EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 15 de maig de 2021

Al Santuari de Joncadella

Una setmana més que deixem enrere havent completat les tres caminades saludables que des del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família, hem dut a terme complint amb el programa previst. Així que en aquesta ocasió hem anat al Santuari de Joncadella, ho hem compartit quinze persones i a la vegada hem compartit un cafè al restaurant que hi ha en aquest indret, sumant d’aquesta manera un plus a la caminada que, a banda de gaudir com és habitual de la natura, de tot l’entorn que ofereix l’itinerari que hem realitzat, amb unes vistes sempre prou interessants de la serra de Montserrat, de la muntanya del Collbaix, que en tot moment ens van acompanyant durant la sortida. Val a dir que aquesta vegada ha estat amb un matí mig rúfol, que semblava que volia ploure, però no, ens ha permès gaudir de l’activitat sense cap mena de problema, tan sols de tant en tant un airet que ha fet que no hàgim sofert calor, la temperatura ha estat agradable, de primavera tirant a fresquet, cosa que per caminar amb un ritma alegra com acostumem a fer, diguem que és el que en general desitgem les persones que ho practiquem.

Referent a la caminada no descobriré pas res de nou, ja que altres vegades l’he comentat pel fet que durant l’any la solem dur a terme tres o quatre vegades. És una caminada planera sense dificultat que per agafar fons podem dir que és perfecta, si seguiu l’enllaç que hi deixo de Wikiloc que avui ha gravat el company Mario constatareu les dades, hem sortit amb una mitjana de 5,10 quilòmetres per hora, hem completat els disset quilòmetres que generalment surten en la caminada tot i que amb ell avui l’hi ha sortit per 17,50 tampoc és massa rellevant: Cap S.F. Santuari de Ntra. Senyora de Joncadella

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

El que preval és el fet de gaudir del contacte amb la natura i el que ens ofereix en línies generals com ja veureu amb les fotografies que s’han fet en el curs de l’itinerari.

Del Santuari de Joncadella imagino que ja en teniu informació del lloc perquè segur que hi heu estat per la seva proximitat, pel restaurant, pels que tenim una certa edat, que tants records hi guardem de la joventut que els dilluns de Pasqua anàvem les colles d’amics i amigues a passar-hi el dia, per festejar l’aplec farcit d’activitats com les sardanes, els ballets, els cants corals i tantes altres actuacions culturals com també els jocs que en els nostres temps eren tan habituals en aquestes celebracions, perquè recordo també que anàvem al Bosc de Les Marcetes, pel dia primer de maig i gairebé s’hi practicaven els mateixos jocs per passar les hores i gaudir del dia de festa en qüestió. Temps era temps!

Per acabar el comentari de la caminada, gaudiu si és del vostre grat de les fotografies i fins a la setmana vinent que seguiré amb les noves experiències.

Ah! Us hi deixo la propera sortida caminada del Centre Excursionista del Bages a fer amb família, perdoneu que no ho hagi penjat amb més antelació de temps:

SORTIDA DE MANRESA PEL BARRI DE LA PARADA NOVA

FENT VIA PER LA PISTA DELS CASALS...

...DIRECCIÓ A SANTPEDOR

ELS CASALS

LA PISTA DELS...

...AIGUAMOLLS DE LES TORRES

UN TRAM MOLT AGRAÏT PER LA DIVERSITAT DEL SEU BOSC

EL MAS DE LES TORRES DE BAGES

AVUI EL PASSEM DE LLARG

UNA MASÍA MOLT GRAN

CAMINANT PEL LATERAL DE LA VIA DEL TREN DE SÚRIA

EL CENTRE PENITENCIARI DELS LLEDONERS

JA VEIEM EL SANTUARI...

...DE JONCADELLA L'OBJECTIU DE LA CAMINADA

LA FONT DE SANT JORDI...

...I LA CREU QUE COMPLETEN L'ENTORN

EL PRECIÓS PORXO EN EL QUE HI HA UNA ENTRADA AL SANTUARI

ÉS HORA DE DESCANSAR I FER UN PETIT MOS

UNA IMATGE ARTÍSTICA DE LES QUE FA LA COMPANYA  M. RIBALTA

L'AVINENTESA CONVIDA A GAUDIR...

...D'UN BON CAFÉ O TALLAT

LA FOTOGRAFIA PEL RECORD

EN AQUESTA HI HA EL COMPANY MARIO 

LA TORNADA LA FEM ENTRE CAMPS

TAMBÉ AMB TRAMS DE BOSC I VISTES... 

...PANORÀMIQUES COM AQUESTA

ELS CAMINS I CORRIOLS SÓN MOLT GENEROSOS

FEM UNA PART DEL TORRENT DE LES TORRES SEMPRE AGRADABLE

UNA IMATGE MOLT BONICA DE MONTSERRAT AL FONS

UNA ALTRA PERSPECTIVA TAMBÉ FANTÀSTICA

PER LA DRETA EL COLLBAIX ENS EMBADALEIX

EL COMPANY MARIO QUE VETLLA PER TOTS PERQUÈ LA CAMINADA VAGI PERFECTA

COMENTANT ALGUNA COSA SOBRE EL SENYAL D'ORIENTACIÓ

LES COMPANYES M.ISABEL I LA M. ASSUMPCIÓ EN PRIMER TERME

TRAVESSANT L'EIX PEL PONT DEL GIMNÀSTIC

EL PERE ISMAEL I EL XAVIER  SÓN ELS CAPDAVANTERS  LA CAMINADA ESTÀ FINALITZANT- JA SOM A MANRESA DE NOU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada