EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 1 de març de 2021

Al Bosc del Suanya

Benvinguts al bloc, el mes de març ja ens ha arribat i el dia comença a ser més llarg, ja fa dies, però no podem obviar que ara amb més notorietat, el matí clareja més d’hora i a la tarda vespre també observem que gaudim de més estona de la llum natural del dia. Amb tots aquests elements presents, aquest dilluns hem encetat les caminades saludables fent una caminada fins al Bosc del Suanya, que ho hem dut a terme com podeu observar en el trac que el company Mario ha gravat: Ruta Cap S.F. Al Bosc del Suanya

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA


Fent un resum de l’itinerari puc dir que hem fet la sortida de la ciutat pel camí de La Cova, i pel passeig del riu hem anat a la zona esportiva del Congost, que hem enfilat la pujada pel camí lateral de la via del tren de Lleida i en arribar a la carretera d’Igualada, hem anat al barri de les Tres Creus, al Sol i Aire, per anar fins al camí agrícola del Suanya, que l’hem agafat a davant de la Torre dels Pardals. Ara seguint sempre recta ens hem atansat al Bosc del Suanya, que  ha estat l’objectiu de la sortida. Hem fet com és habitual un petit descans i recuperar forces menjant i bevent aigua, que encara que no faci calor, però ve molt de gust fer un glop i a més pel tema de la hidratació del cos és recomanat, i jo afegiria obligat, per donar al cos el que hi ha persones que sembla que no ho necessiten, però insisteixo que fins i tot sense massa ganes s’ha de fer per afavorir al cos el que necessita.

Tornant a la caminada, hem seguit pel meandre de la riera de Rajadell, fins que arribem a un corriol a la nostra dreta, que mena als plans de Cal Cuques. Avui hem passat pel corredor natural que hi ha, sobretot per afavorir el trànsit de la fauna que per aquella zona té l’hàbit de conviure. Seguidament per la pista ampla que mena a la Torre Lluvià, hem arribat al camí vell de Rajadell per baixar a la zona del polígon industrial del Congost i anar per la llera del riu Cardener a convergir novament amb el passeig del riu i pel barri de les Escodines, anar al parc de Sant Ignasi, per arribar a l’avinguda d’en Francesc Macià, travessar la carretera del Pont de Vilomara i anar al Cap del Barri per fer els exercicis de relaxament per finalitzar la caminada i per tant l’activitat física del dia.

Això ha comportat poder gaudir d’unes hores de respirar aire saludable, al mateix de fer l’activitat mantenir el contacte amb la natura que sempre és positiu, oxigenant-nos plenament, i a banda de treure’ns cabòries esbargint la boira, compartint la companyia de les vint-i-vuit persones que l’hem compartit, hem col·laborat a preservar la salut amb una certa qualitat, que no deixa de ser el motiu primordial de dur a terme les caminades saludables, que ja sabeu que amb el suport del Cap i l’Associació de veïns del barri de La Sagrada Família de Manresa, que aviat celebrarem els onze anys de gaudir de tot el que ja he esmentat.

SORTIDA DE LA CIUTAT VIA AL CARRER DE LES SALESES

VISTA DEL PONT VELL DES DEL CAMÍ DE LA COVA


LA SEU SEMPRE MAJESTUOSA

IMATGES FENT VIA PEL PASSEIG DEL RIU...

...ARA MOLT NETA LA LLERA DE CANYES

L'EMBLEMÀTIC EDIFICI DE LA FARINERA

TRANSITANT PEL CAMÍ LATERAL DE LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

PER LA PISTA QUE MENA A LA TORRE DELS PARDALS

UNA VISTA DE LA TORRE DELS PARDALS

ELS ARBRES BEN FLORITS - EL COLLBAIX AL FONS

FENT VIA PEL CAMÍ AGRÍCOLA DEL SUANYA

UNA PANORÀMICA DELS CAMINADORS I EL SEU ENTORN

LA TORRE LLUVIÁ I EL COLLBAIX ENCARA QUEDEN LLUNY

LA RIERA DE RAJADELL AL SUANYA

FENT EL DESCANS

DOS DELS MATRIMONIS QUE ENS ACOMPANYEN 

UNES QUANTES DE LES CAMINADORES EN PRIMER PLA

INTENT DE FER LA FOTOGRAFIA DE GRUP

AQUESTA JA QUASI HI SOM TOTS

EN AQUESTA SÍ QUE HI SOM TOTS VINT-I-VUIT

EMPRENEM DE NOU LA CAMINADA

L'ENTORN I EL CORRIOL QUE ENS MENA AL CORREDOR

EL CORREDOR NATURAL PER LA FAUNA - LA VIA DEL TREN QUEDA A SOBRE DEL TÚNEL

EL JOSEP ÀLVAREZ I EL MARIO SORTINT DEL CORREDOR

EL BOSC I ELS PLANS DE CAL CUQUES

 EL POU D'AIGUA I CAL CUQUES 

UN ENTORN FANTÀSTIC 

EL COLLBAIX ENS QUEDA MÉS A PROP

UNA CASETA QUE HI HA A LA PISTA QUE MNENA A LA TORRE LLUVIÁ

MONTSERAT AL FONS -ELS SEMBRATS PRECIOSOS

LA TORRE LLUVIÁ  JA HI HEM ARRIBAT!


ARRIBADA A LA CIUTAT PER LA LLERA DEL RIU CARDENER AL CONGOST


UNA IMATGE PRIMAVERAL PER ACABAR EL REPOSTATGE GRÀFIC D'AVUI

SALUT I CAMINADES!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada