EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 20 de març de 2021

Font de La Riera

 

Una setmana més al sarró, i en portem tres del mes de març que hem completat les caminades saludables que habitualment duem a terme amb el suport del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família de Manresa.

Ahir divendres vàrem anar a la Font de la Riera, ubicada al poble veí de Santpedor, que a més està a tocar del riu d’Or, ja ho constatareu amb les fotografies que en aquesta ocasió s’han fet durant la sortida i que com sempre en totes les entrades acostumo a deixar al final del comentari que faig de l’activitat del dia que serveix per il·lustrar i donar vida al bloc. També hem visitat el que en diem Pont Penjat que per sota i passa el riu d’Or. Això per una banda, li afegim que mitja caminada o poc més transcorre per la vora de la séquia, ho puc resumir dient que ha estat una caminada mixta fent una transéquia personal, pel fet que aquest any ja sabeu que pels problemes del Coronavirus s’han dissenyat diferents trams, per dur-la a terme. Textualment diuen: Aquest any et proposem una Transéquia diferent, més lliure, amb rutes circulars a cada municipi per on passa la Séquia. La Séquia s’acaba al Parc de l’Agulla, per tant, pel terme de Manresa no hi passa la Séquia. Però sí que compta amb quilòmetres de ramals de regadiu, que són fills de la Séquia. N’hi ha 2 de molt diferenciats: el regadiu de Viladordis i el del Poal. Seran les rutes manresanes. Si encara no l’heu fet i esteu interessats us convido a visitar la web on ús i podeu inscriure, i, també tots els detalls dels diferents itineraris perquè escolliu el que més sigui del vostre grat amb les traces corresponents de cadascun: Participa a la Transéquia

Nosaltres vàrem fer el ramal que va del barri del Guix fins a l’Agulla, aquí com és evident fem la séquia mare, fins a Sant Iscle que la deixem, per anar per la pista ampla en direcció al Bosc de l’Illa que passem de llarg, fins a arribar a la cruïlla que ens permet anar als Aiguamolls de la bòbila per l’esquerre, i si seguim recta per la pista que ens mena a Cal Hortalà, que també passem de llarg per seguir els senyals que ens informen per anar a Cal Riereta, això pràcticament està molt a prop del polígon industrial de Santa Anna II, i la font la trobem a la primera nau, que ja hi veiem una taula amb bancs amb un parell de pins que hi ha un plafó informatiu de la font, de la séquia i del lloc on ens trobem. Baixem les escales que donen accés a la Font, que com entendreu a més de ser l’objectiu de la caminada d’avui, és el lloc adient per fer-hi la parada i recuperar forces, fins aquí hem fet poc més vuit quilòmetres, d’ençà que hem començat a caminar, sent el punt inicial de la sortida de davant del Cap del barri, si seguiu el trac, ho confirmareu: Del Cap a la Font de La Riera-Pont Penjat-Sant Fruitós

Un volt hem descansat reprenem la caminada, i entrem al que seria la segona part força diferent de la primera, perquè ara el que ens acompanya és el riu d’Or que el  travessem i per la llera ens dirigim a una pista en la qual arribarem a convergir amb la que va a Sant Fruitós, per la dreta anem fent uns cinc-cents metres, que ens desviem a la dreta que veiem el citat Pont Penjat, ens hi fem unes fotografies, refem uns metres del camí, per poder seguir amb la pista que ens permet anar via Sant Fruitós. Passem per davant del Camp de Vol a on tornem a veure el riu d’Or, que hi ha el túnel que per sobre hi passa l’eix transversal, sense deixar la pista continuem per arribar al polígon industrial de Sant Isidre, que de lluny ja veiem els xiprers del cementiri de Sant Fruitós, que no hi arribem perquè agafem el trencant que trobem a la dreta i ens portarà a passar un altre túnel, que tornem a compartir la companyia del riu d’Or, per arribar al poble entre el riu pel costat dret i els horts a l’esquerre. Anem fent via per entrar al poble i anar a travessar la carretera de Vic, perdem el riu de vista per anar direcció al Bosquet i anar per la zona de la depuradora, al Bosc dels Enamorats, que una altra vegada hem de passar per un túnel el que ara hi transcorre l’autovia, que agafem per la dreta la pista, i altra vegada travessem el riu d’Or, ara definitivament ja no el veurem més, arribem al Bosc dels Enamorats i fem el pont de l’autovia, ens dirigim al mas del Grau, i per Can Truncalla, anar a convergir a la carretera de Viladordis, ens atansem a la Torre Busquet, i fent el camí de de Les Cots entrem al barri de la Font dels Capellans, per acabar la caminada d’on hem sortit, és a dir, davant del Cap del barri de la Sagrada Família. Com podeu veure ha estat una caminada llargueta, però molt planera, de les que en diuen que són fantàstiques per agafar fons, per preparar-se per anar a fer caminades per etapes de diferents dies, com per exemple: El camí de Sant Jaume.

Si és del vostre grat podeu seguir l’enllaç que hi he deixat, i, fer-la com nosaltres ho vàrem dur a terme les catorze persones que la vàrem gaudir amb tots els factors que ja he mencionat.

BON CAP DE SETMANA!


EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

TRAMS DE LA SÉQUIA

PRIMERA PART DE LA CAMINADA

EL MATÍ EL CEL  RÚFOL

FENT VIA ENTRE LA SÈQUIA I ELS CEPS DEL MAS...

...I L'ERMITA DE SANT ISCLE

EL BOSC DEL COLL DE L'OM

PANORÀMICA DEL BOSC DE L'ILLA

FENT VIA A CAL HORTALÀ

LA FONT DE LA RIERA

UN LLOC MOLT ACOLLIDOR

LES TAULES I BANCS

ELS PLATANERS

TOCA RECUPERAR FORCES

LA COMPANYA LLUÏSA EN PRIMER TERME

UN LLOC PER GAUDIR...

...DEL SEU ENTORN

...MOLT AMABLE

PREPARANT PER FER...

...LA FOTOGRAFIA DE RECORD...

...DE LES CATORZE PERSONES QUE L'HEM COMPARTIT AVUI

A MOIÀ HA NEVAT -MIREM LES FOTOGRAFIES QUE ENS FAN ARRIBAR

LA PASSERA DEL RIU D'OR

EMPRENEM DE NOU LA CAMINADA

UNA VISTA DEL RIU D'OR

ARRIBADA AL PONT PENJAT

UN PONT BEN SINGULAR PER L'ENTORN QUE ENS MOVEM

DUES PERSPECTIVES MÉS DEL PONT PENJAT

EP! FOTOGRAFIA PEL RECORD

ASSOLIT EL SEGON OBJECTIU...

...SEGUIM AMB LA SEGONA PART GAUDINT DEL RIU D'OR

ENTRE TANT ELS SEMBRATS BEN UFANOSOS ALEGREN LA VISTA

ALGUNA BARRACA DE PEDRA SECA

FENT VIA  ENTRE ELS CAMPS

L'ANGELS I EL JAUME EN PRIMER TERME

EL XAVIER EL MIQUEL I LA ISABEL 

EL DIA SEGUEIX RÚFOL, PERÒ VA BÉ PER LA CAMINADA

EL CAMP DE LA COLZA I MONTSERRAT AL FONS

FENT VIA  A SANT FRUITÓS

HEM DEIXAT EL RIU D'OR I PELS PLANS DEL CEMENTIRI...

...HEM DEIXAT EL POBLE ENRERE- HEM FET LA  PLANTA  DEPURADORA...

...I PASSEM PER LA CAVALLERISSA QUE PODEU VEURE

JA SOM A LA PISTA QUE MENA...

AL BOSC DELS ENAMORATS

EL CAMÍ AMB EL MAS DEL GRAU AL FONS

ARRIBADA AL CAP FEM ELS ESTIRAMENTS - L'ASSUMPCIÓ, LA CONSOL I EL XAVIER EN PRIMER PLA

EL COMPANY JOAN MUIXÍ - AVUI HA FET LA MAJORIA DE LES FORTOGRAFIES.
GRÀCIES JOAN PER LA TEVA IMPLICACIÓ.

Gràcies a les catorze persones que han fet realitat la caminada saludable d’avui amb la seva companyia.

Gràcies també als companys Toni Guillen, Xavier Cabot, i la companya Àngels Masot, que també aporten molt material gràfic, entre tots ho fem tot, som un grup fantàstic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada