EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 10 de maig de 2021

A Santa M. de Comabella


Moltes gràcies per visitar una vegada més el meu bloc. En aquesta ocasió parlaré de la caminada saludable que aquest dilluns dia deu de maig hem dut a terme i l’hem compartit vint-i-vuit persones.

L’objectiu o el destí de l’activitat ha consistit a anar fins a Santa Maria de Comabella, lloc a on hi ha ubicada la central d’Ampans, que pels que no ho coneixeu hi deixo si ho desitgeu podeu obrir aquest enllaç per saber-ne més d’aquesta fundació: Qui som?

Escollir aquest lloc de destí és per dues raons primordials, la primera, dur a terme l’activitat que tant ens agrada, com és el fet de caminar per la natura, gaudir-la, i que concretament en aquesta sortida anem acompanyats per diversos trams de la séquia, aquesta joia tan valuosa de la qual els Manresans n’estem molt orgullosos, això comporta gaudir doncs plenament de la caminada. La segona raó és perquè a banda de la séquia, ens permet gaudir del  Parc de l’Agulla, del Mas i l’horta de Sant Iscle, del Mirador o Serrat del Guix, també del bosquet que darrere el Parc dels Bombers hi ha, que entre la séquia i el turó, també ens dóna l’oportunitat de recrear la vista en l’ampli ventall de diferents punts no solament de la ciutat, sinó que també de poblacions veïnes com poden ser de Sant Fruitós, Santpedor, Sant Joan, tot això sense obviar que segons els dies, amb la seva aportació de claredat ens deixen veure fins al Parc natural del Montcau, la Serralada del Cadí, Port del Compte, per citar alguns dels elements naturals, que la veritat sigui dita me’n deixo molts, però tampoc es tracta de ser molt precís, tan sols donar una visió global del que fent la caminada podem veure.

Aquesta vegada ho hem fet  com ja és habitual en el grup amb algunes variacions, per fer que les caminades siguin distretes i seductores. El resultat ha estat molt positiu, a més de fer-la un xic més llarga del costum perquè la tornada l’he allargat pel sector del polígon del Grau, i per camins no tan transitats, o menys coneguts que s’acostumen a trepitjar més aviat poc, sigui pel desconeixement de les variants, sigui pel que sigui, de tant en tant va bé fer-ho per una banda perquè les persones que ho desconeixen, ho aprenguin, i per l’altra, perquè és convenient anar preservant els caminets no tan concorreguts pel fet que no es perdin.

Això afecta el fet que no faci una fotografia del recorregut de la sortida, encara que com és habitual hi deixo la traça i la podeu seguir si desitgeu fer-la com ho hem dut a terme avui:

Del Cap a Sta. M. de Comabella atòpica 2021

EL PERFIL DE LA CAMINADA


Sintetitzant diré que hem anat pel barri del Guix, al Parc de l’Agulla fent el tram de la séquia dels Bombers fins a Sant Iscle. Per la pista del Bosc de l’Illa ens hem dirigit al centre d’Ampans, a on hem fet la parada per recuperar forces i seguir amb la caminada per la séquia pel tram que no hem fet a l’anada i retornar al Mas de Sant Iscle, anar val Parc de l’Agulla, però ara hem seguit per la pista ampla per anar al Serrat del Guix, baixar als Bombers, i pel polígon industrial del Grau, hem anat a Can Foradada, aquí hem travessat el saltant d’aigua del ramal de la séquia, i pels plans del Guix, hem entrat al barri de La Font dels Capellans per finalitzar a davant del Cap, la caminada saludable com anem fent habitualment.

Desitjant que sigui del vostre grat i us aporti alguna ajuda o idea nova per encoratjar-vos a fer quelcom per preservar la salut, per avui ho deixo aquí. Si en alguna cosa us puc fer servei, no dubteu en contactar amb mi que amb molt de gust intentaré ser útil.

SALUT I CAMINADES!

SORTIDA DE MANRESA PELS PLANS DEL GUIX

ELS SEMBRATS AMB LES PLUGES S'HAN RECUPERAT

TRAVESSANT LA CARRETERA DE VIC AL PARC DE BOMBERS

 FENT VIA ENTRE EL PARC DELS BOMBRES I L'EMPRESA TOUS

EL PRIMER TRAM DE LA SÉQUIA MOLT BEN CUIDAT

EL CAMÍ TAMBÉ ÉS DE BON FER

JA HEM PASSAT EL PARC DE L'AGULLA

FENT VIA AL MAS DE SANT ISCLE PODEM VEURE AQUESTA IMATGE

TAMBÉ AQUESTA BARRACA DE VINYA

UN RACONET DE LA SÉQUIA AMB TAULES I BANCS

EL MAS I L'ESGLÈSIA DE SANT ISCLE

EL PONT DE LA VIA DEL TREN DE LA POTASSA

JA SOM A COMABELLA

DESCANSAR I FER EL MOS 

N'HI HA QUE LA FAN PETAR

UNA VISTA GENERAL DEL LLOC

A L'ENTRADA DE LA FUNDACIÓ LA FOTOGRAFIA DE GRUP

EN AQUESTA HI SORTIM TOTES LES VINT-I-VUIT PERSONES

EMPRENEM DE NOU LA CAMINADA

ARA TORNEM PER L'ALTRA TRAM DE LA SÉQUIA

ELS ÀNECS TRANQUILS EN EL SEU HABITAT NATURAL

ELS MENUTS AMB LA MARE TAMBÉ TRANSITANT

SEGUIM AMB LA SÉQUIA I LES GRANGES

LA SÉQUIA I EL SEU ENTORN PRECIÓS

ENS ACOSTEM A PINEDA DE BAGES

EL DIPÓSIT DE TRACTAMENT DE L'AIGUA DE PINEDA

LA CASA EMMURALLADA DE L'AGULLA I LA VINYA

FENT LA PISTA QUE MENA...

...AL SERRAT I MIRADOR DEL GUIX

UN LLOC PER GAUDIR D'UNES VISTES ESPECTACULARS

LA CIUTAT  AL FONS BAIXANT DEL SERRAT

PEL BARRI DEL GUIX ANEM AL POLÍGON INDUSTRIAL DEL GRAU

PELS CAMPS DE CA L'ARDERIU....

FEM L'ENTRADA A LA CIUTAT PER ANAR AL CAP


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada