EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimarts, 4 de maig de 2021

A Les Farreras i medi ambient


Ja hem encetat el mes de maig i evidentment ja hem dut a terme la primera caminada del mes, que en aquesta ocasió ha estat anar al barri de Les Farreras.

Si seguiu els enllaços que hi deixo trobareu aquesta informació que he extret: Les Farreras --Manresa Turisme -- Les Farreras

Masia catalana del segle XVII que integra una casa pairal i una masoveria independent completament restaurada, tot plegat envoltat de granges i cinquanta hectàrees de camps de cereal, principal activitat de l'explotació.

La masoveria d'agroturisme está situada dins la finca agrícola i ramadera de Les Farreras, que dóna nom a tot el conjunt de cases del conegut com a Raval de les Farreras, un llinatge que ja apareix documentat en pergamins que es remunten a l'any 1417. La casa rural està construïda en un dels antics coberts de gra de la finca, i està completament rehabilitada per oferir tot el que és necessari per gaudir d'una estada agradable. Orientada cap a l'era, es troba al costat de la casa principal del Mas de Les Farreras. Es lloga tota la planta superior sencera, que compta amb tres habitacions i un saló amb llar de foc.

De fet ja constateu que tot va adreçat al tema turístic, i que si ho desitgeu podeu fer-hi estada si els que llegiu el comentari sou de fora de Manresa.

Els que residim o són ciutadans de la capital del Bages, ho podem gaudir, no de les instal·lacions de la casa rural, però sí del seu entorn fent una caminada que no es gens exigent, ens queda dintre el perímetre de l’anella verda, ho podeu observar amb la traça que avui he gravat de la caminada. Entre altres coses podem gaudir de les vistes del massís de Montserrat, sempre majestuós, no queda enrere el cim del Collbaix que també és una icona del nostre entorn, passem per la riera de Rajadell que si corre aigua, disposa d’uns raconets molt preciosos i amables. Ens permet gaudir del bosc del Suanya, si ho desitgem podem visitar la Torre de Santa Caterina i les runes recentment descobertes d’una antiga església, d’uns murs de pedra seca que segons sembla amb l’ajut d’un fons europeu els restauraran i per tant farà que la caminada sigui encara més interessant, ja que formen part de l’itinerari que Sant Ignasi de Loiola hi feia pelegrinatge.

Tot plegat són elements que fan que la caminada sigui engrescadora i hom si és amant de la natura, quasi diria senti la necessitat de dur-la a terme algun dia. El grup de caminades saludables del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família de Manresa, ho acostumem a fer dues o tres vegades a l’any, encara que en aquesta ocasió ho hem realitzat d’una manera força diferent de com ho fem habitualment perquè la caminada dona per molt.

La traça de la caminada aquesta vegada és: Del Cap a Les Farreras

EL PERFIL DE LA CAMINADA

PER LA ZONA DEL CONGOST...

...TRAVASSEM LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

PEL CAMÍ AGRÍCOLA ANEM AL BOSC DEL SUANYA

MONTSERRAT ELS SEMBRATS AMB LES ROSELLES

UNA ALTRA IMATGE TAMBÉ PRECIOSA -MONTSERRAT DE MÉS A PROP

AQUESTA DE LA TORRE LLUVIÀ I EL COLLBAIX ÉS FANTÀSTICA

DAVANT DEL CARTELL DE LA MASOVERIA 

L'ENTRADA  DE LES FARRERAS

EL COMPANY JOSEP PREPARANT LA MÀQUINA PER FER LA FOTOGRAFIA DE RECORD

AQUESTA L'HA FET AMB LA MÀQUINA NORMAL- ELL NO HI ÉS

ARA SÍ QUE HI SOM TOTES LES VINT-I-QUATRE PERSONES QUE L'HEM COMPARTIT

LA PRESSA DE LA RIERA DE RAJADELL AL SEU PAS PEL  BARRI DEL XUP

TRAVESSANT LA PRESSA AMB MOLTA VEGETACIÓ

AVUI AMB AIGUA CORRENT PER LES ÚLTIMES PLUGES QUE HA FET

EL MEANDRE DE LA RIERA I EL PONT DE LA CARRETERA D'IGUALADA

LA RIERA AMB L'AIGUA FORÇA MARRONOSA

LA RIERA AL SEU PAS PEL GUAL DELS CORRONS

ELS SEMBRATS HAN REVISCULAT AMB LES PLUGES

ELS ASES PASTURANT  TRANQUIL·LAMENT

EL CORRIOL DELS MURS DE PEDRA SECA

PRECIÓS EL CORRIOL I MÉS EL MUR - QUINA CONSTRUCCIÓ TAN VALUOSA

ARRIBANT A LA PISTA DE CAN TELECA -TORRE DE SANTA CATERINA

LA BAIXADA AL BARRI DE LA GUIA - MANRESA AL FONS

ENVOLTATS PER LES OLIVERES

UNA CAMINADA MOLT AGRAÏDA I DE BON FER

AMB UN DIA DE PRIMAVERA QUE SE SUMA  AL FET QUE GAUDIM PLENAMENT...

...DE LA CAMINADA I DE LA NATURA EN GENERAL - EL BARRI DE LA GUIA

ENTRANT A LA CIUTAT PEL PONT VELL

UNA FOTO DE POSTAL MOLT ENCERTADA

LA SEU DALT DEL TURÓ SEMPRE FANTÀSTICA

EL PONT- EL RIU CARDENER I LA SANTA COVA TRES ELEMENTS DELS MÉS IMPORTANTS DE LA NOSTRA CIUTAT

Avui també us faig avinent la petició que m’han adreçat i que molt probablement serà del vostre interès. Totes les persones hem de col·laborar amb preservar el medi ambient, la natura és sàvia i ens regala tot el que gaudim, però els humans sembla que visquem d’esquena a la problemàtica que cada dia s’agreuja, i sigui o no conscientment, es va degradant amb la nostra connivència, és hora de què en siguem conscients i fem quelcom per revertir aquesta temàtica, per aquest motiu he acceptat de participar i col·laborar en aquesta actuació en la qual totes i esteu convidades. Podeu veure la previsió en les fotografies que segueixen i seguir els enllaços pertinents per més informació, i que us agrairem que us decidiu aportar-hi el vostre granet de sorra, i entre totes, alleugerir la desgràcia tan imminent que potser nosaltres no, però les generacions que ens precedeixen segur que ho patiran. Deixem un món millor, és la nostra obligació!!   

Els enllaços a seguir són: Let's Clean Up Europe. Agència de Residus de Catalunya ---Ruta Netegem Manresa 0 Básic---

Google Maps --- El correu és: manresa@consellrepublica.catCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada