EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 3 de març de 2021

A la Torre de Santa Caterina


Molt bona tarda, com estava previst en el programa de les caminades saludables pel mes de març, avui dimecres ens hem atansat per primera vegada aquest any a la Torre de Santa Caterina. Poca cosa puc dir jo que no se sàpiga o molt probablement ja haureu llegit en alguna altra web, que n’hi ha forces que en parlen de la construcció declarada bé cultural i d’interès nacional.

La torre de Santa Caterina és un antiga fortificació que corona el turó homònim, dins del terme de Manresa.

De basament cilíndric, es va edificar l’any 1836, durant la primera de les Guerres Carlines del segle XIX. Va coincidir en el temps amb l’ampliació del castell del Puigterrà que, malauradament, ha desaparegut. La situació geogràfica de la torre, amb la vall del Cardener i Manresa als peus fa que els visitants que s’hi vulguin apropar puguin gaudir d’una de les millors vistes panoràmiques de la nostra ciutat.

Deixo un parell d’enllaços que si us interessa podeu seguir, en els quals hi ha informació molt detallada que segur que faran que passeu una estona molt amena, entretinguda i a la vegada enriquidora sobre la construcció, els seus orígens i com no, de la seva ubicació entre altres temes: Torre de Santa Caterina (Manresa)---Manresa Turisme

De basament cilíndric, es va edificar l’any 1836, durant la primera de les Guerres Carlines del segle XIX. Va coincidir en el temps amb l’ampliació del castell del Puigterrà que, malauradament, ha desaparegut. La situació geogràfica de la torre, amb la vall del Cardener i Manresa als peus fa que els visitants que s’hi vulguin apropar puguin gaudir d’una de les millors vistes panoràmiques de la nostra ciutat. 

De fet si  hi entreu, en podeu trobar molts més d’enllaços, la meva intenció és tan sols fer una petita introducció perquè vosaltres mateixos segons l’interès que us desperti podeu seguir altres webs i podeu satisfer com és evident la informació que desitgeu.

Avui com faré un resum molt breu pèl fet de ser una caminada saludable que acostumem a dur a terme unes tres vegades per any, cosa que podria provocar una repetició del desglossament de l’itinerari que s’ha fet. Sí que hi deixo una traça que correspon al mes de maig de l’any dos mil-dinou, per si sembla que és del vostre grat i la desitgeu fer com el grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família de Manresa, fem quasi habitualment:Torre Santa Caterina

EL PERFIL DE LA CAMINADA

Val a dir que hi ha altres opcions, però per temes de salut, amb la finalitat de cremar una certa quantitat de calories, aquest recorregut ens en dóna l’oportunitat d’assolir l’objectiu. Tot plegat sense obviar que gaudim de la natura, que la compartim totes les persones que participem de l’hàbit de caminar, d’aquesta manera preservar la salut i el bon estat físic que tota persona necessita per gaudir d’una bona qualitat de vida. Insisteixo en el fet que gaudim molt de la natura que diguem que és objectiu primordial per aconseguir tot el que he citat anteriorment.

Així que després de caminar poc més de tres hores per l’entorn de l’anella verda, gaudir de tot el que el dia d’avui ens ha ofert, hem caminat els tretze quilòmetres llargs per acomplir l’activitat prevista aportant-nos la dosi de ben estar i afrontar el dimecres amb bones sensacions i energies renovades.

Unes quantes fotografies que ajuden a fer-se una idea del recorregut, el seu entorn i algunes vistes de privilegi, com també alguns elements naturals fins i tot de curiosos molt singulars.

EL TONI GUILLEN MENTRE ESPERAVA QUE FESSIM CAP...

...HA FET AQUESTES FOTOGRAFIES...

... DE L'ENTRADA DE LA CIUTAT TAN EMBLEMÀTIQUES

PEL CARRER DEL VALLPARADÍS ARRIBEM AL...

...PONT VELL PER ANAR...

AL BARRI DE LA GUIA


EL MARIO AMB LA FARMACIOLA  ÉS LÚLTIM

HEM PASSAT PER LA GUIA I FEM LA PUJADA

LA SEU DES DE UNA ALTRA PERSPECTIVA

FENT VIA PASSEM PER DAVANT D'AQUESTA GRANJA D'ÀNECS

TAMBÉ HI HA AQUEST PARELL DE CABRES BEN SINGULARS

ARRIBADA A L'OBJECTIU D'AVUI

LA TORRE DE SANTA CATERINA

ÉS EL MOMENT DE FER UN PETIT DESCANS...

...FER UN MOS, I...

...COMPARTIR PARERS

TAMBÉ PODEM GAUDIR...

...D'AQUESTES VISTE ENCAR QUE EL DIA NO ÉS EL MÉS ADIENT

EL MARIO I JO PER L'ENTORN DE LA TORRE

ELS DIFERENTS GRUPS GAUDINT DE L'ESBARJO

EL GRUP DE LES VINT-I-VUIT PERSONES QUE AVUI HEM COMPARTIT LA CAMINADA SALUDABLE

EL GRUP AMB LA CIUTAT AL FONS - UNES VISTES PRECIOSES

FENT VIA PEL CAMÍ DE LES PEDRERES

AL PEU DEL MENADRE DE LA RIERA DE RAJADELL FENT UN REAGRUPAMENT

HEM PASSAT PER L'ESGLÉSIA DEL ROSER DEL BARRI DEL XUP

ARRIBADA DE NOU A LA CIUTAT PEL PASSEIG DEL RIU CARDENER HEM FET UNA CIRCULAR MOLT AMABLE

ARA PEL BARRI DE LES ESCODINES RETORNEM AL CAP DE LA SAGRADA FAMÍLIA PUN D'INICI I FINAL DE LES CAMINADES SALUDABLES

Aprofito per fer-vos arribar la caminada programada pel Centre Excursionista de la Comarca del Bages diumenge vinent dia 14:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada