIGUA DEL TORRENT  QUE JA QUASI ÉS AL FINAL

ARRIBADA AL FINAL DEL TORRENT  QUE AVOCA AL RIU CARDENER

PER LALLERA DEL RIU ENTREM A SANT JOAN DE VILATORRADA

EL COMPANY PERE FELIU EL GUIA DEL GRUP ENS DEIXA ELL VIU A SANT JOAN

CONTINUEM CAMINANT  PER LA LLERA DEL RIU AMB UN PARATGE MOLT BONIC

AQUEST PUNT ESTÁ FARCIT D'ÀNECS ELS MENUTS DEL POBLE ELS HI DONEN MENJAR

LA PRESSA DE LA PIRELLI ENTRE LA VEGETACIÓ DEL RIU

EL CONDUCTE DE LA SAL MORRA DE LA MINA -DESSALINITZADORA

FENT VIA PEL PARC DEL CARDENER ELS COMPANYS JAUME ADAM I EL XAVIER CABOT

DEVANT DEL PONT NOU ANEM ENTRANT A LA CIUTAT

PEL PASSEIG DEL RIU A LA VIA DE SANT IGNASI PER ARRIBAR AL CAP PUNT DE TROBADA INICI I FINAL DE LES CAMINADES SALUDABLES

Per més fotografies i detalls de la caminada us suggereixo que visiteu el facebook de la companya Montse Ribalta, que fa meravelles amb els reportatges gràfics: Montse Ribalta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada