EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 24 de març de 2021

Caminada a la Punta de Sabata i Arnaules

 

Bona tarda, amb la d’avui ja portem dues de les caminades saludables que per aquesta setmana estan incloses dintre la programació de l’activitat física que des del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família duem a terme de manera habitual.

En el cas d’avui ho hem completat anant a visitar el cingle de la Punta de Sabata, que és un dels dos cingles del Llobregat més alts que l’acompanyen durant el seu pas pel terme municipal de Manresa, que aporten molta vida natural al que és l’entorn de l’anella verda de Manresa. És un trajecte amb un gran interès natural i paisatgístic, que ens ofereix unes vistes sensacionals sobre el riu Llobregat i el seu entorn com podreu veure amb alguna de les fotografies que s’han fet. També hem aprofitat l’avinentesa per la seva proximitat anar a visitar i gaudir de l’entorn del Pont Foradat o de Les Arnaules que és un pont natural d’uns tretze metres de llargària, en aquest lloc també s’hi gaudeix d’unes vistes precioses, a banda que convida en el nostre cas a fer un mos i descansar, recuperant forces per fer la pujada que ens espera per retornar al punt de sortida.

En aquests temps que sembla que tantes persones gaudeixen de l’entorn que ens envolta en el curs l’anella verda, les sorpreses sovintegen en el cas d’avui negativament, pel fet que ben a prop del pont hi havia una taula que unes sis o set persones s’hi podien encabir per fer el mos ben assegut, que alguns brètols l’han destrossat. La taula ja no la podem gaudir si no és que algú amb bona voluntat faci quelcom per recuperar-la, una pena!

IMATGE D'ARXIU DE LA TAULA-FENT UN MANTENIMENT

DESEMBRE DEL 2019 - JA NO LA PODREM GAUDIR
Deixo un parell d’enllaços que si els seguiu podreu ampliar informació referent als cingles i fins i tot amb itinerari inclòs:

Els cingles del Llobregat ---Medi natural Cingles del Llobregat

Nosaltres avui ho hem fet com podeu veure amb l’enllaç que hi deixo que ha fet la gravació el company Mario, molt ben especificat:Cap S.F. Punta de Sabata - Pont de les Arnaules

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

Generalment el grup, aquestes caminades les acostumem a fer pel temps que disposem i poder així sortir cada dia a caminar, en diferents itineraris, vull dir que ho repartim amb dues o tres sortides, ja que el nostre objectiu a banda de dur a terme l’hàbit de caminar i gaudir de la natura, també desitgem fer quelcom per la salut, ja que ara per ara tenim la sort de poder disposar de temps pel fet de la majoria ser persones jubilades, per tant amb una edat en la qual sempre, però aquesta en especial hem de tenir cura per seguir gaudint d’una qualitat de vida, que tan sols preservant la salut i amb activitat són els elements imprescindibles per assolir-ho.

En fi...Per avui ho deixo aquí, ara si és del vostre grat, gaudiu de les fotografies i a veure si ús esperona tot plegat al fet que algun dia agafeu una motxilla, amb aigua i alguna coseta per picar i feu la caminada que segur que la gaudireu.

SORTIDA DE LA CIUTAT PEL CAMÍ DE LES COTS

PEL RAMAL DE LA SÉQUIA DE VILADORDIS

UN TRAM DE LA CAMINADA MOLT AGRAÏT

EL JOAQUIM AMB EL NUC TANCANT LA FILA

EL SEMBRAT, LA SÉQUIA I LA VISTA TRES ELEMENTS NATURALS

JA SOM A LA PISTA QUE MENA AL MIRADOR DEL LLOBREGAT

HEM TRAVESSAT L'AUTOVIA I FEM LA PUJADETA

FENT LA BAIXADA TROBEM AQUESTA BARRACA DOBLE PRECIOSA

ÚLTIM TRAM DE PUJADA PER ARRIBAR AL CINGLE

EL TONI ÉS UN DELS FOTÒGRAFS DEL GRUP

LES VISTES DES DEL CIM DE PUNTA SABATA

IMPRESSIONANTS TOTES TAN SI VAL DEL COSTAT QUE SIGUIN

TOTES GAUDINT I FENT FOTOGRAFIES DEL LLOC DE PRIVILEGI


AVUI EL DIA HA ACOMPANYAT TOT I LA CALITJA

EL MASSÍS DE MONTSERRAT

EL LLOBREGAT AMB EL MAJESTUÓS PONT VELL

EMPRENENT LA BAIXADA

ARA A GAUDIR DEL PONT FORADAT...

AQUÍ EL TENIM -TAMBÉ CONEGUT COM EL PONT DE LES ARNAULES

UN LLOC MOLT AMABLE

ARA TOCA DESCANSAR I RECUPERAR FORCES

A MÉS DE GAUDIR DE LA NATURA

EL COMPANY MARIO HIDRATANT-SE ÉS MOLT IMPORTANT

JA HEM ARRIBAT TOTES

UNA PANORÀMICA GENERAL DEL LLOC ACOLLIDOR

COMPARTINT LA TERTÙLIA

VAL LA PÈNA DEDICAR-HI UN TEMPS...

AQUESTS LLOCS SÓN ELS QUE FAN ESTIMAR LA NATURA

LA FOTOGRAFIA  DEL GRUP DE PARTICIPNATS...

AVUI HO HEM COMPARTIT VINT-I-TRES PERSONES

ARA TOCA REFER UNA PART DEL CAMÍ DE L'ANADA

EL PERE FELIU I EL JOSEP GRAU AGUANTEN EL CABLE PER FACILITAR EL PAS- ÉS EL PONT DE L'AUTOVIA QUE L'HEM PASSAT DUES VEGADES

HEM DEIXAT VILADORDIS ENRERE

HEM ANAT AL CAN TRUNCALLA I HEM FET  EL TRENCANT...

...DE CAL NEST

PER ANAR VOREJANT...

UNS CAMPS QUE NO ESTAN SEMBRATS

SOM AL BARRI DEL GUIX

I NOVAMENT VOREJANT EL CAMP FEM L'ENTRADA A LA CIUTAT

DOS MOMENTS EN QUE EL JOSEP ÀLVAREZ FA EL QUE TANT LI AGRADA

Avui acabo el reportatge amb un vídeo que ha gravat la companya Montse Ribalta, que aprofito per donar-li les gràcies per la seva implicació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada